zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit NederlandSurinaamse dorpshoofden op bezoek in Nederland

Surinaamse dorpshoofden op bezoek in Nederland

-

Does Travel - naar Suriname

De Amsterdamse Burgemeester Job Cohen heeft gisteren twaalf dorpshoofden uit Suriname op het stadhuis ontvangen. De dorpshoofden zijn Saramaccaanse kapiteins en komen uit het binnenland van Suriname.

De burgemeester bezocht dit gebied in 2002 en 2006. Het laatste bezoek was in verband met de watersnoodramp waarvoor de gemeente geld heeft gegeven. De kapiteins uit Suriname vertelden tijdens hun bezoek over hun ervaringen met de wederopbouw.

Vandaag (dinsdag 17 juni) brengt de delegatie, op uitnodiging van Woonzorg Nederland en Menzis, een werkbezoek aan de Tweede Kamer in Den Haag. In de binnenlanden van Suriname hebben Menzis en Woonzorg Nederland een groeiend aantal succesvolle ontwikkelingsprojecten opgezet voor zorg aan arme en soms wat verkommerde ouderen.

opening
Fernandes Express
BODO Party

20 REACTIES
 1. Kan iemand mij de harde feiten overleggen welke “succesvolle” projecten in het binnenland zijn gerealiseerd door Woonzorg Nederland en Menzis? Die 12 kapiteins komen vast uit gebieden die niet onder water staan, anders had ik ze het nog kwalijk genomen dat ze naar Nederland zijn afgereisd in de wetenschap dat hun onderdanen tot hun middel door het water baden op dit moment. Op uitnodiging of niet.


  Maak melding
 2. goed dat die delegatie in nederland is komen kijken hoe het hier gaat.om kennis en ervaring op te doen.hopende dat ze een hele fijne tijd hier hebben.


  Maak melding
 3. erg verheugd met dit bezoek van de gramans en de medewerking van Woonzorg en in hun gebied. Burgemeester Cohen dank voor uw niet aflatende interesse en steun aan de medemens in het binnenland van Suriname. Jammer dat u wethouder Buyne niet voor de goede voortgang in Amsterdam heeft kunnen/willen behouden.Hoe ook, Woningcorporties, Stad Amsterdam, Tweede Kamer(commissie)en alle andere betrokkenen, uw hulp vandaag aan deze Kapiteins/Grammans, dus aan Suriname zal naar mijn overtuiging gaandeweg ongetwijfeld goede vruchten van wederkerigheid afwerpen, ook ten voordele van Amsterdam/van Nederland. Suriname, nu nog “klein”, heeft evenwel veel te bieden. Nogmaals dank.


  Maak melding
 4. terwijl hun dorpen verzuipen gaan deze grote “wijze” opa’s touren? wie heeft hun reis bekostigd? konden ze dat geld niet beter gebruiken om de noden van het binnenland te helpen verlichten?


  Maak melding
 5. Wie is die hr/mv Pinto…wie verdeel en heers ? Wat een DOM commentaar zeg ! Cohen(bakra) naar Suriname…Dorpshoofden(surinamers) naar Nederland….WEER niet goed. Laten we toch ophouden met die onzinnige opmerkingen ! Zit jij/zij in Sranan..doe wat daar…zit je in Bakra Kondré…ga terug..*t liefst naar de onderwater gebieden ! Wens de Kapiteins/Granmans veel plezier hier toe. Ompong


  Maak melding
 6. Weer een snoepreisje voor de binnenland bewonders/basja’s etc. die teren op de belastingcenten van de stadsbewoners. Laten ze maar zelf hun gebied opbouwen. zeker weer handjes komen ophouden net als die afrikanen


  Maak melding
 7. hebben ze op schiphol ook de 100% controle moeten ondergaan? Ik denk het niet, want een nederlandse douane weet bliksemsgoed dat hij geheid kokkobeh krijgt als hij een djoeka-opperhoofd in zijn gat visiteert.


  Maak melding
 8. Weer een bedeltour?
  Wie heeft het betaald?
  Wanneer gaan we leren werken?
  Moeten de witte-mannen nog steeds anno 2008 onze problemen oplossen?

  Wat een land ,wat een volk!!!


  Maak melding
 9. Prik klaag niet die blaka dagu, heeft ook een van die onty tas van kapting,s gehapt,die blakkadagu,zijn complimente spul werd eruit gehaald.


  Maak melding
 10. een mens is van nature een kuddedier
  voor zijn voortbestaan is hij afhankelijk van anderen.hij kan niet alleen bestaan.wanneer een baby zou worden verlaten door de volwassenen die hem verzorgen,zou hij spoedig sterven.

  en dit heeft de president van suriname nagelaten.en van zelfsprekend gaan men ons land proberen te vernederen en in het bijzonder de regering venetiaan in een zwart daglicht te plaatsen.
  en wie een boslandcreool kent,weet dat deze nooit nee zal zeggen.als hij iets krijgt.


  Maak melding
 11. Terwijl hun dorpen onder water staan en hun mensen in nood zijn, zitten deze ‘wijze’ granmangs te touren in Holland. Wat een vertoning zeg. Dit ziet eruit alsof de zwarte man weer eens bij de blanken komt bedelen voor wat geld. Zo zal de zwarte man NOOIT vooruit komen.De djoeka’s moeten zich maar eens diep gaan schamen voor de vertoning van bedelarij van hun granmangs.

  ps: het zou me niet verbazen als die granmangs een bepaalde inhoud hadden in hun maag toen ze naar Holland kwamen. Dat soort mensen kan heel goed slikken, zie de Faja Rythem brassband case


  Maak melding
 12. iemand persoonlijkheid loopt veel meer schade op door zijn overgevoeligheid over een gebrek dan door dat gebrek zelf.

  er worden meer vliegen gevangen met stroop dan met azijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES