Mini expositie van Humphrey Tawjoeram

0

PARAMARIBO, 22 sep – In de maand september presenteert de Readytex Art Gallery in Paramaribo wederom een nieuwe mini-feature aan het publiek. De kunstenaar wiens werk deze keer in de grote voorzaal van de galerie zal domineren is Humphrey Tawjoeram. Na zijn grote solo-expositie van vorig jaar waarin hij geëxperimenteerd heeft met het verwerken in zijn kunst van cultuurelementen uit zijn eigen inheemse achtergrond, bezigt de kunstenaar in zijn meest recente werken wederom de meer abstracte werkwijze die hij vroeger ook al vaak gebruikte.

Behalve het nieuwe werk van Humphrey Tawjoeram zijn er ook enkele eerdere werken van de kunstenaar op de mini-feature te zien. Interessant is het om waar te nemen hoe de stijl en thematiek zich binnen een relatief korte tijd ontwikkeld hebben.

Volgens Tawjoeram zijn de keuzes die hij maakt voor wat betreft stijl en thema geen bewuste beslissingen, maar gevoelsmatige uitingen van de inspiratie en behoeften die op dat moment in de artiest leven. Zo bevond hij zich toen in een periode waarin zijn inheemse oorsprong en cultuur hem erg bezighielden en dat wilde hij graag op het doek uitbeelden.

De mini-feature van Humphrey Tawjoeram loopt van 19 tot en met 30 september en is te bezoeken tijdens de normale openingstijden van de galerie. De Readytex Art Gallery is open van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 16:30 uur en op de zaterdag van 8:30 tot 13:30 uur en is gevestigd aan de Maagden straat 44 boven, in het Readytex winkel gebouw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.