zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieRegering Suriname, rijsthandelaren bespreken prijs

Regering Suriname, rijsthandelaren bespreken prijs

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 apr – De regering wil de prijs van rijst bespreekbaar houden. Dit zegt minister Marica van Handel & Industrie, HI. Vertrekpunt is dat er ruimte is voor verlaging, ook al blijft de klim op de internationale markt aanhouden. De sociale factor mag niet uit het oog worden verloren.

Dat gaat ook op voor andere sectoren die meteen het leven van alle dag raken. Met rijsthandelaren en boeren wordt reeds gesproken. “De prijs hier is omhoog gegaan, omdat de prijs op wereldmarkt is gestegen. We vinden dat voor de lokale markt een oplossing gezocht moet worden”, zegt Marica. Onder meer wordt de prijsberekening van de ondernemers doorgenomen.

Er zijn meer maatregelen getroffen om de prijzen van andere consumptiegoederen enigszins te beheersen. Voor vijfentwintig producten geldt geen invoertarief meer. “Dat wil zeggen dat het ook effectief aan de man moet worden gebracht”, aldus Marica. Met importeurs en winkeliers wordt gesproken over beperking van de winst. De komende tijd zal ook meer controle worden uitgevoerd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. De regering moet het massaal uitbreiden van de rijstindustrie ook ter sprake brengen. Er is land genoeg. Desnoods via ontwikkelingshulp van Nederland of wat dan ook.. Kwantiteit, zal mede ook ervoor zorg dragen dat de prijzen omlaag gaan weer. En het zal een flinke bijdrage leveren aan inkomsten en werkgelegenheid. I.p.v. chinezen importeren moeten de binnenlanders dit ook wel aankunnen.

  Omdat de vraag wereldwijd, enorm zal toenemen in de toekomst vooral uit het buitenland, moet men er al op inspelen m.a.w wees de situatie een stapje voor i.p.v achter de feiten aanlopen. Je ziet het al aan de gestegen prijzen van soms wel 50% per zak.


  Maak melding
 2. De NPS heeft nooit de padie-boeren gemogen. Dat ligt aan de haat-nijd verhouding binnen het creoolse en hindse bevolking.

  Altijd al als 1 stiefkindje behandelt, ni moeten die boyszz ’n girlszz rekening houden met deze Regering ??? Gho piessie sriebbie, Marica, of Marico of hoe je heet…….

  Nimmer zijn de NPS-ers tegemoet gekomen met hulp en/of brandstof prijsverzachting voor de boeren. En nu moeten zij rekening houden met de binnelandse markt ???? Wat praat je allemaal Marico conjo ???
  Nogmaals, gho piessie sriebbie………

  En kom niet tevroeg uit je bed, want dan zul je horen dat je in je bedje gepeist hebt.
  Vriendelijke Groeten,……..


  Maak melding
 3. Ja ja nu willen die idioten de prijs laag houden. Ja verhonger en ruineer de boeren maar nog meer. Wat heeft El Vene ooit gedaan om de landbouw sector op een hoger niveau te tillen??? Behalve pappen en nathouden absoluut niets.
  Voor de mijnbouw sector wordt wel alles gedaan. Mijnbouw bedrijven krijgen allerlei fiscale kortingen, lage export heffingen en ze krijgen heel snel mijnbouw concessies.
  De landbouwer kan fluiten naar zulke steun.

  Zolang de N.P.S. en die laffe oude mannetjes van de V.H.P.(die hun aanhang aan het verraden zijn alleen maar om Lachman’s voorbeeld te volgen om met de NPS samen te werken) bestaan zal de landbouw sector stiefmoederlijk behandeld worden. Het is geen wonder dat Nickeriaanse rijstboeren uitwijken naar Guyana en Frans-Guyana.

  Als men echt serieus is dan moet de infrastuctuur grondig aangepakt worden, er moeten goede dijken en afwatering komen, er moet een forse uitbreiding komen van landbouwgebieden. de landbouwers moeten gesteund worden d.m.v. subsidies, fiscale voordelen en aantrekkelijke kredieten.
  Ik stel voor dat de opbrengsten van de mijnbouw gebruikt worden om de landbouw sector op een hoger niveau te tillen. Mijnbouw producten kan je niet eten, landbouw producten wel. Als men bovendien uitgemijnd is zijn die gebieden onvruchtbaar, dus mijnbouw op de lange termijn is funest voor Suriname.

  Ik betwijvel echter ten zeerste of die stomme bavianen dat ooit zullen doen. Het is makkelijker voor hun om rustig achterover te leunen en de mijnbouw opbrengsten in hun zak te steken, dan om de velden in te trekken en iets optebouwen en produceren.


  Maak melding
 4. Als iedereen net als de Hindustaanse boeren hard werkt is er niks mee. Luilakken willen willen alles gratis. Kunnen hun eigen vrouw en kinderen niet verzorgen. Werkt veilig en gebruikt geen gif en kunstmest in jou grond. In die paddie velden kan je zelf garnalen en vissen in kweken en het is een kleine moeite. Van die kaft (bruine schillen van die paddie) kan je fijn laten maken en dat noemen we vroeger zemel. Zemel is de beste dieren voer. Wie betaald de traktoren en pelmachines, die luilakken zeker.

  http://www.calodema.com/index.php?cPath=31?
  osCsid=1af949e6c836be5cdb8d65250fd66805

  or search. http://www.calodema.com


  Maak melding
 5. Henky,

  Je hebt verdomd gelijk venetiaan is bang dat de rijstboeren zich zullen verrijken ten op zichte van de bosnegers.
  Hij heeft bewust willens en wetens nooit geïnvesteerd in de rijstsector. Brazilië had suriname tonnen rijst gevraagd maar venetiaan heeft nooit hierop gereageerd.
  venetiaan heeft alleen in het binnenland geïnvesteerd voor de bosnegers alwaar zijn roots liggen. Deze baviaan is een grote racist.


  Maak melding
 6. En nu blijkt dat de bevolking grotendeels honger lijdt en dat de regering nimmer nooit what so ever iets heeft gedaan voor de producerende groepen (meestal de aziatische groep) willen zij nu dat dezelfde hardwerkende groep rekening moet houden met de luiheid en honger van anderen.
  Want in tijd van arbeid moet je werken en niet luieren en de beest uithangen want dan pas verdien je het om met jou rekening te houden


  Maak melding
 7. Volgens mij wil venetiaan de rijstsector verplaatsen naar het binnenland.
  In de hoop dat bosnegers ook rijst zullen verbouwen en zichzelf omhoog kunnen krikken.
  Baya ik zie ze al gebukt in de felle zon rijst planten ben benieuw hoelang ze dit volhouden want dat is tegen hun natuur(werken).
  Het enige waar ze goed zijn is dat wanneer de vrouwen gebukt staan, hun leuter te planten en daarna feesten en beesten.

  venetiaan is ook bezig om glasvezelkabels aan te leggen opdat zijn soortgenoten ook kunnen meedoen op ICT gebied.
  Hij laat huizen bouwen voor de bosnegers met alle faciliteiten erin zoiets als een toiletpot ook al weet men niet wat de functier hiervan is.

  Venetiaan heeft nooit en nog eens nooit naar de disctricten gekeken.
  Het binnenland krijgt natte voeten en er wordt een gironummer geopend.


  Maak melding
 8. als venetiaan voor m’n auto komt…

  rajeev
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Van een bepaalde groep weten wij(auto is moord-wapen)….dit is ook al gebeurd voor grundjari met Frank E.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES