Suriname vestigt ambassade in Zuid-Afrika

11

PARAMARIBO/PRETORIA, 15 nov – De Surinaamse ambassade in Pretoria, Zuid-Afrika, is formeel geopend. Dit meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens minister Lygia Kraag-Keteldijk, geeft de vestiging van de post aan hoe belangrijk de relaties met het Afrikaanse continent worden geacht.

Er zijn reeds stappen ondernomen om te komen tot intensivering van de betrekkingen tussen beide landen. “De regering heeft er vertrouwen in dat de fysieke diplomatieke vertegenwoordiging van Suriname in Zuid -Afrika ons in staat zal stellen om de beste voordelen uit de betrekkingen te halen”, zei Kraag-Keteldijk bij de opening. De ambassade is Suriname’s eerste in Afrika.

Volgens de vertegenwoordiger van de Zuid-Afrikaanse regering zal gewerkt worden aan verbreding en verdieping van de bilaterale samenwerking. In Paramaribo is nog geen ambassade van enig Afrikaans land. Alleen Libië had tot begin jaren negentig een diplomatieke post, die uiteindelijk werd opgeheven. De regering heeft vaker aangegeven meer variatie voor te staan in de internationale relaties.


11 REACTIES

 1. Onnodige kosten. Want wie van ons surinamers kan een reis betalen naar suriname. dus omdat Pappa SOmo een ambassade in Indonesia heeft moet perce we ook eentje in zuid-afrika hebben.


  Maak melding

 2. Onze vooor ouders zijn afkomstig uit dat land maar ik vraag me eigen af wat voor voordeel we hebben aan een relatie met zuid africa ,heel eve tussen door ik onderschat z/a niet maar als ze hun eigen mensen niet kunnen voeden wat kunnen zei voor suriname betekenen,ik hoop dat we er mee opschieten of is het meer om africanen suriname in te sluipen ik hoop van niet want het zal niet pretig zijn hoor als je alleen maar wil weten dat deze mensen een strop vormen aan nederlands nek leterlijk


  Maak melding

 3. Qua bevolkingssamenstelling lijkt het land meer op een Zuid-Amerikaans land, Zuid-Afrika is de sterkste economische macht in Afrika waar de financiële, juridische, communicatie-, energie- en transportsectoren goed zijn ontwikkeld, tevens behoort haar effectenbeurs tot de 10 grootste van de wereld, en is de infrastructuur goed ontwikkeld.

  Zuid-Afrika is de enige Afrikaanse grootmacht en tevens regionale grootmacht in Zuidelijk Afrika met bezit van de sterkste defensiemacht van geheel Afrika, dit maakt dit land ook internationaal tot een grote speler en interressant voor Suriname met eventuele militaire trainingen over en weer.

  Bovendien bezit Zuid-Afrika een culturele verwantschap met Suriname qua taal en cultuur door aanwezigheid van de Afrikaans sprekende bevolking dat sterk lijkt op Nederlands.


  Maak melding

 4. Er zijn al ambassades in o.a. india en china.
  De NPS negers voelden zich zeker achtergesteld, en dus nu komt er een ambassade in africa.
  Nou ja, dan hebben de zakkenvullers nog een exotische bestemming om heen te gaan om te ‘werken’ voor suriname.
  Ik moet beginnen om serieuz te overwegen om ook ambassadeur ofzo te worden (haha dat was een grapje).


  Maak melding

 5. Alleen een domoor als Front haalt Zuid-Afrika binnen Su.
  Deze mannen van Front weten niks gewoon niks vraag hen met welke wapens zij de mannen van ANC liepen neer te knallen.
  Zuid-Afrika is geen land om mee te spelen..domoor FRONT. gaan jullie weg… gaat weg.
  Anders gebeuren er straks domme Afrikaanse dingen in Su.


  Maak melding

 6. Heel verstandig! Zuid Afrika is een opkomende macht, en heeft ook al samenwerkingsverbanden met landen als Brazilie! Een stevig Afro-Latino samenwerkingsverband zou wel eens een geduchte rol op de wereldeconomie kunnen spelen.


  Maak melding

 7. Ze kunnen amper het ambtelijk personeel betalen en dan nog eens een ambassade in zuid afrika openen. Kennelijk is het de de bedoeling om werkorders binnen te halen uit het armste werelddeel.
  Vreemd eigenlijk een ambassade in Ghana en een ambassade in Zuid afrika.
  Het gaat economisch goed in het paradijselijk suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.