Suriname moet meer op zijn milieustrepen staan

4

PARAMARIBO, 20 sep – Suriname zal meer op zijn strepen moeten gaan staan, wil het van de internationale gemeenschap waardering krijgen voor zijn milieubeleid. Dit zegt minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeleid. Het is een kwestie van afdwingen in plaats van afdingen.

Dat laatste gebeurt nu nog al et vaak in de omgang met buitenlandse organisaties en overheden. De prijs van ontwikkelingshulp is ongekend hoog. Om wat binnen te krijgen moet flink worden onderhandeld en bedongen. “We moeten het roer omgooien. Misschien ligt het een beetje aan onszelf en hebben we niet genoeg moeite gedaan ons milieubeleid te verkopen”, zegt Jong Tjien Fa.

Er zal onder andere meer moeten worden ingespeeld op situaties en ontwikkelingen in met name de geïndustrialiseerde landen. Hun uitstoot van koolmonoxide is zoveel dat er behoefte is aan groene compensatie om te voldoen aan het Kyoto-protocol. Suriname zou zijn groene tegoed ter beschikking kunnen stellen in ruil voor klinkende munt. “We moeten daarom meer gaan samenwerken met andere landen”, aldus Jong Tjien Fa.

4 REACTIES

 1. De bevolking moet deze mensen ondertussen in de gaten hebben.

  Gewoon een lulkoek verhaal..zo dat men achter zogenaamde baklucht blijft lopen.

  Tjonge Jonge jij en die hele club van jouw bedriegers, liegers Nr 1.


  Maak melding

 2. Michael Jong Tjien Fa heeft u de tijdt genomen om mij over te schrijven. Jullie importeren kwik, kunstmest en chemicalieen en moest dat niet verboden worden. Geeft toe, is het niet de schuld van jullie zelf. Stofgoud kan je in een gesloten metalen pot doen op een vuur en laten smelten en is veel goedkoper dan kwik. Kunstmest hebben we niet nodig, kunsmest dood de pieren en alles wat in de grond zit. Grond dat vele jaren met kunstmest is bewerkt, is niet meer vruchtbaar. Onze kuststrook is van klei en is miljoenen jaren vruchtbaar. Verpest jullie grond niet en gebuikt niets. De gevallen bladeren in de grond stoppen en pieren doen de rest. Rijke landen dumpen hun chemische afval ook in kwik.
  http://www.calodema.com/index.php?cPath=31?
  osCsid=1af949e6c836be5cdb8d65250fd66805
  or search. http://www.calodema.com
  Dit zijn de echte landbouwers en niet de mensen. Die zijn de bestuivers en zonder hun gaan we allemaal aan. Nu lachen en straks huilen. Chinesen hebben een districkt vol gespoten en de bestuivers uitgeroeid. Nu moet men daar met de hand de vruchtenbomen zelf bestuiven. Reken het zelf, hoeveel uren kan je een boom zelf bestuiven. Jammer dat gratis werk niet gewaardeerd word.


  Maak melding

 3. Suriname moet dit.
  Suriname moet dat.
  Suriname wil dit.
  Suriname wil dat.
  Suriname moet en wil dit en dat.

  Zoveel meningen, zoveel plannen.
  Waar blijft de IMPLEMENTATIE?
  Voer nu een keer een plan uit!!!


  Maak melding

 4. Minister Jong Tjien Fa: Waardering en respect moet je AFDWINGEN! Maar zo lang deze regering dat bij zijn eigen bevolking nog niet heeft kunnen bewerkstelligen blijft Suriname het lachertje van de gehele wereld! “Wij moeten op onze strepen gaan staan!” Met deze uitspraak geef je jezelf een bewijs van onvermogen!!! Natuurlijk moet je met andere landen samenwerken, want zelf ben je daartoe onmachtig!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.