woensdag, april 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname voor begrotingssteun met restant hulp

Suriname voor begrotingssteun met restant hulp

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 feb – De laatste restjes Nederlandse ontwikkelingshulp kunnen liever besteed worden aan begrotingssteun. Tot deze bevinding komen parlementariërs uit zowel de oppositionele als coalitiehoek. De ongeveer honderd en negentig miljoen euro kan bijvoorbeeld besteed worden aan projecten met een meerwaarde. De andere optie lijkt minder populair.

Het in een keer afbetalen van een aanzienlijk deel van de buitenlandse schuld hoeft niet echt. Begrotingssteun biedt de regering een zekere vrijheid de ontwikkelingsrichting te bepalen. “Bovendien is onze buitenlandse schuldpositie op redelijk niveau en wordt er gestaag afgelost. We worden daar geregeld over aangeschreven”, zegt coalitielid Winston Jessurun tegenover de Ware Tijd.

Kredietratingbureau Standard & Poor’s heeft Suriname inderdaad gecomplimenteerd. Ook de oppositie gelooft meer in direct merkbaar effect. “Ik ben voorstander van het uitvoeren van ontwikkelingsprojecten die het werkloosheidscijfer doen dalen. Ik geef de voorkeur aan minder ratings. We worden er om de oren mee geslagen, maar armoede en werkloosheid blijven toenemen”, zegt Yvonne Raveles van de VVV-fractie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. weet u nog dat suriname zei , WIJ HEBBEN NEDELAND NIET NODIG weet men dat nog…….
  het is wel weer NEDERLAND die met geld komt, en dat kan suriname zeker gebruiken. alleen de vraag is waar word het aan besteed.

  en waarom is het niet mogelijk om een deel van de schuld aflossen. en onder de armen verdelen, dat zou heel goed zijn…..toch.
  als ze zeggen dat het geld word besteed onder de armen ,dan bedoel men dat zeker onder hun linker en rechter arm.

  het word een surinaamse gewoonte…plunderen wie wat kan.


  Maak melding
 2. dat er nog een restant is, dat weten we allemaal, maar één ding is zeker, het moet goed besteed worden, met name de kans-arme
  hierbij denk ik aan de oudere, die zich in de tijd van voor 25 nov. 1975, altijd voor nederland hadden ingezet, deze mensen van welke rang of stand ook, dat maak niet uit, zij dienen in de eerste van dit geld te genieten,verder is opleiding van jongeren en werkgelegenheid een belangrijk punt om verder te komen in deze maatschappij, en vervolgens de mensen dat in eigen land houden.
  dit is slechts mijn mening, en verder wens ik een ieder veel succes.
  gr. van deze kant.


  Maak melding
 3. Waarom maakt de oppositie/coaltie niet een meerjarenplan b.v.
  – een nieuw weg van zanderij parbo of een spoorweg aanleggen.
  – een nw. oost-west verbinding nw.nickerie – albina waarover er tol bertaald moet worden (zelf onderhoudt).
  – Zanderij een tweede landingsbaan met hotelketen en industrie shoppingmols..
  -Onderwijs vernieuwing berbetering.
  – een cokos fabriek in coronie voor export cokos-olie
  enz enz enz .

  Er is van alles te bedenken en doen in surbo,maar er moet wel gewerkt worden en dat het het grootste probleem..


  Maak melding
 4. Boi nanga na corruptie drapi.
  Na soso probleem ik durf te wedden, dat de man met de tien schone vingers.
  Gewoon zit en kijkt, en de boel steekt zijn zakken vol.

  Kromo, Bhai, Codjo niet lullen maar jouw zakken vullen.
  Het liefst partijkas(voor thuis en feest vieren)….dan Staatskas…rrrrroven.

  De gewone man is toch don no ka !!!!!!!
  Front’s doen en laten: unu e puru ka-ka gi din.


  Maak melding
 5. RESTSCHUld van Nederland….het is GEEN”handje ophouden”(begi-begi/bedelen).Nederland is gierig(volksaard)en wil de restschuld op zeer lange termijn betalen.Nu lijkt het alsof we bij nederland gaan bedelen.Niets is minder waar.
  Krijgt Su alsnog de rente??
  Besteding van het geld isuiteraard in handen van de regering.


  Maak melding
 6. Om die dingen te doen die jij voorstelt moet je eerst die doekoe op zak hebben. Die doekoe komt pas in je zak als je het zelf heb verdiend, gespaard (vrij doekoe) of heb geleend (borgoe doekoe). Su scoort niet erg hoog als het gaat om doekoe verdienen en is dus vaker bloot. De minfin zegt dan momie no de. Ook lijkt het erop dat Su bang is om doekoe te lenen. Dus kijken ze naar Holland en vragen telkens weer:” wanneer ga je me me doekoe geven? Dus Marcel, nog even jobs geduld, a doekoe e kon tamarra.


  Maak melding
 7. Restant € 190,- miljoen moet dienen voor financiéring van de teruggekomen nedsur’s die in Suri een mindere-uitkering hebben van hun opgebouwde AOW.
  En voor Pensioengerechtigden in Suri van de Grassalco NV.. Gewoon als premie betalen voor 1 totale uitkering per maand aan de rechthebbenden. Beleidsmakers afblijven van deze laatste € 190,- miljoen.

  Omdat Suri, met name de NPS sedert het begin v/d Onafhankelijkheid heeft verzuimd deze AOV-pensioen voor Suri’s in het buitenland te verzekeren.

  Suri is te klein voor eigen financiéring van zulke anntallen pansioen-verzekerden.
  Denk aan Bruynzeel Wernemers Bond, waar Patrick Pineut de U$ 5,- miljoen heeft verkwanseld. totnogtoe zoek………..

  De oudere werknemers “verdienen” ook 1 welgegunde rust op hun oude dagen.
  Vriendelijke Groeten,……..


  Maak melding
 8. er zijn grotere problemen opkomst,de amerikaanse dollar verliest zijn waarde ten opzichte van de euro.wat zal dan gebeuren met suriname is de centrale bank hierop voorbereid.als deze niet oppast,is al de moeite ten spijt,sparen en nogmaals sparen en het volk leeft in armoede.wat nu als er straks met zoveel procent van de srd moet worden afgeboekt.dan zal dit echt niet lekker zijn voor de landgenoten.president bush probeert nu te redden wat te redden valt.maar hoe zal suriname zich dan redden.de president van de centrale bank krijgt slapeloze nachten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES