Surinaamse NGO’s en vakbonden bezorgd om EPA

0

PARAMARIBO, 21 sep – De vakbeweging en verschillende NGO’s maken zich zorgen over de gevolgen van het economisch partnerschap met de Europese Unie, Epa. De voormalige kolonies in het Caribisch zullen mogelijk aan het kortste eind trekken als de uitvoering daar is.

Vooral de sociale gevolgen zullen niet te overzien zijn als de samenleving niet alert genoeg is. Werkgelegenheid en sociale stabiliteit behoren dan ook tot de zorgpunten die zijn voorgelegd aan minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. Vooral de ervaringen met eerdere verdragen met de EU geven reden tot bezorgdheid. Het zijn steeds de kleinere landen die de prijs betalen.

De zorgpunten zijn levensgroot, ook vanwege ervaringen met eerdere verdragen tussen de voormalige kolonies en de EU. “We hebben de zorgpunten meegenomen tijdens de onderhandelingen”, zegt Marica. Die onderhandelingen hebben nu geleid tot een overeenkomst die binnenkort wordt getekend. Alle lidlanden van de Caricom doen mee op Guyana na.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.