dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname’s grootste haven wordt steeds kleiner

Suriname’s grootste haven wordt steeds kleiner

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 apr – Suriname’s grootste rivierhaven, de Nieuwe Haven, wordt steeds kleiner in omvang. De oorzaak is de inname, legaal of niet, van de grond door particulieren. De vakbond heeft er schoon genoeg van.

Er zal actie gevoerd worden totdat het eigen rechtvaardigheidsgevoel is bevredigd. Gestart is met het demonstreren op het stuk terrein van ruim een hectare dat ‘ineens’ niet meer tot de haven behoort. “We pikken het niet. We gooien desnoods de haven dicht, leggen de economie lam”, zegt vakbondsleider Raymond Ford. De maat lijkt nu echt vol na drie soortgelijke aanslagen de laatste jaren.

Particulieren hebben grond toegewezen gekregen op het haventerrein zonder dat de havendirectie ook maar in kennis is gesteld. In andere gevallen is niet eens duidelijk of er sprake is van een legale daad. “Een ieder komt en pikt een deel van de haven. We nemen het niet meer”, aldus Ford. Havendirecteur John Defares wil het laatste geval voorleggen aan president Ronald Venetiaan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
 1. De ministers en de elite tjoekoe vrienden kunnen alles krijgen en belazeren wat en wie ze willen. Het wordt tijd dat de regering vanwege hun wanprestaties op moeten rotten. Grond stelen kan alleen maar in een bananenrepubliek. Terwijl de gewone man keihard moet sparen voor een stukje grond.

  Ik weet niet hoe het kan ondanks advocaten en rechters, dat men toch grond kan stelen.

  Zijn deze ook omgekocht, ofzo????


  Maak melding
 2. Cowboy Republiek.Iedereen doet maar wat,geen leiding,geen toezicht,geen structuur,geen democratie,geen economie en ga zo maar door.
  Ik wil graag een huisje bouwen in Suriname.Mag ik alsjeblieft een stukje grond?Bij wie moet ik wezen?


  Maak melding
 3. “Een ieder komt en pikt een deel van de haven. We nemen het niet meer”, aldus Ford.

  Is dat niet Surinaams eigens van zaken doen? 🙂


  Maak melding
 4. Er zijn sterke geruchten dat Sommo’s zoon een levendig handeltje in grondhuur heeft, nadat een sleutelambtenaar bij domeinen was verwijderd.

  Die gasten-familie van PL Sommo weten dat ze nog twee jaar hebben , dus ’teki sang yu kan teki”.

  Ik kan mij niet voorstellen dat een President zijn politieke tegenstander zo haat dat hij het volk daarvoor laat bestelen!


  Maak melding
 5. Beste Mensen,

  ja deze fijne president naait jullie net zo hard als de minister van Financien in Nederland.
  ik heb met jullie altijd te doen want de gewone man die recht heeft op alle grondstoffen en bodemschatten krijgt alleen maar de rekening voorgeschoteld.
  En de alreeds stinkende zelfverrijkende vrienden van de regering doet maar weer iets.

  ik snap het echt niet daar. Volk kom nu eens op en schop zo’n foute man op straat en zet nu iemand op die positie die wel iets doet voor het land.

  zorg dat iedereen nu eens een normale salaris krijgt en dat de economie goed aantrekt. zorg dat we wat belasting kunnen betalen en zelf een staatskas op een fatsoenlijke manier kunnen vullen.
  En zorg dat iedereen nu eens dan stopt met Hossellen en zelfverrijken.

  maar met zo’n regering:
  heeft iedereen een omkoopprijs .

  word tijd dat ik het voor het zeggen krijg


  Maak melding
 6. Is dit ook de schuld van de revolutie??DOMBO-DU?

  Men.Defares het is verspilde moeite om dit aan Vene voor te leggen die vent weet precies wat er speelt,hij is aan handen en voeten gebonden,zijn bazen Somo en Brunswijk in dit geval Somo,zullen weer met het zwaard van Damocles gaan zwaaien.


  Maak melding
 7. heren het is heel simpel.eerst wijs je mensen die op je lijken een stuk havengebied toe.vervolgens moet de regering het terugkopen van je en ter kompentatie een ander groter stuk toe wijzen.dus heb je twee vliegen in 2 klap geslagen op een legale manier.en als baviaantje zijn muil opentrekt zegt Somo doodleuk 24 minus 6 en dan is baviaantje uitgelult.zo simpel werkt het in Suriname en het hele domme volk pikt het.
  succes verder en de groeten uit de Rimboe.


