Broodprijs in Suriname immer politiek doorspekt

2

PARAMARIBO, 15 nov – De prijs van brood blijft politiek gevoelig. Dit is weer te merken dezer dagen. Terwijl de bakkers staan te springen om een opwaartse aanpassing, hinkt de politiek op twee gedachten. Het afwegen van de belangen van producenten en consumenten is zo eenvoudig nog niet.

Als dat zo was, was de broodprijs vaker per jaar aangepast en zou het aanpassen zelf minder complex zijn dan nu het geval is. Typerend is dan ook het hoge tempo waarin inzichten kunnen wijzigen als het aankomt op het moment. Een besluit tot aanpassen kan, hoe goed voorbereid ook, van het ene moment op het andere worden ingetrokken. Soms gebeurt dat zelfs ter elfder ure.

Zoals dit keer. Minister Marica van Handel & Industrie, HI, wist nog kort voor aanvang van de wekelijkse ministerraad te verkondigen dat een goed afgewogen besluit was genomen. De prijs zou worden verhoogd. “Bij de bepaling van de nieuwe prijs is rekening gehouden met de minder draagkrachtigen”, werd erbij vermeld. Slechts een halve dag later geeft de raad een bericht uit, waarin vermeld wordt dat de verhoging is aangehouden.


2 REACTIES

  1. BROOD BROOD BROOD iets dat de mens nodig heeft om te leven en zelf dat maakt deze regering het volk moeilijk het volk dat ze daar heeft gezet om ze het leven iets draaglijker te maken maar wat krijgen ze daarvoor terug chit chit en nog eens chit de armen worden armer en de rijken worden rijker “VENE ,CHANYOKIE en DE REST stel leugenaars dat jullie zijn donder jullie op en geeft het volk alles terug wat ze aan jullie hebben gegeven”STEL SUKKELS”


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.