Middelbaar onderwijs in Suriname halflam

10

PARAMARIBO, 16 apr – Het middelbaar onderwijs wordt weer geplaagd door protestacties. De Bond van Leraren, BvL, eist een loonsverhoging. Op alle publieke middelbare en kweekscholen geldt een actieparool. Er wordt voor slechts halve dagen gewerkt.

“We werken tot tien uur ’s morgens, nadien zijn we voor niemand beschikbaar”, zegt BvL-voorzitter Wilgo Valies. De actie moet slechts een week duren, lang genoeg om de regering zover te krijgen de lonen op te trekken. Ook moeten enkele sociale voorzieningen worden verbeterd. Daar was reeds overeenstemming over bereikt, maar de uitvoering laat nog op zich wachten.

Hoewel kritiek van ouders en studenten begrepen wordt, is voor de leraren de maat vol. Toch is gekozen voor een milder model dan het volledig staken. “We praten en we blijven maar praten. We zijn niet bereid het werk voort te zetten onder deze omstandigheden”, aldus Valies. Studenten vrezen nu al een verloren jaar.


10 REACTIES

 1. “Halflam”?

  Zou dit de oorzaak zijn waarom sommige TOETfielen achterliepen met de algemene ontwikkeling en daardoor nog op 110 Volt blijven?

  Bij wie ligt de schuld? De Schoolleiding? De Toet-studenten in spe? Of toch wel de aapachtige regering???

  Wie zal het zeggen….

  :0)


  Maak melding

 2. Geachte redactie,
  Suriname heeft onder de jongere een hele hoge intelegentie,Ik vind dat de regering er juist alles aan moet doen om dat te stimuleren,of zijn ze bang om hun macht toch een keer te verliezen want je moet toch goed geschookd zijn om een land te kunnen besturen (en daar schort het bij sommige bewindslieden wel aan) dus kom op voor de jeugd van Suriname dan word het nog wel wat met dit land, en niet naar Nederland kijken .Co


  Maak melding

 3. Toen ik repatrieerde naar Suriname waren het voornamelijk de leerkrachten, die rondreden in redelijke voertuigen en grote Honda motorfietsen. Tegenwoorden zijn die ontwikkelingsbepalende werkers a.h.w. veroordeeld tot de bedelstaf!

  Wat toen kon lukt nu met in bezit van allerlei bij-akten nog niet. Je moet de hele dag diverse bazen begroeten om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Deze mensen verdienen het alleszins om adekwaat te worden ingepast.


  Maak melding

 4. is het koffertje weer bezig komt ervan als er mensen zijn de vakbond gebruiken om hun eigen belangen te behartigen en daar is wilgo mee bezig .


  Maak melding

 5. Tal van reacties van deskundigen en nuchter denkende personen hadden tegen het gevaar van prijsstijgingen gewezen als gevolg van het dwangmatig verhogen van lonen en salarissen. Iedere verantwoordelijke burger, die meent de belangen van de samenleving te dienen had dit moeten inzien. Rampzalige gevolgen zullen niet uitblijven. Met de getekende contracten ter verbetering van de infrastructuur en waterhuishouding zal onvermijdelijk een extra offer gevraagd worden. Nog meer koopkrachtverlies. Wie waagt het hoofd koel te houden.hoe hou je met een lege maag de “boef” buiten het huis en erf.


  Maak melding

 6. Het wordt hoog tijd dat Suriname “helemaal”” lamgelegd wordt d.m.v potestactie’s totdat aan de wens van de werkende klasse is voldaan, want Venetiaan en Sardjoe hebben geen oren om te luisteren en geen ogen om te zien. Want de zakkenvullers die in de regering zitten en de assemblee leden merken er toch niets van de dure cunsumptie goederen.
  Zou graag willen dat Vene en Sardjoe voor een paar maanden met een minimum loon moesten leven en dat er dan iet bij hun opkomt wat bij de gewone man in Suri leeft.


  Maak melding

 7. Kofi Aboikoni # 6,

  Waarom niet meteen 2/3 van de salarissen van ALLE zittende parlementariers afstaan??? Gelijke monnikken gelijke kappen!


  Maak melding

 8. Sarie torie .
  Mijn mooie schooljaren kan ik me nog levendig herinneren ook op de kweekschool.
  Het is jammer hoor, maar als je pinaart dan heb je het recht te protesteren.
  Hier in Holl. vechten wij ook voor het behoud van onze verworven rechten.
  De € heeft het ook niet makkelijker voor ons gemaakt . Sparen kan je ook niet meer; de vele buitenlandse tripjes kun je ook vergeten enz. enz. Ik kan dus enigszins inkomen met de stakende leerkrachten!!!!
  Jammer voor de studenten.
  Ik wens jullie heel veel wijsheid in Su.

  So so lobi MaVisie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.