Meer bands uit Suriname gevat met cokebolletjes

28

PARAMARIBO, 16 jun – Er zijn meerdere muziekbands uit Suriname aangehouden op Schiphol. Dit meldt het Korps Politie Suriname. Op 7 juni bleken niet minder dan achttien leden van de Faya Rhythm Brassband cocaïnebolletjes te hebben geslikt. De groep zou optreden in Nederland. Ook is een kawinaband aangehouden.

Die was met dezelfde vlucht aangekomen. Het betreft de kawinaband Parapas Krioro. In totaal zijn vijfentwintig man aangehouden, meldt de Ware Tijd. Volgens de politie worden muziekbands reeds geruime tijd scherper in het oog gehouden. De relatief hoge reisfrequentie van de groepen wordt als opmerkelijk ervaren. Voor dit jaar zijn reeds drie brassbands aangehouden op Schiphol.


28 REACTIES

 1. Ik vind het echt een schande voor de surinaamse samenleving. Ik snap die mannen niet hoor. Dit alles voor een beetje duku zet je je leven op het spel. JE reputatie naar de knoppen.

  Is geld nu echt zo belangrijk???

  Schandelijk vind ik het en dan wel zeuren over die 100% controle. nou gelukkig maar dat het er is.

  Natuurlijk is het zo dat als er hier geen vraag was er ook geen aanbod hoefde te zijn maar toch. Ik vind het echt erg om te lezen dat zoveel mensen zich voor het karretje van een drugsdealer laten spannen die zelf te beroerd is om zijn eigen bolletjes te slikken. En wat krijg je er nu helemaal voor. een habbekrats.

  Schandelijk


  Maak melding

 2. Het is niet vreemd dat ze opgepakt worden. De douane is niet achterlijk en weet meestal precies wie ze moeten hebben op enkele uitzonderingen na.

  Dat drugbendes tegenwoordig drugsbands oprichten/gebruiken is erg triest. Deze lijn gaat binnenkort dus ook sluiten.

  Nu moet er weer iets anders verzonnen worden, mischien voetbal elftallen. Wie weet.


  Maak melding

 3. Heel erg….wanneer bepaalde mensen s’morgens vroeg niet willen opstaan om eerlijk aan hun broodje te komen. Mensen die binnen no-time rijk willen worden.


  Maak melding

 4. En dan nog zeuren over de 100% controle op schiphol.Van mij mogen ze hiermee doorgaan.Niet de nederlandse regering moet hierop aangesproken worden maar degenen die deze controle in stand willen houden door hebzucht en dat zijn de koeriers.


  Maak melding

 5. Jaja, zo zou ik ook rijk willen worden. Maar ja dat komt je niet zomaar aanwaaien. Ik heb ook hard moeten knokken om iets te bereiken. Ben door weer en wind gegaan. Moest mijn kleintjes ook in de vroege ochtend slepen om naar de oppas te brengen ze zijn gelukkig inmiddelels 32 en 30. En nu heb ik profijt van waarvoor ik heb geknokt en pluk nog steeds de vruchten van en leef nog steeds. En ben natuurlijk heel veel stappen vooruit gegaan.

  Maar tegenwoordig willen de gasten voor niets doen op de eerste rij zitten voor een dubbeltje, maar zo werkt het niet.
  En nota bene de Surinamers die Suriname wonen. Ik zou me diep schamen. Die kerels beseffen het niet dat ze dubbel met hun leven spelen. Misschien weet hun vrouw zelfs niet dat ze daarmee bezig geweest waren en die arme kinderen die ze hebben. Vrouwtje ik zou niet in je schoenen willen staan want als je niet werkt dan ga je op houtjes moeten bijten. Maar het is een leerles voor de genen die dit soort risico’s nemen. Nederland houden zo maak er 200% controle van.

  Madam DIVA


  Maak melding

 6. En nu worden alle Paramangs aan de schijterij gezet, dit is echt een afgang als je verplicht aan de schijterij wordt gezet door de Bakras. En vergis je niet hoor die bakras doen het met alle liefde. En hebben alle lol in.

  Een Marechaussee


  Maak melding

 7. Er zijn oprechte Surinamers die zich de schande van de 100% controle zeer aantrekken. In de luwte zijn er echter lieden op de loer die geen moment onbenut laten om het verfoeilijke spul uit Suriname te exporteren.De mensen die contnu protest aantekenen tegen de 100% controle staan echt in hun onderbroek te kijk.Schande,schande,schande.


  Maak melding

 8. @sribi als jij dit lees kan jij mij vetellen hoe de nederlandse kraten aan de naam van deze brasband komen en hoe de marechaussee aan deze naam komt daar ben ik benieuwd maar neemd niet weg dat ik de mensen die achter deze schandalige drugs smokkel zijn criminele beesten vind mensen zonder gevoel .


  Maak melding

 9. de bolletjes slikkers hebben reeds hun straf bepaald.
  geef ze te eten en drinken dan zijn ze opgehouden te bestaan.

  en wie die bolletjes hebben uitgepoept moeten dit weer inslikken.

  een mooiere straf zou men niet kunnen bedenken.


  Maak melding

 10. daarom MOET de 100% contole doorgaan en vooral voor DE SURINAMERS!!!!!!
  Gezeur van de surinamers die de President op de koop toe l a t e n vragen om de 100% af te schaffen.
  Zo te zien heeft de President ook moeite mee, want anders had hij dat nooit gedaan.
  Iemand heeft dus boter op zijn kop???


  Maak melding

 11. Een ding snap ik niet,hoe zij zo makkelijk aan de visum kunnen komen.Visum aanvraag in Suriname bij de consulaat is al een probleem. Vanuit Nederland moet je al zoveel papieren overleggen om een vader of moeder over laten komen voor vakantie.


  Maak melding

 12. En maar zeueren en zeuren ,sommigen willen de 100% controle afschaffen,ik hoop dat 100% tot in lengte van dagen doorgaat.

  Die Brassband zat trouwens vol met boslandcreolen.


  Maak melding

 13. fuck die fucking bakras want wat denk je datdie drugs worden vernietigd nee hoor . de regering verdient dik geld aan want mijn neef werkt daar en hij verteld wat met de drugs word gedaan , dus die bakras zijn heel blij met de vangst dus mensen bedenk iets anders en laat die bakras niet rijk worden want ze hebben genoeg van ons uitgebuit


  Maak melding

 14. het drugs transport moet gewwon doorgaan mensen laat je niet kleineren door die 100% controle jullie zijn tog niet dom een surinamer is slim genoeg dus bedenlk iets anders en ga sow door want zonder geld is ook niks lang leve de drugs koeriers god bless you prijs de heer haleluya


  Maak melding

 15. eigen schuld dikke buld.lang leve 100% controle.ik heb ook,sneeuw ,ijsel e.a natuur-geweld moeten trotseren om te overleven in dit land. zonder bolletje en al dat gedoe ben ik gezond gebleven ik ben instaat geweest mijn leven met een normale inkomen boven water te houden.
  met weinig geld en een gezond verstand kom je er ook.


  Maak melding

 16. Heel triest.
  Nu wordt met een hele band geslikt.

  Laten ze maar een liedje maken:

  Bakra mek mie poepajo,
  bakra mek mie poepajo.
  wasi na kakka nanga mi anoe,
  soekoe den boli ete wan tron.

  Bakra mek mie poepajo,
  bakra mek mie poepajo.
  wasi na kakka nanga mi anoe,
  soekoe den boli ete wan tron.

  Papo


  Maak melding

 17. Aan de adminstrator, Op deze website staat een bericht dat Parapas krioro zou zijn aangehouden.
  Para pas krioro is ook niet aangehouden. Dat heeft Parapas krioro
  ook bekend gemaakt via skyradio. Parapas krioro
  heeft ook aangegeven contact te hebben opgenomen met de politie in de persoon van Naarden, die heeft aangegeven niet te weten vanwaar de Ware Tijd, Cairo met dit verhaal vandaan is gekomen.
  Parapas Krioro heeft toen contact opgenomen met Cairo en die beweert dan dat het bericht uit wel ingelichte bronnen te hebben verkregen en dus niet van de politie.
  Hij weigert aan te geven van waar hij het bericht gehaald heeft.
  En Parapas krioro dreigt dus maar ook met een rechtzaak.
  Dat is begrijpelijk want Cairo maakt dus ondanks hij met de mensen van Parapas krioro gesproken heeft ,geen enkele poging zich ook tegenover deze band te verontschuldigen.
  Cairo van DWT maak nu weer een fout.
  Nu nemen jullie het bericht van elders over.Straks wordt ik door jullie beschuldigd van geblaat.

  Adminstrator…
  Ik vraag of dit bericht geplaatst mag worden als reactie op nr 10.Ik wordt nl daar aangesproken terwijl ik niet eens gereageerd hebt en mijn laatste reacties niet door jullie geplaatst zijn en ik dus concludeer dat ik niet langer hier welkom ben.

  Je hoeft mijn bericht niet plaatsen, maar ik zou het goed vinden als jullie dan maar zelf eve skyradio contacten en verifieren.
  Als je er ook nu voor kiest het bericht niet te plaatsen, deel dat ook mee aan Reactie nr van DU, zodat die weet dat hij geen reacties van mij hier zal zien.


  Maak melding

 18. @Du de vraag is niet hoe nederlandse kranten aan de naam Faya rhythm zijn gekomen. Die hadden die naam sedert de zaterdag gemeld onder FR. De vraag is hoe DWT aan de naam new systems is gekomen.
  En hoe ze nu aan Parapas krioro zijn gekomen terwijl die niet is aangehouden en de politie inmiddels zich ook afvraagt hoe de ware tijd aan die naam gekomen is. De vraag is hoe het komt dat de nederlandse kranten melding maken van 1 band,de dwt er 2 van maakt en waterkant er meerdere bands van maakt. Dat is pas de vraag. Iedereen copieert de dwt om achteraf te gillen dat ze het bericht van elders hebben.

  Er wordt niet voor het eerst gesmokkeld dus daarover ga ik het hebben. Het gaat erover dat men met namen gooit, terwijl je binnen 5 minuten kunt verifieren of de namen correct zijn.
  Waarom maakt de de ware tijd geen contact met de marechaussees voor de juiste informatie?

  De vraag is ook waarom jullie nooit naar de radio of televisie luisteren. jullie hadden dan ook geweten dat Parapas krioro niet is aangehouden.

  Straks blaat en draaf …ik door. Kijk maar…maar er komt vandaag weer een correctie.


  Maak melding

 19. @DU vertel de mensen in welke nederlandse krant staat dat Parapas krioro is aangehouden, vertel ook waar staat dat het om 25 mensen gaat waarvan 18 van Faya Rhytym zouden zijn.
  Ik heb gelezen 14 van 16 , 16 van 17 en nu voor het eerst 18.Dus vertel me uit welke nederlandse krant de informatie ook staat.
  Novum?Ik hoor het gauw.

  Weet je welke vraag ik niemand hoor stellen?
  Hoe heten de bands die eerder waren aangehouden?
  Niemand stelt die vraag.
  DU als jij die namen weet , hoor ik het graag.


  Maak melding

 20. opsluiten die gasten.het is goed dat ze 100%
  controle krijgen als ze in suriname niet kunnen pakken dan doen ze het op schilphol.
  als surinamer schaam ik mij. al die politici in suriname slapen en hebben alleen maar kritiek over die 100 % controle als ze zelf niets doen daar dan krijg je zulke dingen.
  dus president en je regering pakt ze eindelijk aan.


  Maak melding

 21. Hardwerkende Surinamer………..>>>>>>>>>>

  luister noh, een ding ik ga mijn bil niet pieren ik heb met drugs niks te maken…domoor dat jij bent.
  Dat ding wordt als kijken ifu bapa tja latie..donder op jowhe gek.


  Maak melding

 22. @sribi volgens mij als je de ware tijd heb gelezen op het net gisteren dan staat daar dat inspekteur naarden de gene is die de namen aan de media heeft doorgegeven en waarschijnlijk ook aan nederland wie schuldig is aan deze misverstand als het om een misverstand gaat ??. maar sribi ik heb nu voor mij DE DAG van 16-2-2008 en er staat SURINAAMSE BRASBANDLEDEN BLIJKEN BOLLETJESSLIKKERS. de derde surinaamse brassband zit achter slot en grendel van wege cocainesmokkel,veertien van de zestien leden van de faja RHYTHM brassband suriname werden met bolletjes op schiphol gearesteerd. de zomercarnaval en festivals zullen het het dit jaar vaak zonder surinaamse brassband moeten doen of ze zouden in de gavangenis moeten worden gehouden sinds vorige week zit alweer de derde surinaamse brassband achter slot en grendel van wege cocainesmokkelveertien van de zestien leden van de FAJA RHYRHM ik ga niet het hele stuk opschrijven zoek het zelf op in de dag . a.u.b sribi


  Maak melding

 23. En gisteren kwam de rare correctie van De ware tijd.
  In plaats van te schrijven dat de kawinaband niet betrokken is bij drugsmokkel of dat ze niet is aangehouden, schrijft Cairo doodleuk op “Kawinaband ontkent betrokkenheid drugssmokkel
  ” alsof hij niet zelf onterecht de mensen hun in de krant heeft geplaatst.Nergens geeft hij aan dat hij weer verkeerd is.En de rest van de pers…houdt nu persstilte in deze zaak.

  Kawinaband ontkent betrokkenheid drugssmokkel

  door Ivan Cairo

  17/06/2008

  Paramaribo – “Niemand van de band is aangehouden op Schiphol. Ze (de bandleden) zijn nog allemaal hier”.

  Zo reageert Marciano Geffrey, penningmeester van de kawinaband Parapas Krioro, op de berichtgeving dat zeven leden van de groep op 7 juni in Nederland zijn aangehouden. Op Schiphol zouden ze niet door de 100 procent-drugscontrole zijn gekomen, omdat ze cocaïnebolletjes zouden hebben geslikt. Geffrey zegt aan de Ware Tijd, dat de band wel van plan is binnenkort naar Nederland te vertrekken voor deelname aan het Kwakoe Festival, maar nog geen visum heeft aangevraagd.

  De bandleiding vermoedt dat personen die bij aankomst op Schiphol met drugs zijn aangehouden, valse verklaringen hebben afgelegd en mogelijk aangegeven dat ze lid zijn van de kawinaformatie. Vanuit Nederland zegt bandleider Jurgen Geffrey aan Radio-10, dat hij de enige van de band is die momenteel in Nederland vertoeft om vooruitlopend op het vertrek van Parapas Krioro de afspraken af te ronden. De penningmeester van de organisatie stelt bij de Nederlandse ambassade te zullen nagaan in hoeverre misschien andere personen de naam van de band hebben misbruikt om aan visa te komen. Dat lijkt hem overigens onwaarschijnlijk, omdat de bandleider, zijn broer, de stukken tekent. En dat is nog niet gebeurd.

  Woordvoerder Robert van Kapel van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol bevestigt tegenover de krant dat 14 leden van een brassband (Faya Rhythm) op 7 juni zijn aangehouden. Op die vlucht zijn meerdere bolletjesslikkers aangehouden, zegt hij, maar of ze lid zijn van een andere muziekformatie kon de woordvoerder niet bevestigen. De namen van personen die zijn aangehouden gaf hij niet prijs. “Het is niet de policy van de marechaussee om namen van verdachten prijs te geven. Het persbericht over de aanhouding van de brassbandleden hebben we uitgegeven, omdat het om een groot aantal mensen van een organisatie ging”, verklaart Van Kapel. Het is de derde brassband uit Suriname die dit jaar is aangehouden op Schiphol. Volgens de woordvoerder is de eerste band reeds veroordeeld en moeten de leden van de tweede muziekformatie binnenkort bij de rechter voorkomen.

  De kawinaformatie Parapas Krioro is ondertussen al twee keer voor optredens naar Nederland vertrokken, zonder dat er problemen met drugs waren”, stelt Geffrey. Om te voorkomen dat individuele leden zich toch aan drugssmokkel bezondigen, trekt de hele band zich met de leiding vóór vertrek naar het buitenland samen terug in een woning. “Zodat niemand verkeerde dingen kan gaan doen”, aldus de penningmeester.-.


  Maak melding

 24. Beetje laat misschien, maar het zijn niet alleen ‘kerels’ in die brassbands maar ook vrouwen. Naomi D. van Pardo werd zelfs als de leidster gezien en veroordeeld.


  Maak melding

 25. Ieder voor zich zelve en Venitiaan voor ons allen.Pe moni de bari no de.Dus brada blijft maar slikken.Te yu njang bun na fesi yu sa kunkun na baka.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.