‘Metselmoordenaar’ studeert af in gevangenis

26

Soenil D. (38), tot levenslang veroordeeld in de zaak van de Haagse metselmoorden, is eergisteren in de Scheveningse gevangenis afgestudeerd in bedrijfskunde. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De Hagenaar die volgens de rechtbank in 2004 twee mannen doodstak en hun lichamen inmetselde, verdedigde zijn doctoraalscriptie in het bijzijn van de gevangenisdirecteur en enkele afdelingshoofden. Bij de buluitreiking waren docenten van de Open Universiteit aanwezig.

Volgens D.’s advocaat, Frank van Ardenne, gaat zijn cliënt ervan uit de opleiding ‘ooit’ in praktijk te kunnen brengen. D. hoopt in hoger beroep namelijk op een tijdelijke gevangenisstraf schrijft de krant.


26 REACTIES

 1. Ik vraag me af waarom deze “SUKKELS” de gelegenheid krijgen om nog te studeren zulke MOORDENAARS moeten het zelfde lot ondergaan wat ze de ander hebben aangedaan ,en dat een advocaat nog voor hem gaat pleiten om eerder vrij te komen ,ik snap het rechts systeem hier in nederland echt niet je vermoord iemand je metselt hem in een muur en dan nog de gelegenheid krijgen om te studeren als of er niets aan de hand is,vandaar dat de meeste nederlanders die vast zitten in het buitenland hier hun straf willen uitzitten omdat het rechts systeem zo makelijk en bekrompen is dat je je gewoon niet kan voorstellen van daar dat er gewoon op los word gemoord ,gestolen ,vernietig ,en vernield word omdat ze gewoon weten dat wat ik ook doe zit ik gewoon een paar maanden en of jaren op vakantie met een laptop,een TV,en nog woord er gewoon feest gevierd in een gevangennis en de lieding daarvan doet gewoon zijn ogen dicht als of het de gewoonste zaak is in deze verdoemde wereld waar in wij leven maar perslot van gaat het om de GROOTSTE CRIMINELEN IN NEDERLAND die een beter leven leiden dan wij die hard moeten knokken voor ons geld maar meer nog worden deze SUKKELS onderhouden met onse BELASTING GELDEN waar voor wij KEIHARD moeten werken en deze BEESTEN genieten er op lost terwijl ze GROTE MOORDENAARS zijn “DOE HET ZELFDE MET ZE WAT ZE DE ANDER HEBBEN AANGEDAAN”dan zal de criminaliteit minder worden.


  Maak melding

 2. Ik praat het niet wat men begaan heeft,maar moordernaars zijn ook mensen,niemand is volmaakt,hij zit in de gevangenis om tot bezinning te komen voorzijn daad.en toch de gelegenheid krijgt te studeren.


  Maak melding

 3. Het is toch vreselijk voor woorden om te zien dat MOORDENAARS ,DRUGS DEALERS ergewoon doen waar ze zin in hebben omdat er binnen justitie mensen zijn die deze gasten het hand boven hun hoofd houden en grof geld verdienen daarmee en gewoon hun ogen dicht doen voor dit soord DUISTERE PRAkTIJKEN .


  Maak melding

 4. M I N I S T E R grijp in J U S T I T I E het gaat BERG AFWAARDS met de JEUGD (onse toekomst ) of moet ik dat nog geloven(onse toekomst) gezien de situatie waarin de jeug verkeerd “geen respectvoor ouderen -geen respect voor zich zelf-geen respect voor anderen-geen respect voor niets en niemand” ik vraag me zelf echt af waar nederland staat binnen een paar jaar V.W.B.de jeugd en de plaats die zij in nemen binnen onse samenleving MINISTER beperkt de vrijheid die de jeugt heeft een beetje,stop het vrij roken van drugs in het openbaar ,sluit bepaalde coffy shops,die zich niet aan de regels houden ,ontneem ze hun vergunning voor altijd ,qua veiligheid plaats detectors op alle scholen om moorden en bloed vergieten te voorkomen op scholen en vaker acties houden staande houden van meer jongeren (controle wapens en steek wapens) MINISTER en onderdanen doen jullie wat,doe iets want het gaat nu echt de spuit gaten uit grijpen jullie niet in zal het veel en veel erger worden ” ITS UP TO YOU “


  Maak melding

 5. Hahahahaha echt een lachertje kan die anderen die uit nog uit de gevangenis opleiden en tips geven voor als ze weer “op straat” zijn.