  Maak melding
 8. mensen oooohhh mensen wat lopen we toch te ka….ren. dat is echt het enigst wat ik van de bevolking hoor, of ze nu in sur of ned zijn maakt niets uit. we hebben een groote bek en schelden naar elkaar en , hebben geen respect voor elkaars mening.
  suriname draait op zijn best het is nooit zo goed geweest in sur.
  maar het gaat verdomt klote met de surinaamse bevolking. het is waar alleen de vriendjes van vene en de elite team die verijken zich. en het enigste wat de rest kan doen is toekijken. dan hoor je het weer die koelie of die kafrie/djoeka bouwd weer een paleis koopt een pak grond of steelt het. een hard werkende persoon die dag en nacht werkt word dan beroof of vermoord, noem maar op. daar word niet tegen gedaan.
  maar dat is onze eigen schuld wij zijn blij met een dode mus.

  dus beste mensen jullie hebben gelijk lekker met z,n alle toe kijken hoe suriname verdwijnt in handen van de staatsboeven of hoe je ze zelf wil noemen


  Maak melding
 9. Lablabaede, jij hebt volkomne gelijk hor.

  Vieze trope vissers op het droge bij elkaar.
  Stelen alles van de staat wat los zit…
  Vriendelijke Groeten,……


  Maak melding
 10. de bandeloosheid fierst hoogtijd in suriname.de gasten moeten gewoon weg getrapt worden.want dienen als een soort van belemmering voor de economie van het land.

  men klaagt over het waanbeleid men klaagt ook over de armoede.maar toch ziet men kans om meer spullen te importeren waardoor de ruimte kleiner wordt op de nieuwe haven.of zijn de containers voor de doorvoer


  Maak melding
 11. Gewoon harde klappen uitdelen aan deze schurken…gewoon fysiek geweld toepassen…zij gedragen zich als beesten en beesten moet je afgeslachten als zij gevaarlijk zijn tegenover de gemeenschap.


  Maak melding
 12. Alweer Prem-en Regilio gedoe.Wanneer worden jullie nuchter.Tijd voor het belang van het land Suriname.Zijn de zakken van deze nog steeds niet volbeladen.Kom op joch.Heel de wereld lachen jullie uit.Wordt hervormd van jullie hebzuchtige en eigenwijze gedachten.Denk aan landsbelang.Opo kondremang oen opo.Sranang kondre karie foe no go vefoeroe.


  Maak melding
 13. Die particulieren moeten daar gwn weg en
  des noods onteigend worden want door dat de haven kleiner wordt betkent dat minder schepen en dus minder geld.


  Maak melding
 14. Suriname anno 2008, nog steeds een Bananenrepubliek.
  Nog steeds wordt zuidwestelijk Suriname illegaal bezet door buurland Guyana.
  Nog steeds wil de meerderheid v/d Surinamers het land zo snel mogelijk verlaten dan er blijven.
  Nog steeds moeten deze futeliteiten aangehaald worden.
  Wanneer gaan we anno 2008 aan daadwerkelijke staatsopbouw doen.

  Suriname, was de emir van Dubai er maar president.
  Suriname, land zonder visionairs en toch houden we van het land.

  Gelukkig is de degene die zichzelf Surinamer kan noemen.


  Maak melding
 15. @NATIONALIS
  Volgens mij begrijp je weer eens volkomen niet waar over het gaat. Wat heeft die driehoek met de haven te maken???!!!

  Net als de rest van de NDP zijn ulie reacties net een afgedraaide krakende grammafoonplaat met slechte muziek en veel krassen ruis en brom. Kortom niet om aan te horen. Het is jouw goed recht de NDP aan te hangn maar dat geeft je niet het recht dit forum te vervuilen.


  Maak melding
 16. @anomi
  kan je er niet tegen dat ik één van je vriendjes er op gewezen heeft dat hij er zaken bijhaalt die er volstrekt niet mee te maken hebben.
  Heb je geen argumenten dat je op de man gaat spelen.

  Ken je het spreekwoord niet: “Alles wat je zegt ben je zelf”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES