Surinaams parlement benieuwd naar nieuw loon

3

PARAMARIBO, 5 mrt – Het parlement wil zo spoedig mogelijk geïnformeerd worden over de hoogte van de nieuwe schadeloosstelling. Achter gesloten deuren is besloten president Ronald Venetiaan per brief te vragen om uitleg. De huidige verwarring is schier ondraaglijk.

Niemand kan met zekerheid aangeven of berichten in de media op waarheid berusten. De schadeloosstelling zou haast verdubbeld worden volgens die berichten. Vooral binnen ambtenarenvakbonden is beroering ontstaan. Tegen deze achtergrond is onder meer vanuit de oppositie duidelijkheid gevraagd. “Je hoort allerlei zaken buiten, maar laten we de cijfers afwachten en dan een besluit nemen”, zegt A-1 parlementariër Jiwan Sital tegenover de Ware Tijd.

Volgens de regering is er in feite niets aan de hand. Eerder had vice-president Ramdien Sardjoe opgemerkt dat de regering geen blaam treft. Wettelijk is vastgesteld dat de schadeloosstelling parallel loopt met het salaris van de op twee na hoogste ambtenaar op een ministerie. “U bepaalt zelf de hoogte van uw schadeloosstelling”, zei Sardjoe in het parlement.


3 REACTIES

  1. wang foermang e tang wang foermang.zie je niet dat die regering het volk voor de gek houd. die omas en opas die wroko zo tranga dja kondre ne kies neks.schande tog dan binnen 1week word het gereld djie ding foermang. ding biegie sma foe oenoe moest wiess (ding).a heer regering moest dede..ding takroe manierie. diediebries satang bongro bieta. wies ding ala. …..njoeng generasie moest kong no..a volk e sriebrie …lik vinne.sriba press foe sranang.. schaamte schande.su kon liever in palastina zitten dan was het anders geweest.bikkel zijn su… ai opener.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.