Surinaams staatshoofd noemt protestacties façade

19

PARAMARIBO, 15 nov – De protestacties die gevoerd worden door verscheidene groepen zijn een façade voor een gevaarlijkere ontwikkeling. Dit zegt president Ronald Venetiaan. Het is de organisatoren om niets anders te doen dan het afzetten van de regering en het stuiten van het strafproces rond de Decembermoorden.

Die opzet geldt zowel de straatacties van scholieren als de bezettingsactie van ex-militairen in de Palmentuin. Er zijn parallellen met de protestdemonstraties die in november 1982 werden gehouden en uitmondden in de executie van vijftien burgers. De regering is op zijn hoede. “We hebben onze problemen, maar we blijven werken aan de ontwikkeling van het land en het volk leiding geven”, zegt Venetiaan tegenover Radio ABC.

Met name de veiligheidsdiensten doen hun werk naar behoren. Een goed voorbeeld is de verijdeling van een poging van de oppositionele NDP om de strafgevangenis te Duisburg binnen te komen. “Als regering staan we ervoor om het werk zo goed mogelijk te doen binnen geordende structuren”, aldus Venetiaan. Hij ziet de partij van ex-legerleider Bouterse dan ook niet slagen in diens opzet.


19 REACTIES

 1. Ja president je hebt altijd de kwestie rond de decembermoorden met je politieke partij(NPS) in een politieke sfeer gebracht. Dus nu moet je zelf op de radio komen om het volk achter je te krijgen in deze zaak. Als president had je je altijd moeten distancieren hiervan en wijzen op de scheiding der machten. Maar neen, nu is het een openlijk gevecht geworden tussen president Ronald Venetiaan en Desi Bouterse. Vergeet je uitspraken niet als: we gaan ze met tak en wortel uitroeien, we e go sroto den. Uitspraken die een president niet waardig waren aangezien jij president bent van alle Surinamers zowel de goede als de slechte. Als bewezen wordt dat Desi Bouterse verantwoordelijk is voor deze gruwelijke daad dan dient hij zeker gestraft te worden. Ik hoop dat deze zaak nog goed afloopt voor Suriname en we niet verder in de modder terecht zullen komen.


  Maak melding

 2. De protesten storen de pres zodanig dat hij het als een bedreiging begint aan te voelen

  Jammer dat hij het in context brengt met het protest van meneer Bouterse

  De ontevredenheid van het volk heeft niks te maken met de persoon Bouterse


  Maak melding

 3. Vene,

  Denk je dat het hele volk nog zo idioterig is als jij?
  Als het niet goed gaat in het land en men daardoor demonstraties op touw zet,heeft het volgens jou direkt te maken met DDB en het decemberproces.
  Houd toch op bigilip.
  Jij naait het volk van Suriname gewoon staande ouwe.
  Ga liever weg,neem die santollie mee en stuur
  die andere dieven(romeo bravo enz)ook weg.
  Hij het liefst naar het binnenland.Dan heb je ook minder criminaliteit.
  Ga weg Vene,ga weg looser.

  prof.kolijevski


  Maak melding

 4. Na ommekomst van deze markt, want daar lijkt het zo af en toe op, zal het volk de balans opmaken. Weet u hoeveel mini pupillen op de zater- en zondagen in het E. de Lafuente Stadion komen voetballen op een nagenoeg lege maag? Het heeft er allemaal niets mee te maken, maar we moeten in het leven prioriteiten stellen.


  Maak melding

 5. Venetiaan,

  Beschuldigd Boutje zonder dat de rechter hem heeft veroordeeld. Met andere woorden Vene is rechter”.

  Als staatshoofd moet hij het beter weten. Dat hij al zijn burgers moet beschermen en strafbare feiten aan de wetgevende macht moet overlaten.

  Deze wiskundige geleerde is juist degene die onrust veroorzaakt en als een blinde nog de moeite probeert te doen om te zien.

  Vene moet ophouden met die nonsens! alles wat tegen gesproken wordt is BOuta. Zelf als vene een scheet ruikt die niet van hem is is van Bouta!.

  Als vene nu al weet dat boutje het gedaan heeft waarom sluit hij hem nu niet op en wacht hij al 25 jaren.


  Maak melding

 6. Maak je borst maar nat Ronald. Je wil gewoon de armoede niet zien.

  Onderwijl ga je jou Volk manen niet gierig te zijn betreffende de verkeerde 10-graden kustlijn. Om de Guyanezen in de Surinese kustwateren naar onderzee-oliebronnen te boren en weg te slepen.

  In het verleden heb je al die goudvelden verkocht aan Cambior Ltd van Canada, de nu opererende IAMGOLD Ltd. Wat 1 schande ben jij voor je Volk, gewoon 1 schaamteloze beleid voer je uit.

  Je hebt niet eens 15 min de tijd om 1 petitie van jongeren te ontvangen, terwijl dit zou gebeuren in je ambtstijd, waarvoor je 10x dik betaald wordt. Nog niet gesproken over al dat ondertafelgeld die je ontvangt.

  Maak je borst maar nat. Er is wel degelijk armoede bij je Volk.
  Toch 1 vriendelijke groet,…………….


  Maak melding

 7. Venetiaan is zooooo bang dat elke schijnbeweging die in Suriname plaatsvindt hij als een bedreiging ziet van de NDP.Maar dat is geen onnatuurlijke reactie want ook de president weet dat hij met een strateeg te maken heeft en dat hij en zijn regering bij elkaar NIET weten vanuit welke hoek Bouterse zijn move wel of niet zal maken.Dus als ik de venetiaan en sandopie zou zijn zou ik emigreren naar een land waar Bouterse Niet mag komen(en dat is bijna de hele wereld)Want Bouterse is een getrainde militair en deze mensen zijn niet.
  Ik wens de totale coalitie en aanhang succes met proces tegen Bouterse!!!!


  Maak melding

 8. BIGI LIP TIP TIP (vene ) jullie moeten gewoon naar huis jullie deugen voor geen cent inplaats van het volk uit de rotsooi te halen drukken jullie het volk juist de stront in desi gaat de cel niet in omdat hij de ultime leider is van su en dat hebben we nodig ,vragen jullie maar aan dominee zeefuik wat desi heeft gezegt toen de zogenaamde mensen rechten commisie in su was met americanen en fransen toen ze de media zagen die geen vragen zou stellen,maar alleen zou opnemen wat er gesproken zou worden en op dat moment wouden ze niet meer praten om dat het altijd achter gesloten deuren is gebeurt maar die dag was het niet zo,zeefuik is achter gebleven met nog iemand van buza een opmerking van OOM DESI was “als men denkt dat mijn kop gaat rollen heeft men het glad mis met mij zullen meerdere gaan doelende op nederlandse politici die hem hebben ondersteunt tijdens 1980-1983 van daar dat het proces nooit zal beginnen en nooit zal eindigen het is en blijft een blinde muur ,omdat nederland er alles aan zal doen dat het prosec zijn hoogte punt niet zal bereiken met medewerking van politici in su die zei commanderen “OOM DESI YOUR THE BOM are leader and president ,DE REDDER UIT NOOT”


  Maak melding

 9. Men heeft het niet over 8 dec. men heeft het over verkwansel,corruptie,bedonderen en bedotten.
  Vnoshine is gewoon leider van een club schurken.
  Dan hoe wil jij de bevolking oproepen uittekijken.

  Deze man(pres.)veroorzaakt niks anders dan Afrikaanse toestanden…ik wil hem zeggen dat hij zeker achter de tralies verdwijnt dit omdat hij hoogst persoonlijk leiding gegeven heeft om kust gebeid van Su. te verkwanselen en leiding heeft gegeven aan schurken.


  Maak melding

 10. A mang V. verkwansel na kondri dan staat hij nu rotzooi te schreeuwen….Hij gaat bij ABC rotzooi uit zijn keel blazen….maar hij weet bliksem’s goed waar coup ’80 begonnen is….eerst was (hij)je weet…die man NPS’er…kon niet makkelijk aan staas geld komen ging toen naar PNP ook toen samen met de VHP in een club zitten… om het land’s geld (geld van de arme bevolking te stelen.)

  Daarom wie moet wie in de gaten houden…ik zeg houd die domme NPS in de gaten arme mensen….anders worden jullie weer slaven van anderen.


  Maak melding

 11. pres je bent echt rijp voor de psychiatrie.. je heb wel reden om dat te zijn. want wat er nu zit aan te komen a noi boi.

  your to late , sang joe no dringie dresi wakti sikie. maar nee nu wil je de vloer vegen met het arme volk van suriname?

  waardeloze president.


  Maak melding

 12. el vine en sang srieka perat sangkoptjie fascade belade gekken
  volgens mie ding mang e sjie dubbel wie is nu wie pastor vine of sang sriekaperat sangkoptjie die mannen zijn grapenmeekers.
  begrijpen julie niet dat ding ingie o tekie ding eigen grond baka ik wil graag zien als ze ook in opstand kommen om hun grond opte eisen wie ze gaan tegen houden dan ga je die facade zien faces o long inie ding broekoe


  Maak melding

 13. Vene is zelf de grootste facade!!
  Hij heeft zeker alle spiegels die hij maar tegen kan komen laten verwijderen, want als hij zichzelf in een spiegel zou zien zou hij zo van zichzelf schrikken, dat hij de rest van zijn leven zou blijven rennen!!


  Maak melding

 14. meneer de president ik wens u veel kracht en wijsheid en moet toe bij het oplossen van de grote problemen waar suriname nu voor staat .ik vind het vreemd dat sommige mensen u regering de schuld geven van al deze problemen waar suriname voor staat andere zeggen dat de u december proces in een politieke sfeer heeft gebracht maar ik zeg de hoofd dader heeft dat gedaan hij is de politiek ingegaan om steun te vinden bij het publiek daarom heeft hij de ndp opgericht want hij wist als geen andere dat er een proces zou komen .


  Maak melding

 15. RIGHT TIME COME.de heer vene ik wens jou veel moet en kracht toe bij het oplossen van de problemen waar suriname voor staat ,velen geven jou regering de schuld voor deze problemen andere zeggen dat u de december proces in een politieke sfeer heeft gebracht de omgekeerde wereld is dit ,de gene die deze proces in politieke sfeer heeft gebracht is bouterse zelf omdat hij rekend op steun uit de samenleving die zelde sameleving die hij heeft vernedert , het is toch te gek voor woorden dat de regering die deze misdadigers voor het gerecht wil slepen allerlij verwijten krijgen waarom ze het niet mogen doen. men vergeet al die uitspraken die deze misdadiger deed in oser en berdrijging, maar dat mag ik niet zeggen want dan ben je gek wel laat me maar gek zijn .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.