woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenNatuurSuriname mag nu al zuinig zijn op eigen natuur

Suriname mag nu al zuinig zijn op eigen natuur

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 jun – Suriname kan niet vroeg genoeg beginnen met zuinig zijn op zijn biodiversiteit. Dit stelt het WWF Guianas, de afdeling van het Natuurfonds voor de Guyana’s. Een van de rijkste bosgebieden ter wereld is het alleszins waard zoveel mogelijk behouden te blijven. Aan de andere kant is de behoefte aan groei en ontwikkeling groot.

Het wordt vooral een kwestie van zoeken naar evenwicht. Nu is daar nog weinig van te merken. Vooral de kleinschalige goudmijnbouw trekt een zware wissel op de natuur. “Het is de meest vervuilende activiteit in de Guyana’s”, zegt Dominique Plouvier, directeur van WWF Guianas. Getracht wordt de schade in te perken door goudzoekers te interesseren voor kwikvrij mijnen.

De overheid wordt bijgestaan in het verbeteren van controlemogelijkheden. Ook voor houtkap wordt milieuvriendelijk gedrag aangemoedigd via het verstrekken van ‘groene labels’. “Zodat het duurder verkocht kan worden, vooral in Nederland”, aldus Plouvier. Om de komende vijf jaar Suriname, Guyana en Frans Guyana bij te staan heeft Frankrijk ruim één miljoen euro beschikbaar gesteld.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Groei en economische ontwikkeling tezamen met het behoud van het natuur is mogelijk door landbouw, herplanten van alle gekapte bomen, dit zal de schade beperken.

  Stop met het vergiftigen van het binnenland met kwik en chemicalien.


  Maak melding
 2. Met ide bewering van paagal ben ik het helemaal mee eens.

  het is mischien ook beter om kleine stukjes bos om tekappen zodart het daar weer de kans heeft om te herstellen ipv een grootbos te kappen waarvan de natuur zich niet kan herstellen.


  Maak melding
 3. Mellie, daar hebben die goudzoekers geen boodschap aan. Die zijn niet bezig met een herstelgedachte. Vooral de illegalen zijn bezig van het binnenland een maanlandschap te maken. Als je de (onlangs) hier op t.v. vertoonde beelden ziet, het is om te huilen, en de natuur is in dat gebied al onherstelbaar beschadigd. En er komen steeds meer goudzoekers bij, want de goudprijs op de wereldmarkt doet de goudkoorts alleen maar stijgen. Het wordt tijd voor een gecoördineerde actie van leger en politie, anders blijft er van ons mooie binnenland binnenkort een kale vlakte over. Controle is er nodig, van wie dan ook.


  Maak melding
 4. Ik pleit al jaren voor een algeheel verbo op het bezit van kwik. SME zou daarin niet het eerste land zijn. Er zijn verschillende landen waar het bezit van kwik illegaal is.


  Maak melding
 5. Wat heeft de WWF voor Suriname gedaan. WWF doet niks tegen het kwik, kunstmest en gif en ze willen het in arme landen dumpen. Surinamers eten alleen de eieren van de zeeschildpadden. Amerikanen leven van onze zeeschildpadden en het word tot schilpaddensoep verwerkt. Wij maar beschermen en krijgen niks voor terug.
  Bomen kunnen ze in Nederland niet beschermen en palingen worden met uitsterven bedrijgt.

  Allemaal klikken!
  Papers free,

  http://www.calodema.com/index.php?cPath=31?
  osCsid=1af949e6c836be5cdb8d65250fd66805
  or search. http://www.calodema.com


  Maak melding
 6. Vraag aan de mensen in Galibi wat het WWF voor hen heeft gedaan. Het verhandelen en eten van schildpadeieren is een vorm van kannibalisme door het laagste allooi, die vijfde kaste van je, evenals het afschieten van de rode ibis voor de lol. De zeeschildpad is hier beschermd. De rode ibis ook. Punt uit. Het WWF richt wel degelijk signalen naar de regering, maar die is horende blind en ziende doof. Kom niet weer aan met je Calodema.com. Je weet helemaal niets van Suriname!!!!! Kom maar eens kijken hoe je lieve ex-landgenoten met hun leef- en woonomgeving omgaan!!!


  Maak melding
 7. @ 5: En nog iets: Als volgens jou het WWF het kwik in arme landen wil dumpen, dan zijn ze daarin in grote mate geslaagd. Of wil je Suriname bij de rijke landen rekenen? Je lult uit je nek, en daar blijf ik bij.


  Maak melding
 8. Dewanand, jij vindt het eten van schilpadeieren van een andere orde dan het eten van de schildpad zelf? Hoe dom kan je zijn zeg. En jij beweert een zogenaamde bioloog te zijn? Ik word een beetje misselijk.


  Maak melding
 9. ik zeg niet dat suriname mag vervuilt worden integendeel.
  maar de mensen mogen ook niet van de honger omkomen.

  wat heeft suriname ontvangen met de overeenkomst van bali.geen moer
  volgens mij slapen nog velen van jullie hier op dit site.


  Maak melding
 10. Tjonge jonge zeg.
  Hoe is het gesteld met het denken in Su.

  Aller eesrt willen mensen blijven leunen op inkomsten van het buiten land. Daar ga je al. De regering doe er geen moer aan om leven en behoud van natuur in eigen land.
  Er is geen ergonomie. Er loopt van alls ons land binnen met lege handen en gaan weer met volle handen weg. Al onze natuurlijke rijkdommen verpatsen ze. En de troep kunnen de echte Suri’s opruimen. Ik hoop met deze woorden kracht bij te zetten wat Blaka Bakra zegt.

  Waneer komen we echt in opstand?????


  Maak melding
 11. Er is geen ergonomie. !!!!!!!!!!!!!!Winston waarom schrijf jij domme dingens.??? waarom waarom… ergonomie….mmmmmmm erg met je foei foei.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES