Suriname heeft regionale topnotering verdiend

14

PARAMARIBO, 6 feb – Suriname komt de recente topnotering door kredietwaakhond Standard & Poor’s wel degelijk toe. Dit zegt directeur Jimmy Bousaid van de Hakrinbank. De afgelopen jaren is niet alleen hard gewerkt aan een betere kredietwaardigheid. Er is ook veel gestopt in betere economische prestaties. Die zijn al duidelijk merkbaar.

“De afgelopen jaren heeft Suriname een goede ontwikkeling doorgemaakt, onder meer een stabiele wisselkoers, importdekking van drie maanden en extra inkomsten uit de mijnbouw”, zegt Bousaid. Ook is terugbetaling van schulden aanmerkelijk verbeterd. Het heeft allemaal geresulteerd in een economische groei van zes procent. Dat ligt hoger dan in de rest van het Caribisch gebied, op hooguit Trinidad & Tobago na.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Suriname tot de best presterende landen wordt gerekend in de Amerika’s en het Caribisch gebied. De steeds beter wordende kredietrating van Standaard & Poor’s en Moody’s liegt er niet om. “Het belangrijkste is dat het een goed signaal is naar buitenlandse en lokale investeerders, dat het de goede kant uit gaat”, aldus Bousaid.


14 REACTIES

 1. Een hogere kredietrating betend dat men gemakkelijker en meer kan lenen.
  Ik ben bang dat dit uiterst goede werk teniet zal gaan wanneer er een NDP regering aan de macht zal komen. Zij hebben de reputatie dat ze veel lenen er een economische puinhoop van maken, en dat een volgende regering (lees Front)hun rotzooi mag gaan opruimen. Dat terwijl de NDP dan in de oppositie een grote bek openspert en pretendeert dat ze alles beter kunnen doen terwijl dat overduidelijk niet het geval is.
  Maar tja er zijn genoeg debielen die stom genoeg zijn om op de Nationale Drugs Partij te stemmen.


  Maak melding

 2. Geen druppel produktie.
  Ravenswaay heeft de schulden afgelost met geld van Nederland.
  vorig jaar met 72.5 miljoen aan NIO bank. En dit jaar krijgt hij 190 miljoen van Nederland en hij gaat weer schulden aflossen. Hierdoor zal het lijken alsof suriname vooruit gaat, maar dat is slechts schijn.
  De economie is niet beter geworden, er is niks verandert.Door het aflossen lijkt het alsof suriname geld verdient heeft en dus instaat is haar schulden aflossen.Maar niks is minder waar.Als Nederland geen geld geeft heeft ravenswaay geen geld om schulden af te lossen.


  Maak melding

 3. hele goeie opmerking rewa. alle onafhankelijke monetaire instellingen geven Su hierop een pluspunt. de economie is gezond en groeiende, wel moet de verdeling van de welvaart beter gaan geschieden. front is niet geweldig maar tenminste worden de financien goed bewaakt. vele mensen schreeuwen om de ndp. het ironische ervan is dat ze straks weer genaaid worden door hun eigen partij wanneer de wisselkoers weer omhoog gaat zonder het door te hebben. Bouta en zijn crew staan weer te popelen om regeermacht en zodoende de staatskas weer te plunderen. diep, diep triest. Het domme volk wordt straks bij de verkiezingen weer gepakt door de grootste vloek die Suriname ooit heeft getroffen, dd bouterse.


  Maak melding

 4. Ben ik nou zo dom of is meneer Bousaid nou zo knap? Hoe vertaalt deze riante positie zich nou naar de leefomstandigheden van de gemiddelde werker? Velen zijn genoodzaakt om het met meerdere werkgevers te stellen, waardoor het feitelijke werk waarvoor zij zijn ingehuurd er letterlijk bij inschiet. De politieman, die de hele nacht taxi heeft moeten rijden kan overdag onmogelijk een goeie job doen. En zo vergaat het ook militairen, leerkrachten enzovoort. Wanneer zal ik werkelijk zien waarvoor ik werk. Het geld verdwijnt als sneeuw voor de zon. En dan heb ik het nog niet eens zo moeilijk. Un gimi wan brik no.


  Maak melding

 5. Rewa,
  Jullie houden de gemeenschap met de telmaat van de klok die NDP-spook voor. Maar het lijkt mij niet waarschijnlijk dat jij op de maan woont. Hoe denken we met vereende krachten verbetering te brengen voor de totale Surinaamse gemeenschap?


  Maak melding

 6. rewa , in het bovenstaande kan ik nergens terug lezen dat ndp iets te maken heeft met het onderwerp, dus blijf bij de les met je reactie, ben je ook zo een haatzaaier , er zijn er een hoop je voor geweest, die zie ik niet meer op deze site, dus hou het rustig, of ben je nu onder een andere naam op de site


  Maak melding

 7. @dame klopt staat nergens in het bovenstaande onderwerp dat ndp daar mee iets te maken heeft maar je kan er niet omheen dat de jaren van de revolutie en onder ndp en bosje de meest slechte jaren waren in suriname en dan hebben wij het nu alleen maar over de economie en daarom vind ik dat rewa een punt heeft ik vind dat als je eerlijk ben je niet kan ontkennen dat nu in vele opzichten beter gaat in suriname maar je kan als regering niet iedereen tevereden stellen dat is een feit je zalaltijd mensen hebben die in het verleden leven en die terug willen naar die barre tijden van toen , en als laaste wil zeggen kijk nu naar de munt eenheid van suriname hoe stabiel is vergeleken met een aantal jaren geleden ,


  Maak melding

 8. @dame,
  Ik heb alle recht om de NDP erbij te betrekken. Als er wat positief nieuws komt uit Suriname dan blijft het stil in de NDP hoek, maar als er wat slecht nieuws komt dan springen ze allemaal op om front te beschuldigen van alles en nog wat. Ik blijf bij m’n mening van nr.2.

  Ik kan me heel goed herinneren dat na de S.A.P. periode van Vene er redelijke reserves waren opgebouwd en dat de NDPer Bosje dat allemaal heeft verbrast.

  Je wilt me beschuldigen dat ik een haatzaaier bent, wel je mag me beschuldigen van alles en nog wat, het interresseert me toch geen bal. Het ontmaskerd slecht hoe jij en de rest van je NDP maatjes denkt. Tegen kritiek kunnen jullie niet, i.p.v. met een inhoudelijk correcte verweer te komen beperken jullie tot een hoop bullshit.
  Het zal wel aan jullie gebrekkige mentale capaciteit liggen.


  Maak melding

 9. Laten we positief blijven. Zwaart kijkers zoals “Dame” en een kleine groep doom-denkers, zullen er altijd zijn. In elke democratie hebben ook zij recht tot spreken. Belangrijk is dat de vooruitgang van Suriname niet door hen wordt geremd.


  Maak melding

 10. Meneer de man en vrouw op straat ziet niks.
  Din sma bloot.
  Dus wat zit men uitteleggen.

  Top of the ranking….met schurken liegers en bedriegers er onder.

  You better go !!!!!!


  Maak melding

 11. neen Bouterse was maar 3 jaar aan de macht.Wil men beweren dat in die 3 jaren alle sores op Bouterse zijn conto komt?Aii bajaaaaaaaa.
  De meest miserabele jaren zijn en blijven op het conto van de VHP en NPS.
  Een stok vindt men altijd om iemand te slaan(NDP).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.