  Vind je het gek dat hij het gehaald heeft hij kon in ieder geval RUSTIG studeren daar binnen want in Nederland hebben ze toch cellen die luxer zijn dan veel kamers van hotels over de hele wereld. Laptop erbij,TV (Plasma misschien wel), enz.


  Maak melding

 6. Hij studeerde voor zijn veroordeling reeds. Wat is er mis mee dat hij alsnog de kans krijgt examen te doen? Waar-dan- ook. De gevangnis is om mensen beter na hun straf de maatschappij in te sturen. Heeft hij op kosten van the bom gestudeerd? Ik denk het niet!


  Maak melding

 7. Als ik leidinglevende was van de univ. waar deze moordenaar was ingeschreven, had ik hem gelijk na de rechterlijke uitspraak uitgeschreven. doei afstuderen, dat is wat hij zelf heeft verdient door zijn wandaad. deze vuile moordenaar schijnt trouwens al afgestudeerd te zijn in een aantal vakken. 1 moorden, 2 bouwkunde/metselen. 3 liegen en geen berouw tonen voor zijn sinistere daad.
  en dan praten over noodweer excess.
  ja dat kan als je iemand plots een messteek toediend. maar dan nog alle tijd en allle rust te nemen om samen met je vieze vuile pa het slachtoffer dicht te metselen, daar is evident geen sprake meer van noodweer. Een advocaat die zo’n zaak verdedigt vind ik minstens even crimineel.
  de gevangenis directeur en universiteitsdocenten zijn sukkels, ik had deze moordenaar minimaal laten betalen voor het optreden in de gevangenis om hem te laten afstuderen.


  Maak melding

 8. Deze man is en heeft bewezen dat hij inteligent genoeg is om over te gaan tot het uiterste.

  Hij heeft gestudeerd op een open universiteit. Dat betekent dat de universiteit aardig wat geldt heeft verdiend op deze gast. En voor zover dat de bovengenoemde reageerders het niet weten….studeren in nederland is een buseniss… universiteiten en hogescholen passen kennis van marketing toe om studenten binnen te krijgen.

  dus het verbaasd me niet dat hij de gelegenheid heeft gekregen om het te doen.

  ik vraag me wel af waar hij stage heeft gelopen en waar hij is afgestudeerd.

  en bedrijfskunde is ook niet zo moeilijk om te doen. Mischien zal hij een eigen zaak op te zetten…


  Maak melding

 9. Hoi

  Bekijkt ooit toch uit een positieve bril.

  RESOCIALISATIE HE

  bEVELHEBER hR.BOUTERSE MOET dat ook doen als hij gevangenis straf krijgt; vb.jurist of bedrijfskunde studeren.


  Maak melding

 10. reactie op uitlatingen van “the bom”
  geachte the bom, ik zou zeggen verbeter de wereld en begin bij jezelf. Want the bom kan altijd ontploffen en jeweet nooit wanneer, dan is het pas erg.


  Maak melding

 11. Tssssssss er studeren meerdere criminelen af zowel zware als lichte.
  Wat is er mis mee,voorlopig zit hij een levenslange gevangenisstraf uit.Het recht heeft gezegevierd.In een rechtsstaat heeft ieder recht op een advocaat,maakt niet uit wat de gepleegde misdaad is.
  Het is begrijpelijk erg ZUUR,maar die misdadiger heeft recht op een studie or what so ever.


  Maak melding

 12. Soenil D. heeft hier gewoon recht op.
  Hij is veroordeeld en berecht. Hij zit levenslang, dus hij heeft nog genoeg tijd over om andere studies te doen. Een gewone universiteit kan hij niet volgen in de bajes, vandaar dat hij via de Open Universiteit zijn studie afrondde. Maar vergis je niet. Studeren via de OU is kostbaar. Je betaalt per module en dat kan aardig oplopen als je een aantal modules moet halen voordat je afgestudeerd bent.
  Hij is echt niet te benijden, want al komt hij vervroegd vrij, zal hij nog steeds de gepleegde moord als een smet op z’n blazoen hebben. Het is vooral ook de moord zelf, die zoveel weerzin heeft gewekt, waardoor het mij bijna onmogelijk voorkomt, dat hij vervroegd vrijkomt.
  Mocht hij vrijkomen, dan vind ik dat hij een tweede kans verdient.
  Hierboven, onder 8, zou staan dat hij geen berouw heeft getoond voor zijn daad. Waar haal jij je informatie vandaan?
  Ik heb dat werkelijk nergens gelezen.
  Conclusie: Je hoeft het er niet mee eens te zijn, feit is, de man heeft de gelegenheid gehad af te studeren in de gevangenis, als hij nou wel of niet uit de voeten kan (!) met zijn bull, dat is nog zeer de vraag.
  We merken het gauw genoeg!


  Maak melding

 13. De mens wikt en God beschikt.

  Niet iedere handeling moet over een kam gescheerd worden. Men moet ook kijken naar de persoon en de omstandigheden.
  Soenil D. is een eenvoudige jongeman die een tweede kans gegeven moet worden om in de maatschappij te komen.
  Het feit dat hij zijn bul heeft behaald geeft mede aan dat hij dat alsnog een postieve bijdrage kan leveren aan de opbouw van van een goede maatschappij.
  Hij zou in eeventueel voorwaardelijk die kans gegund worden, zowel door de Justitie als de maatschappij.
  Boven dit alles heb je de wil van God.


  Maak melding

 14. Je ziet het .Iets dat ik al langer dan een jaar en een dag roept.Het RECHTSYSTEEM in nederland is zo KROM als ik weet niet.Kijk maar naar het valende beleid van jeugdzorg.

  IK heb zelf tieners ,door het Beleid van jeudzorg raak ik mijn kinderen kwijt een corrigerende tik valt hier onder kindermishandeling.

  Ik heb kei en keihard moeten werken om me kinderen groot te brengen en nu zeg jeugdzor zorg dat is kindermishandeling.Ik wordt GEK in dit land.

  kondremang


  Maak melding

 15. Proficiat Soenil,

  En aan al die mensen die niet kunnen lezen:
  Zoek alles op hetInternet op”Nyunsu.net”noord hollands dagblad”,probeer het te begrijpen en lever dan je reactie op deze zaak.
  n.b. familie D. had geen schuld aan de (slachtoffers?).
  en Anil is niet naar India gevlucht,maar op 4 aug. op aanraden onder te duiken of naar het buitenland te vertrekken.
  En HARRY,mmmmm bekende naam in de vastgoed
  branche.


  Maak melding

 16. Aan nr. 13 Soenil D.

  Als je echt de Soenil D. bent, dan weet je wie op 4 Augustus tussen 19:00 en 22:00 hebt gesproken bij het politie bureau.
  Schrijf mijn 2 namen aan elkaar en dan at@
  + de bekendste Internet Provider in DH.
  Groeten van
  Robert


  Maak melding

 17. Afstuderen in Bedrijfskunde is niet niks!!!
  In de praktijk zou deze man dus een salaris van een paar ton verdienen!!!! Zo te zien is hij veel slimmer dan menig forum bezoeker hier!!! Want dit is een studie dat je niet zomaar begint en ff afrond!!! Hij is dus behoorlijk inteligent zo te zien!!! Jammer dat hij zn talenten niet in de uitvoeren!!!
  Aan de mensen die altijd bezig zijn bij voorbaat al conclusies te trekken!!! Een medaille heeft altijd 2 kanten!!! De slachtoffers waren bepaald geen lieve jongens, als je begrijpt wat ik bedoel!!!


  Maak melding

 18. Precies Pitbull,
  Een medaille heeft altijd 2 kanten,en zo zijn er ook altijd 2kanten(minimaal)aan een verhaal, en aan deze zaak denk ik wel 4.
  Daar ben ik als betrokkene achter gekomen na veel onderzoek.Maar het OM heeft in dit geval de makkelijkste weg genomen.
  Maar zo als ik wel meer heb geschreven:
  De veroorzakers lopen nog vrij rond.


  Maak melding

 19. mensen die je het leven zuur maken die je moet je inderdaad afhakken en dicht metselen in een muur, want een gewaarschuwd mens moet weten waar de grens ligt. je mag zeggen ze mogen geen eigen rechter spelen, maar soms kun je niet anders om toch de rechter te zijn en een beslissing te forceren in je eigen nadeel. dat is hier gebeurd.. rustige mensen zijn soms heel kwaad en laten zien dat er niet valt te sollen…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.