dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenMaatschappijWateroverlast in Oost-Suriname op niveau 2006

Wateroverlast in Oost-Suriname op niveau 2006

Does Travel & Cadushi Tours

-

PARAMARIBO, 16 jun – De wateroverlast die binnenlandbewoners momenteel ondervinden, is op zijn minst even erg als in 2006. Dit wordt vanuit gemeld vanuit het gebied. De mate van hulpverlening wordt als traag ervaren. Het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbestrijding, NCCR, stelt vast dat het tijd is voor actie.

“De fase van monitoren gaat over in coördineren”, zegt NCCR-leider Jerry Slijngaard tegenover de Ware Tijd. De coördinatie betreft voedselvoorziening, gezondheid, veiligheid en onderdak. Die zijn stuk voor stuk hard nodig in een gebied waar al wekenlang het water tot zelfs boven de knie de huizen is binnengedrongen. Als het al niet erger wordt, blijft het water zitten.

In de meeste gevallen zijn de bewoners al op eigen kracht verhuisd naar hoger gelegen streken. Het ministerie van Regionale Ontwikkeling heeft vooral tenten, voeding en drinkwater verstrekt aan honderden getroffenen. Volgens het NCCR lijdt ook het plaatselijk onderwijs onder de situatie. Wel wordt verwacht dat de komende dagen de meeste scholen weer toegankelijk zijn.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

3 REACTIES
 1. Dit is toch al weken bekend .

  Moest het water eerst het niveau van 2006 bereiken , voordat men serieus over hulp ging nadenken . Wanneer denkt men tot hulp overt te gaan????? Of moet eerst het buitenland m.n. Nedreland in aktie komen.


  Maak melding

 2. Wateroverlast in Oost-Suriname

  Ik wens NDP-DNP en de overige Blok (mammoet)formatie leden en de rest van de Surinaamse (regering)bevolking i.h.b. de bewoners van de overgelopen (akkers)dorpen in oost Suriname, heel veel sterkte en wijsheid toe om de watersnood, natuurramp (evacuatie)tot een goed eind te brengen.

  En mijn condoleances aan de slachtoffers die het leven hebben gelaten in deze ramp.
  Hopende met Godswil dat het beperkt zal zijn wat betreft slachtoffers die het niet overleeft hebben.

  Het is misschien een schrale troost voor de (evacues)slachtoffers maar de binnenlandse bewoners moeten weten dat zij er niet alleen voor staan in deze moeilijke tijden.

  Dat de totale NDP fractie de Surinamer in nood een hart onder de riem zal steken & dat de NDP de Surinamer die door het noodlot is getroffen altijd een warm hart toe draagt.

  En dat de door watersnood getroffen (slagoffer/gedupeerde)dorpelingen (evacués) in Oost- Suriname er niet alleen voor staan.
  De NDP is al geweest op de plek des onheil, het rampgebied.

  De oppositie (NDP- Het Blok) (zien er op)doen alles wat in hun macht is de regeringscoalitie (Nieuw Front-Plus) te delegeren hun verantwoording in acht te nemen omtrent de slagoffers van het watersnood natuur ramp.

  Patriot


  Maak melding

 3. Ik hoop dat de dorpshoofden die een bezoek brengen aan Nederland ook even naar de waterkering kunnen kijken en er iets van leren en met hulp ook dijken aan gaan leggen.

  Het is altijd riskant om langs een rivier te wonen en akkers te hebben zonder dijken. Eens in de zoveel tijd krijg je gegarandeerd te maken met overtollig water.

  In de Nederlandse uiterwaarden zul je zelden woningen tegenkomen.(ruimte tussen rivier en dijk). Deze zijn nodig om eventueel overtollige water tijdelijk op te kunnen slaan, zijn honderden meters breed soms en staan meestal droog, daar grazen meestal koeien en worden niet gebruikt voor landbouw. Een soort bufferzone. Zoiets zou wel goed zijn voor het Surinaamse binnenland. Kost wel veel geld natuurlijk. Maar het hoeft ook niet in 1 jaar. Verspreid over een paar deccenia is wel haalbaar.

  Zoniet dan is het elk jaar pompen of verzuipen want de klimaat is aan het veranderen en overstromingen zullen zich zeker gaan frequenteren in de toekomst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES