Milieueffecten baggerproject Surinamerivier miniem

4

PARAMARIBO, 8 nov – De milieueffecten zullen minimaal zijn bij het baggeren van de Surinamerivier. Dit stelt het Nationaal Instituut voor Milieu Onderzoek in Suriname, Nimos. Ook de vispopulatie zal weinig last ondervinden, evenals leefgemeenschappen langs de oevers. Met deze vaststelling staat de weg naar uitvoering vrijwel geheel open.

Ook wat de financiering betreft is er nu meer duidelijkheid. Staatsolie en de bauxietbedrijven Suralco en BHP Billiton willen dit doen via een consortium. “Op de lange baan betaalt de staat, want als zij financieren, betekent het dat wij minder belastingen zullen ontvangen,” zegt minister Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen tegenover de Ware Tijd.

De studie naar milieu- en maatschappelijke effecten is door het consortium betaald. De overheid moet nog een definitief besluit nemen over het wel of niet baggeren. Rusland onderkent dat het baggeren van de rivier economisch voordeel zal opleveren. Het transport van bauxiet wordt efficiënter door de aanvoer van grotere schepen. Ook kunnen cruiseschepen Suriname makkelijker aandoen.


4 REACTIES

 1. Suriname is al uitgebaggerd.

  Net als je iets kleins gewend bent voel je niks meer. DUs ga je voor groot.

  Stelletje lamzakken in de politiek.
  Als ze in suriname bauxiet gaan mijnen, dan vinden ze toch ook andere grondstoffen zoals goud, diamand etc???

  Wat doet suralco daarmee??
  In plaats dat suriname meer toenadering zoekt bij zijn buurlanden die hun eigen smelterijen hebben opgezet gaat suriname weer afhankelijk spelen.

  Echte boerenpummel zijn ze daar

  * Meer werkgelegenheid is lang niet zo belangrijk als lands sterke munteenheid.!


  Maak melding

 2. Lees: bun sa a man e takie…Op de lange baan betaalt de staat.

  Lees hier:Het transport van bauxiet wordt efficiënter door de aanvoer van grotere schepen. Ook kunnen cruiseschepen Suriname makkelijker aandoen.

  Grotere schepen om het land leeg te plunderen… jaja …als in de jaren ’80 noh….ja… of moeten zij niet dik betalen anno 2007……..stelletje slappelingen lummels.

  Gewoon een verkwansel verhaal van deze Rus.


  Maak melding

 3. ‘SURINAME BIJ GROOTSTE RISICOLANDEN ZEESTIJGING’,

  een artikel welke geplaatst werd op dinsdag, november 6th, 2007 om 1:24 pm in Nieuws uit Suriname, Maatschappij, Natuur. Nogmaals:

  PARAMARIBO, 6 nov – ‘SURINAME BEHOORT TOT DE GROEP LANDEN DIE HET MEESTE RISICO LOOPT BIJ EEN FIKSE STIJGING VAN HET ZEENIVEAU’. Dit zegt dr. Siewnath Naipal, geograaf en docent aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

  Uitgerekend is dat bij een zeeniveaustijging van twee meter alle woongebieden in de kuststreek onder water zullen verdwijnen … (s.v.p. Lees artikel

  Neem dan vervolgens ter verduidelijking, de gevolgen van een ‘Tsunami’ goed in herinnering, NA het lezen van het gehele artikel.

  Dan het volgende artikel:
  ‘MILIEUEFFECTEN BAGGEREPROJECTE SURINAMERIVIER MINIEM’, welk artikel geplaatst werd op donderdag, november 8th, 2007 om 12:31 pm in Nieuws uit Suriname, Economie.

  S.v.p lees vervolgens ook dit artikel in haar geheel en let vooral op het volgende:

  PARAMARIBO, 8 nov – ‘DE MILIEU-EFFECTEN ZULLEN MINIMAAL ZIJN BIJ HET BAGGEREN VAN DE SURINAME RIVIER’.

  Dit stelt het Nationaal Instituut voor Milieu Onderzoek in Suriname, Nimos. ‘Ook de vispopulatie zal weinig last ondervinden, evenals leefgemeenschappen langs de oevers. Met deze vaststelling staat de weg naar uitvoering vrijwel geheel open’.

  Een ‘vaststelling’ of ‘geruststelling’?

  Want dan is het handig om ook minister Rusland, ook een voormalig docent van de Anton de Komuniversiteit van Suriname, bij het artikel te betrekken:

  ‘Ook wat de financiering betreft is er nu meer duidelijkheid. Staatsolie en de bauxietbedrijven Suralco en BHP Billiton willen dit doen via een consortium. “Op de lange baan betaalt de staat, want als zij financieren, betekent het dat wij minder belastingen zullen ontvangen,” zegt minister Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen tegenover de Ware Tijd.

  S.V.P. LEES OOK DIT ARTIKEL VOLLEDIG, MAAR GA ER NIET VANUIT – VAL NIET IN SLAAP- DAT BEIDE ARTIKELEN DIE ELKAAR KORT NA MEKAAR VOLGEN, MET MEKAAR TEMAKEN HEBBEN OF ‘POLITIEK’ MISSCHIEN TOCH WEL, TOTDAT….EN LEES WAT DHR, NAIPAL ZEGT:

  ‘Het is dan ook van belang dat autoriteiten met een beetje ‘verantwoordelijkheidsgevoel’ reeds nu maatregelen treffen om het ergste te voorkomen. LET WEL ‘HET ERGSTE’!

  Vervolgens zegt Naipal van de Anton de Komuniversiteit: Eén zo’n maatregel is aanpassing aan de klimatologische omstandigheden. Als die eenmaal veranderen is er geen houden meer aan. Zo vroeg mogelijk beginnen is dan ook het devies.

  “Onder deze omstandigheden heeft Suriname veel te verliezen en zal onder extreme druk en dreiging komen te staan als gevolg van verhoogd grond-, zee- en rivierwater, verlies van natuurlijke hulpbronnen en/of:

  ‘DEGRADATIE VAN ONDER ANDERE DE HULPBRONNEN EN INFRASTRUCTUUR’, aldus Naipal.

  EN WAT ZEIDEN DE RUSSEN OOK ALWEER?

  Ps. En dit is wat de ‘Macht van de Media’ ook met je ‘mind’ doen kan.

  UN WIKI!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.