‘New System Brassband vals beschuldigd’

27

PARAMARIBO, 16 jun – Klebert Drenthe, leider van de Surinaamse formatie The New System Brassband, is woedend over een bericht waarin staat dat zijn brassband voor drugssmokkel is opgepakt te Schiphol. De Surinaamse krant De Ware Tijd publiceerde dat bericht vrijdag jl.

“Het is een valse beschuldiging. Ze hebben dat artikel zomaar geplaatst” zegt Drenthe in Dagblad Suriname. Volgens hem gaat het niet om The New System Brassband maar om Faja Rhythm Brassband Suriname, die in november 2007 is opgericht. Van de 17 leden zijn 16 op verdenking van drugstransport aangehouden.

Volgens de krant heeft The New System Brassband inmiddels een advocaat in de arm genomen om tegen de valse berichtgeving op te treden, maar Drenthe vreest dat, ondanks een rectificatie, zijn band toch gelabeld zal worden als een ‘drugsband’.


27 REACTIES

 1. Ik ben het eens met Drenthe. Ik zou ze aanklagen als ik hem was. Want ik las het bericht zaterdag in de telegraaf in Nederland nog wel en daar stond correct in Faja Rhythem.
  Waarom kan De Telegraaf in Nederland het wel juist in een keer goed plaatsen en de Ware Tijd uit Suriname niet. Vind het jammer hoor.
  Of de redactie van De Ware Tijd zijn te domme en lage mensen of dit is een broko saka.

  TRIEST!


  Maak melding

 2. De grootste leugens,allertijden,dat leden aangehouden zijn omtrend drugs,als men anderen niets gunnen,moet men niet vergeten,dat men je in een gemene situatie zult jagen.laat men over de problemen van Suriname praten,stakingen,grote ontvredenheid, over de draagmieren zoals Somo,dat was me wat in Suriname,die man bewijst vinnotje ju no man du mie neks,mijn mini-min pauw de laan sturen,no kan.jammer voor hen die moeite met me hebben,het wordt me wat in 2010,het is afgelopen voor deze draagmieren
  ik zal niet aangeven wie ze willen,hebben,ze hebben vinnootje zo ver gekregen om in een hindustaansedracht aanwezig te zijn inverband met 135j.emigratie de kleur stond hem helemaal niet Blauw Ba,ze hebben hem net zo netjes gepakt,als wijlen Pengel,om in een Baba teneu te verschijnen alla Liesje denk eens na.mie doro vanuit spang Sranan.Toet
  wan ody.

  Akuba


  Maak melding

 3. Dat zei ik al, maar mijn verhaal moest nodig worden weggecensureerd. Is lu. l-verhaal geen normaal nederlands meer?

  Wij staan nou eenmaal voor in de rij om het negatieve te verkondigen. Aan rehabilitatie hebben we een broertje dood.


  Maak melding

 4. Beste Akuba,

  Wat we niet moeten vergeten is dat de achterban van Pa-olo Somo sterk achter hem staat. Zij profiteren van de bestolen gelden door Pa-olo Somo. Deze achterban heeft een bepaalde strategie gekozen om meer mensen naar zich toe te trekken. Dit maakt niet uit of zij hun gezinsleden verkopen bijwijze van om hun doelstellingen te realiseren.

  De verkiezing in 2010 zal een zeer verrassende uitkomst bieden. De NPS van Vene en die Vier Hoopjes poep partij van Sardjoe zullen het keihard aanvoelen hoe zij voorbij gereden worden in de race. En Brunsie zal enorm hoog scoren met zijn analfabetisme partij. Dit komt natuurlijk omdat deze partijen gekozen hebben hun strategieen te baseren op verrijking van hun achterban en niet voor s landsbelang. Daartegen over baseert de Vier Hoopjes Poep partij van Sardjoe op zelfverrijking en familieverrijking. Dit geld ook voor Vene en zijn bandieten.

  Deze partijen zullen enorm gestraft worden. Maar dat is goed voor Vene en Sardjoe.

  Straks krijgen we een president die zich schuldig heeft gemaakt aan zedendelicten en corruptie. Maar dat zal niet iets nieuws zijn in een ontwikkelingsland als Suriname.


  Maak melding

 5. Hoop niet dat ze met poep uit dja-ka-r-ta.besmeurt,zijn
  vandaar die macht.kaakje somo met zijn grote kop. weet niet wat in het land ge-(ke)beurt over hem wil ik het niet hebben,die belazert zijn eigen mensen,die zogenaamd een weg zou aanleggen,dat nieteens goed gekeurd of besproken is,waarlopen z,n eigen mensen een weg door een busbusie, die ze zelf gecreeerd hebben. 2010 wie weet 2009 laat niet lang meer op zich wachten.snekie tere


  Maak melding

 6. Ai snekie-tere, dat ning, man van woord andere woorden hebben we niet voor ze…. maar we moeten scherp blijven want poep trek vliegen die moeten we ook bestrijden.anders gaan ze over vliegen naar die Mamoet Blok, dat hebben we niet nodig.Want strontvliegen dragen paracieten bij zich,JA MANG….wordt vervolg.

  Afz:RICO


  Maak melding

 7. sommige mensen hier die maken van alles wat er in suriname gebeurd een politieke zaak triest of dom wie het weet mag mij zeggen als het zo is dat deze band vals word beschuldig dan kunnen zijn naar de rechter stappen zo gaat het in een democratie maar wat mij het meest opvalt aan deze berichten in de krant is dat de laaste tijd het vaak voorkomt dat muziek groepen uit suriname gepakt worden met drugs laten wij het daar over hebben bekende zangers mensen die een voorbeeld functie hebben nu zijn de criminelen bezig de jeugd te verzieken je heb een aantal idioten hier die proberen dit goed te praten elke vorm van criminaliteit keur ik af deze zelfde mensen die schelden de hollanders uit over 100% controlle wie staat er nu voor joker de hele surinaamse gemeenschap omdat een aantal drugd dealers in hun dure auto willen rond rijden ik zou zeggen pak ze allemaal op en sluit ze op de komende 20 jaar mogen ze geen poot meer hier zetten ik schaam mij echt ik vraag mij af hoe de nederlandse kranten aan de naam van deze band komt of mensen zijn met een valse naam hier gekomen of de band waar het om gaat die was onder weg met de zelfde volle buik en nu is hun plan waarschijnlijk mislukt .


  Maak melding

 8. Nederland zal jouw opsluiten,jij probeert,je kop in het zand te steken,zij die op jouw lijken hebben de honden massaal en frontaal zondagochtend gehapt,die zitten niet in een brasband, maar lonleyband dommie du.maar deden als ontschuldigen,niet gevreten in het vliegtuig,men vergeet dat men dit in de gaten houdt.ik heb wel genoten hebzuuuuuuuuuuuuuuucht,biegie ay fu money,dit is nooit zo van je lang zal ze leven,vanuit,Su. gebeurd.als anderen onschuldig zijn, is vreselijk anderen het gelakt te laten betalen,


  Maak melding

 9. Akuba.
  Dit heeft niet met politiek te maken. Ga het daarom niet misbruiken met onzin verhalen. En als er al grote leugens aan gepakt moet worden dan zijn het de leugens; “ik heb de opdracht niet gegeven” en “zij op de vlucht… ”

  Laten we de zaak terug brengen tot wat het is. Een domme vergissing die de band een hoop extra publiciteit heeft gegeven. (Mick Jagger is jalours, hij had graag gezien dat de Stones ooit zo iet was overkomen. Meerdere dagen je naam op de voorpagina.) Dus dat is ook niet het beangrijkst issue. Belangrijk is dat die loosers zich door drugsbaronnen hebben laten misleiden. Straatwaarde meer dan 150.000 Euro volgens de politie. Wat denk je dat die jongtjes gekregen zouden hebben als het gelukt was??
  Wat denk je dat die sukkels nu krijgen??


  Maak melding

 10. Wat een schandalige Fout!!

  Ik zou die hele Ware tijd aanklagen en een DUIDELIJKE RECTIVICATIE + schadevergoeding eisen,, stelletje kl*tzakken!
  Ze hebben niks te melden dus komen ze maar met deze bullshit.
  “new systhem” is 1 vd beste en men weet wel beter, a san na soso HAAT&co.
  Las vanochtend in de krant dat het om faya rhythm gaat,, DOM HE!

  Cece.S. Rotterdaaaam!!


  Maak melding

 11. O gunstens,Akaba faf ie,ik ben ook net gisteren terug uit Suriname,jammer genoeg wegens familie omstandigheden,desalniettemin heb toch even kunnen uitrusten,hoop jij ook en dat je een fijne tijd hebt beleefd in SWEET SRANANG.Ok tang boeng.
  Bigi odi back.


  Maak melding

 12. Is het niet duidelijk dat er definitief iets aan de hand is met onze jongeren? Al dit soort randverschijnselen getuigen ervan dat de jeugd a.h.w. geen kant uit kan.

  Wij hebben ze niets te bieden.


  Maak melding

 13. een hele tijd ging het rustig en netjes aantoe hier maar dokter idie is terug met zijn onzin verhalen die nergens opslaan wie de schoen trekt het maar aan, wat ik nu heb vernomen is dat inspekteur naarden zelf heeft verklaart dat hij de gene is die de fout heeft gemaakt met de verkeerde naam doorgeven aan de media,


  Maak melding

 14. Aan de The New System bende!!!

  Neem nauw een voorbeeld bij je collega’s Faya Rhythm en de Paramangs, probeer ook niet zoeen stunt uit te halen want je wordt gearresteerd. Die jongens op schiphol slapen niet en ze krijgen er een kik van tijdens dit soort momenten, waneer een bolletjes boy wordt aangehouden. Dus denk erom jullie zijn gewaarschuwd.

  Een ‘Marechaussee’


  Maak melding

 15. Toet mij ook het zelfde wegens familie omstandigheden was ik genoodzaak in Suriname,
  te zijn.mi de Toet hoop ay go bun nanga ju,
  heb je nog kunnen zien hoe smerig,het in Suriname is?,grofvuil die gewoon op de hoeken blijven slenteren,wel dengjere mie reactie
  deng ruim op tu.hoe zal Suriname vooruit komen a Gronma sa djeme.den ne krin eng fesy.hai den mierendragers. den de wan sanny.

  inderdaad akaba.


  Maak melding

 16. ai Akuba,ie loekoe tv nanga Brunswijk,a mang dongggggggggg,gaat ie doodleuk vertellen,dat hij niet weet wat er in het land gebeurd ,meneertje weet niet wat er speelt bij het volk,dat ga je toch niet zeggen als parlementarier?Dat volk heeft hem daar neer gezet als hun vertegenwoordiger aiiii bajaaaaaaa nu pas mie begrijp dat na soso lasedeh mang deh ini Front(aal),maar tja Bah VENE moest en zou aan de macht blijven.
  Maar no spang de kiezers worden stilletjes aan wakker.
  A boeng Akuba tang boeng xxxxx.


  Maak melding

 17. Du heb je moeite met de waarheid,spring dan rustig weerin je kumakoisi,Toet en ik hebben
  alles live meegemaakt,het doet pijn om over de waarheid te horen,den portie Kapting,die samen met mij op de vlucht waren,ding dagu na den mindri,ze zijn zeker gestuurd voor een hersensspoeling,gebrek aan geld,voor zaagmachines en batjauw kunnen ze hier 3 voor een tientje krijgen,vene verjarie,hij kan liever tussen de armen gaan,en samen met ze eten.sang gaat hij kaakje somo,antwoord geven? Vinnootje je lijkt,Kaakje is ook een van de Aboma,Toet dat is toch zo!!!!!.Rustig
  burikry, zal het niet worden op deze site tenzij er gecensureerd wordt.strijk de handlanger van lanti die ook censureerd,ie ben mu sy eng smoel,bij de ondertekening in Krasnapolsky mie sji eng live,ik kreeg mijn warme brasa mie no sabi fu ju Toet ,ikke wel.
  dus sorry DU…..te ju no wanny ody-ody,ju no moe bow ju oso na see pasy.


  Maak melding

 18. Hahahahahaa Akuba,DOMBO-DU musu lafoe toh,a donggg liki Brunsie.

  Mik a mang goh loekoe nanga ing eigen ogen fa a hanga liptiptip eh tja Sranang goh na de klote.
  Neen ik was niet in Krasnapolsky ,maar heb alles op de voet gevolgd,a prentenkabinet voelt nattigheid zeg ik je.
  Somo blijft de baas en heeft gelijk gezegd we blijven zitten,maar vergat te melden dat ze nog blijven om nog meer te jatten.

  Maar is goed maat,laat die DOMBO-DU in zijn eigen vet gaar smoren hahahahah teh tru kong a lee foe ing oh loweh.

  Wat een bende is het daar in Suriname zeg,dit prentenkabinet laat het volk links liggen die BEESTEN weten niet wat er in het land allemaal speelt, naar het volk wordt niet geluisterd,maar tja wat wil je als die Nederlanders nog alles financieren en die boeven van de regering maar reizen, kasten van huizen bouwen en wat dies nog meer zei.

  A boeng Akuba bigi brasa en odi odi.


  Maak melding

 19. waar hebben die twee idioten het eingelijk over want ik snap er geen ene malle moer van het zelfde oude gebrul zonder inhoud wat ik vreemd vind van deze twee dwazen is dat ze holland uitschelden en dat ze bouterse aanbidden waarom zijn jullie niet gelijk daar gebleven ik hoop dat jullie nou een keer inhoudelijk en met ergumenten komen en niet met dom gelul die witman is niet goed maar je woond wel in zijn land donder dan op naar jou land.


  Maak melding

 20. hahahahahahahaha beter een dwaas met kabeze ,dan een DOMBO.
  Is het jouw land dan DOMBO-DU,dat je ons terug wilt sturen hahahahahaa,sorry voor je,ik denk dat jij eerder wordt gedeporteerd,want je bent met leugens hier gekomen voor je verblijfsvergunning noh.

  Jij bent o zo DOM,dat je geen eens door hebt dat Akuba en ik gewoon tegen elkaar typen hoe jouw prentenkobinet Suriname naar de kloteeeeeeee brengt.
  Hahahahahhahaah maar tja joe DONG en Joe Eh Tang Dong,zaagselkop.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.