Akkoord zit Suriname’s grootste partij dwars

10

PARAMARIBO, 24 jan – Het akkoord dat NDP-fractieleider Kenneth Moenne heeft getekend met de coalitie zit zijn partij behoorlijk dwars. Onder meer zijn alle politieke troeven in één klap uit handen gegeven. “Dit is niet wat wij hadden gevraagd”, zegt fractiegenote Jenny Simons.

Volgens het akkoord zullen op een speciale vergadering alleen de fractieleiders mogen praten over de vechtpartij van 13 december en relevante standpunten. “Dit is geen vergadering maar een presentatie. Op basis van deze agenda zal er eigenlijk geen mogelijkheid zijn om de problemen te bespreken, want dat staat niet op de agenda”, zegt Simons tegenover Dagblad Suriname.

Nu zit de partij met de gebakken peren. “We gaan niet als meubelstukken naar een vergadering”, aldus Simons. Moenne zit nu in het verdomhoekje. “Hij had harde instructies om geen zaken te tekenen.” Kenneth Moenne volgde Simons in 2006 op als fractieleider, nadat deze bedankt had. Simons verschilde van mening met de partijleiding, die vindt dat reisjes vallen onder de parlementaire activiteiten die door de partij worden geboycot.


10 REACTIES

 1. Moene,ik wil niet vooruitlopen op zaken,maar als wat gezegd is door Simons een beetje waarheid erin zit,dan ben je “gekocht”ja.Dat je zo een grote zaak niet had afgestemd met de rest,geeft wel vraagtekens.Nou nog een paar uren geduld en dan weten wij wie wat doet en is.


  Maak melding

 2. Dus Moen is gulzig geweest..hij heeft echt wel jorka supu genuttigd.

  A wiensi fa you bari din boi….din no di arki…no sani di miti din…miki nono soso bari.
  Mi di waaarrrrrrskoru unu.


  Maak melding

 3. Niemand wil op de zaken vooruit lopen wijze meneer 1 ,maar het is duidelijk dat deze partij een bakba winkrie is van eigenaar lijder .arme moene? was hij alleen ? nee MET de PresIDENTS kandidaat van lijder ook nog ?en nog een parlemenatier die wel altijd aanwezig is in het hoogste college !baas zit bij zijn bakba’s.mevr simons ziet haar rancune kans schoon in deze bakba winkrie .Zij wilde toen inhet belang van het surinaamse volk een collega af vaardigen ,dat mocht niet van baas want lijder is niet voor land en volk maar alleen voor baaszelf en baas heeft chaos nodig .Arm Suriname opgescheept met zo,n lijder opoe oen ai blinden volgt niet de lamme baas !

  opticien


  Maak melding

 4. hahahaaaaaaaaa ze zijn daar bij de N.D.P. nog stommer dan ik dacht. Moenne had ckr een beetje teveel witte poeder van z’n baas gesnoven toen hij dat akkoord ondertekende.


  Maak melding

 5. hahahaaaaaaaaa ze zijn daar bij de N.D.P. nog stommer dan ik dacht. Moenne had ckr een beetje teveel witte poeder van z’n baas gesnoven toen hij dat akkoord ondertekende.

  Rewa

  Ik denk eerder dat Sarasara en Mangalia het in zijn drank gedaan hebben


  Maak melding

 6. een ding is duidelijk. bouterse is er niet bij gebaad dat er rust komt in het parlement. hij is er ook nooit. kan er geen wet komen dat het salaris van de parlementariers inhoud als ze niet aan de vergaderingen deelnemen. op last van de belasting betaler lopen die mensen mooi weer te spelen. als je weet wat die gasten verdienen.


  Maak melding

 7. Ik denk dat de Nogal Demagogische Partij slechts uit is op constante onrust. Is dat niet tekenend voor die partij. Het riekt wel erg naar destructie ipv constructieve samenwerking. Deze partij heb ik de indruk is niet bezig met de opbouw van suriname. Democratie betekent ook consensus. De NDP staat dat ook voor Niet Dogmatische Partij of is dat Niet Democratische Partij. Moe-NE heeft een opening gezocht, Desi-bellen tegen.


  Maak melding

 8. stof voor antie ndpers ze voelen zich als een vis in het water met al hun negatieve reakties laten ze werkelijk zien waar het hen in feite om te doen is en dat is afzeiken al gaat het nergens over het
  betreft slechts een intern kwestie nergens voor nodig om bellen en toeters en trommels en een hoop lawaai te maken,zelfs in het beste huwlijk heb je weleens een verschil van mening met elkaar.het gaat hier slechts om bijzaak en geen hoofdzaak en niet doorslaggevend, dus al die reacties beschouw ik dan ook als holle vaten en holle vaten die klinken altijd het haards.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.