Ziekenhuis lift mee met opleving economie Suriname

5

PARAMARIBO, 24 jan – Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo lift mee met de economische opleving die Suriname momenteel doormaakt. Dit zei president Ronald Venetiaan bij de opening van de nieuwe Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis. De hele vernieuwing die er plaatsvindt ademt de verfrissing uit, die merkbaar is in het land.

Het ziekenhuis investeert zwaar in modernisering. De afgelopen jaren zijn verscheidene afdelingen vernieuwd. Volgens Venetiaan valt niet te ontkomen aan de drang tot betere dienstverlening. “Het betekent een absolute verbetering van de gezondheidszorg.” De rol die het ziekenhuis speelt in de gezondheidszorg, dus ook de economie, noopt tot versneld aanpassen.

Hulp van derden is in elk geval in deze fase onontbeerlijk. Ook nu is dit gebleken.
De modernisering is doorgevoerd met hulp van de Nederlandse stichting Bedrijfstak Pensioenfonds voor de Bouwnijverheid. Die heeft ruim twee miljoen euro beschikbaar gesteld voor bouw- en renovatiewerk. Ook is moderne apparatuur aangeschaft.


5 REACTIES

  1. Het heeft allemaal te maken met steun en leningen uit het buitenland.
    Via de voordeur een klein beetje aflossen en via de achterdeur gigantische leningen aangaan!


    Maak melding

  2. Wanneer zullen de zwart kijkende Surinamers (in ned. misschien) eindelijk vooruitgang in mijn land hoe klien dan ook, ooit eens een keertje bevestigen of toejuichen. Nooit denk ik! JAMMER….


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.