maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit NederlandEerste vrouwelijke 'Surinaamse' burgemeester

Eerste vrouwelijke ‘Surinaamse’ burgemeester

-

Does Travel - naar Suriname

Op 1 oktober wordt Joyce Sylvester (PvdA) waarnemend burgemeester in de gemeente Anna Paulowna. Zij wordt hiermee de eerste vrouwelijke burgemeester met Surinaams bloed in haar aderen, schrijft De Wereldomroep.

Met de aanvaarding van het ambt hoopt de nieuwe burgemeester ook andere Surinamers binnen de PvdA enthousiast te maken. “De eerste reacties zijn erg positief. Ik krijg ook van veel allochtone mensen felicitaties en de vraag om een gesprek over hoe dat gaat”, aldus Sylvester tegen de omroep.

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken streeft naar meer allochtone burgemeesters in Nederland.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
 1. Succes met dit Ambt, en moge de almachtige je beschermen tegen alle negatieve aura,s en karma,s.
  Wees voorzichtig met de drogredenen en slangen kuilen die de politiek zich eigen heeft gemaakt.
  Blijf integer en wees integer.

  Krakti Sisa


  Maak melding
 2. Joyce Sylvester,
  Van harte gefeliciteerd met je benoeming tot burgemeester(es!)..ook namens mijn zoon Claude Caupain, die je een paar jaren geleden op de lokale radio in Amsterdam – Zuidoost in zijn (jongeren) radioprogramma had geinterviewd..
  BRASA van ons uit Amsterdam en GOD’S ZEGEN!!
  Wij zijn ook heel erg trots op je..


  Maak melding
 3. Ik hoop dat zij “OPRECHT” en “TEDER” anders moet ze misschien op korte termijn haar biezen pakken net als Hannah Buyne in Amsterdan en Patricia Remak.


  Maak melding
 4. Hartelijk gefeliciteerd met je benoeming. Wordt ze waarnemend of burgemeester? In de jaren 80 is mevr.Kogeldans in Venlo ook waarnemend geweest, dus is zij niet de eerste maar wel een verdienste die men niet mag vergeten. Er zijn altijd van “haters ” die aan de zijlijn het beter weten.


  Maak melding
 5. Krakti Sisa,
  Maar wees op je hoede voor de slangenkuil van de Nederlandse politiek,want ook jou zal de de hypocriete Nederlandse Autochtone politiek met dubbele argusogen volgen en proberen te takkelen waar ze kunnen.
  Maar stay Positife en met de KRACHT van de HOGERE VOORZIENIGHEID kan het wel lukken.


  Maak melding
 6. Joyce Sylvester, van harte gefeliciteerd. Nu burgemeester na een succesvolle periode in de Eerste Kamer vervult, velen met mij, met vreugde. Maak van jouw gemeente de beste in haar soort. Nu Binderhagel teruggetreden is, blijven alleen jij en Weerwind over. Dus zet hem op. Groetend, Johan D.C. Strijk, Zoetermeer.


  Maak melding
 7. Functie van een Burgemeester is een politieke benoeming.Hiermee wil Pvda een gebaar maken richting sur.gemeenschap in nederland.Zo’n benoeming zou ik geen NEEN zeggen,maar wees erg voorzichtig ermee.Zorg er voor dat je “clean”bent/adequaat voldoet aan de bestuurlijke eisen van het vak!
  Veel succes en God Bless


  Maak melding
 8. ik wil reageren op nummer 3 baldew ,mr baldew
  wees positief over je landgenoten als het een hindustaan was zou je dat niet zeggen of ben je vergeten wat FARMA van groenlinks deed wegens diefstal en bedrog moet ze aftreden.farma is hindustaan


  Maak melding
 9. Meneer Lachman hoe weet jij dat @3 een hindoestaan is, het kan net zo goed een neger zijn. Hier reageren mensen met een andere alias, dus geloof niet alles wat je leest.


  Maak melding
 10. Mv Sylvester more power to you…good job…goede politieke move een beloning voor de plaats in de eerste kamer die de PvdA niet aan u wilde geven na voorkeursstemmen…en nu dus een halve gouden dop…whatever ik hoop dat het goed uitpakt want u verdient beter….


  Maak melding
 11. het is een goede zaak voor die surinamers die hier in nederland wonen dat een surinaamse zo een hohe ambt gaat bekleden.
  Ik vind het een hele eer voor deze mevrouw.
  Nu de zaken goed organiseren en je werkt naar behoren uitoefenen en wees eerlijk en integer.succes


  Maak melding
 12. heel mooi hoe de nep suri deze vrouw feliciteren met haar benoeming , let op deze zelfde vrouw word straks aan de hoogste boom opgehangen let op mijn woorden door surinamers.


  Maak melding
 13. Als iemand ambities heeft en de kansen krijgt, neemt, maakt, grijpt om dit te realiseren dan hoort men zo iemand als voorbeeld te noemen. Deze dame is Nederlander en haar naam en huidskleur is niet van belang en dat haar wiegje ooit in Suriname heeft gestaan is wel beter dan als het in Ethiopië of Pakistan zou zijn. Zij is benoemd in die functie omdat zij aan de functie-eisen voldeed.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES