dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBustarieven in Suriname eenzijdig verhoogd

Bustarieven in Suriname eenzijdig verhoogd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 jun – De particuliere bussen hebben hun tarieven eenzijdig verhoogd met ruim dertig procent. Volgens bushoudersbond PLO talmt de overheid te lang. Er kan maar niet besloten worden tot aanpassing of subsidie. Intussen blijven de brandstofprijzen stijgen. PLO wil niet spreken van burgerlijke ongehoorzaamheid.

“We hebben geen keus, we kunnen niet langer wachten, terwijl we niet meer uitkomen. Er gebeurt maar niets”, zegt PLO-woordvoerder Edmund Dundas. Het ‘actiemodel’ zou bedoeld zijn de regering te bewegen tot praten. Wettelijk is alleen de ministerraad bevoegd de bustarieven aan te passen. Vorig jaar is pas na een twee weken durende staking besloten een verhoging toe te staan.

Volgens de bushouders zijn die tarieven intussen achterhaald. Weer staken is niet meteen een optie. Het leidt tot inkomstenderving. “En we gaan het volk niet duperen”, aldus Dundas. Intussen mag dat volk wel voor het blok worden geplaatst. Hoe de regering zal reageren, is nog onduidelijk. Vast staat dat de nieuwe tarieven illegaal zijn.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. dit is top punt van brutaliteit ik heb het gevoel dat sommige vakbond mensen onder invloed van alcohol geen rekening houden met wet en recht de regering moet op dit soort incidenten laten zien wie de baas is in suriname en optreden tegen dit soort misdragingen anders lijd dit tot anargie.


  Maak melding
 2. Di gaat te ver die mensen gan nu echt buiten hun boeje dat de samen leving hiervan de klos moet worden. ze moeten bij de ministers zijn en niet bij het volk die er niks aan kan doen.

  en ik vindt dat die mensen van de bussen en taxis etc recht hebben op compensatie van de regering vanwege de hoge olie prijzen


  Maak melding
 3. Eenzijdige bustarief verhoging.

  De regering van Suriname is of laks of incompetent.
  Wat zij moeten doen is, komen tot een dusdanige slotformule die gehanteerd moet worden dwars door alle sectoren.
  De brandstofprijsverhoging is een geimporteerde crisis en er moeten drastische maatregelen getroffen worden.
  Maatregelen treffen betekent niet om het op de agenda plaatsen van de DNA want die functioneerd niet.
  Als de Brandstofprijs fluctueerd waardoor je economie in gedrang komt, kom tot een formule.
  We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden.In de tijd van Dhr. Derby hebben we het bonnen systeem gekend. Verbruik per week zeg maar 20 liter gesubsidieerd, dus per bon en als je meer wilt verbruiken moet je zelf daarvoor opdraaien. Zo simpel is het. Maar binnen de regeing heb je maar 1 kampioen en dat is Minister Santokhie. Mischien omdat hij een vakminster is. De rest zijn het alleen maar reserve spelers.


  Maak melding
 4. Van welke partij is deze mini-ster? En wie is adviseur van deze minister? Denk goed na. Dan weten jullie precies hoe de vork in de steel zit. En waar de macht binnen TCT ligt.


  Maak melding
 5. Bovendien rijdt 90% nu illegaal, want de vergunningen die verlengd moesten worden liggen nog steeds op de ministerie van TCT. Al 2 jaar en 8 maanden, heb ik me laten vertellen. Werkt daar niemand? De zwartrijders (sorry, Van Randwijk, ik heb weer het woord zwart gebezigd!) zien nu hun kans schoon en rijden met evenveel gemak op lijn 7 en 10. Op dit moment 150 (!) bussen op de lijn Lelydorp-Paramaribo v.v. Ik geef de bushouders gelijk, maar dan alleen als actiemiddel om het gestuntel op TCT een keer aan de kaak te stellen. En waar was Vanier gisteravond in Mata Gauri? Durft z’n kop niet te laten zien.


  Maak melding
 6. dit is top punt van brutaliteit ik heb het gevoel dat sommige vakbond mensen onder invloed van alcohol geen rekening houden met wet en recht de regering moet op dit soort incidenten laten zien wie de baas is in suriname en optreden tegen dit soort misdragingen anders lijd dit tot anargie.

  du

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Dit moet jij aan onbetrouwbare Somo vertellen. Du you Pu.


  Maak melding
 7. Alles van Front is scenario, maar ondertussen din man e pina a volk.

  Vooral als jij hard wil werken laten deze gasten jouw pinaren.

  Het moet uit het buitenland komen dan zijn ze blij.
  Eigen volk moet oprotten, dit gevoel geeft Front.

  Volk (de gewone man ) is hond en moet vreten stront.


  Maak melding
 8. Het volk moet “NU” opstaan en de regering naar huis sturen als ze zo besluiteloos is en blijft. Want waneer deze “CORRUPTE ” zootje wel besluiten kan nemen om staats-gronden aan politieke vrienden te geven en besluiteloos is om ” MAATSCAPPELIJKE “besluiten te nemen moet het volk de heft in eigen handen nemen.(TOTALE ANARCHIE).


  Maak melding
 9. @posting nummer 7 ik heb vaker in mijn posting aangegeven dat ik somo eerder zie gaan dan komen maar ik begrijp het verband niet leg uit.@posting nummer 10 als deze regering naar huis is gesteurd wat is volgens jou het alternatief kan jij namen en mensen noemen die dat het roer moeten overnemen eingelijk deze vraag stel aan die mensen die vinden dat deze regering naar huis moet kom a.u.b met goede alternatief graag u reaktie


  Maak melding
 10. Het Surinaams volk moet nu echt opstaan om te protesteren tegen het wanbeleid in dit land.

  Juist nu ja,moeten we samen bundelen. De tijd om racistische en haatzaaiende woorden aan elkaar uit te smijten is voorbij!!!!!!


  Maak melding
 11. Dus nr.12 jij vind deze regering capabel?Woon jij sowieso in Suriname,om daarover te reageren?Als jij hier zou zijn op dit moment,had jij nooit zo een vraag gesteld,wat is het alternatief,vraag jij,nou ik zit nu met vakantie in sweet suriname,ik kan je zeggen alles beter dan deze poppenkastregering.Heb jij soms een familie of kennis die buschaffeur is?En die moet leven van 10 ritjes per dag,soms 4 a 6 meer?De prijzen worden verhoogd(benzine/diesel,maar deze minister die is zo dom en denkt dat de bushouders dommer zijn dan haar,dat zij niet eens wil luisteren naar de chaffeurs hun grieven, om haar op de kieen te dwingen zijn ze overgegaan naar deze maatregel ,gewoon op eigen houtje hun tarieven verhogen.Ik kan je vertellen dat het gros van de passagiers het eens is met de chaffeurs en betalen zonder tegenspraak die 1.75,dus zelf het zg domme stemvee is van mening dat DEZE REGERING MOET OPROTTEN,maakt niet uit wie dan komt als ze maar af zijn van deze BOEVENBENDE.
  Dus nr.12 bemoei je niet met SURINAAMSE AANGELEGENHEDEN,stem jij maar op Balkenende en let op jouw regering(Nederlandse).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES