dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieChina wil Surinaamse energiesector bijstaan

China wil Surinaamse energiesector bijstaan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 aug – China is bereid de energiesector bij te staan. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen. Tijdens het recente bezoek van vertegenwoordigers van de Chinese energieproducent China Grid zijn samenwerkingsmogelijkheden bekeken.

Aandachtspunt is onder meer dat energie zo efficiënt mogelijk geleverd moet worden door energiebedrijf EBS. China Grid zou kunnen inkomen als eenmaal de samenwerking is beklonken. Er kan dan meer worden overgehouden voor industriële ontwikkeling. “EBS zou daarvan gebruik kunnen maken om hun systeem verder uit te breiden, te verfijnen en efficiënter te maken”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd.

De aanpak moet vooral strategisch worden. door de stijgende brandstofprijs, is onder meer waterkracht aantrekkelijk als alternatief. “Energie is één van de basisingrediënten voor ontwikkeling, Suriname moet alle mogelijkheden benutten om voldoende energie te hebben voor huishoudens en industriële ontwikkeling”, aldus Rusland. China Grid levert energie aan zes van de grote steden in China.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. Surinaamse politici die flirten met China geven er blijk van dat ze totaal verstoken zijn van informatie hoe dit land zaken doet!
  Als men weet hoe ze in Afrika te werk gaan, dan zouden hun haren teberge rijzen!
  Dit werelddeel dat toch al te lijden heeft en heeft gehad zit echt niet op deze piraten te wachten!
  Trouwens kijk maar hoe het er in hun eigen land aantoegaat.
  Ze houden in hun haast naar ontwikkeling geen rekening met mensen!
  Het gedoe dat zich zelfs nu in West-Europa afspeelt met hun giftige spullen is een ieder die de krant leest bekent.
  Dat de chinezen zo gepamperd worden in Suriname is niet zonder reden!
  Het is bekend dat Venitiaan niet zo dol is op hindoestanen en door de chinezen binnentehalen denkt hij ze te kunnen afremmen, daar ze een beetje te hard voor hem gaan!
  Wat hij helemaal uit het oog verliest in zijn aversie tegen hindoestanen is dat op het eind van het liedje niet de hindoestanen, maar zijn eigen achterban de dupe zullen worden van het onbeperkt binnenloodsen van chinezen!!
  Mijninziens kan men beter zaken doen met amerikanen en hollanders, want hun milieu-bewustzijn en aanspreekbaarheid is stukken verfijnder dan die van chinezen, die geeneens respect hebben voor hun eigen mensen laat staan voor andere volken!


  Maak melding
 2. waarom gaan ze de kabalebo project niet uitvoeren. of willen ze alleen met zoete praatjes het hout van suri openkappen.

  bofroe’s met splete ogen..


  Maak melding
 3. Zoetwater dolfijn is al in China uitgestorven, in 1980. Steur bijna uitgestorven. Je kan de bibliotheken van de Universiteiten van China niet zomaar bezoeken als buitenlander en je moet eerst schriftelijke toestemming van de directeur hebben. Waarom geen zon energie. Samenwerking bestaat niet, plunderen wel!


  Maak melding
 4. Liever zaken doen met een chinees. Die laat het volk nog tenminste meeprofiteren.Goedzo surinaams politiek!

  Denk eraan de tijd dat nederland ons land bezette wat hebben zij voor ons gebouwd??
  In tegendeel hebben wij hun land moeten opbouwen. En china betaalt heus geen kattepis. Ze geven vaak meer dan elk ander land.

  Surinamers zijn jullie niet bang voor chinezen, maar leer wat van ze

  Go wroko tranga


  Maak melding
 5. Prapie,

  Hollanders en amerikanen bezetten alle bauziet mijnen al meer dan 50 jaar. Wat is het surinaamse volk mee opgeschoten.

  IN plaats van bauxit weg te dragen verwerken ze in tussen ook de goudvoorraden van suriname onder de mom dat het bauxit terrein is.

  Niks hebben ze voor suriname kunnen betekenen
  Chinezen daarintegen hebben suriname al voorzien van asfalt, ze zorgen ervoor dat ook de arme surinamers een moksi metie kunnen eten en bovendien ze kopen groenten en vleeswaren van onze surinaamse boeren dus slecht kunnen ze nooit zijn voor ons land.


  Maak melding
 6. No. 5 en 6 tjaumin.
  Je moet je niet zo aangesproken voelen, want ik heb het niet over de individuele chinees maar over het bedrijfsleven!
  Ik weet dat chinezen harde werkers zijn!
  In de zaken wereld probeert men altijd het onderste uit de kan te halen en als je dan niet goed voor jezelf kan opkomen( onderhandelen) trek je aan het korste eind!
  In Suriname is de gouddeal daar het bewijs van.
  Het probleem van Suriname is, dat ze niet beschikken over de knowhow om met deze bedrijven te onderhandelen.
  Verscheidene van deze bedrijven zijn zo groot, dat ze de begroting van een hoop landen overschrijden!


  Maak melding
 7. Ik denk; zo wie zo, dat tjauw min een verkeerde kijk op zaken voorspiegelt. Hij doet voorkomen net als heel veel anderen dat chinezen een grote homogene groep is. De ene groep gelooft in een conspiracy theory en de ander gelooft in het gezamenlijk opereren van allen met een chinees DNA. Niets is minder waar! Er zijn mensen die er chinesig uitzien, maar zich in eerste instantie Surinamer voelen. 1.3 miljard populatie inChina is niet met een vooringenomen plan bezig om de rest van de wereld te fokken. Het zijn mensen, met hun context in een samenleving als elders ter wereld. Dat laat zich echter niet weerspereken dat de Chineze strategen op regerings niveau niet bezig zijn snode plannen te broeden, en hun voordeel te halen in landen waar corruptie een grondwettelijke levensstijl is.
  Het gaat voor landen als China, Rusland en de US om strategische politieke wereldmacht.
  Wie het beheer heeft over Natural resources, zoals olie, gas, goud, ijzer, hout etc.. is zich in de toekomst verzekerd van een gezonde continuitiet in economische groei. Kijk naar de actualitiet om je heen en laten we a.u.b. niet zo naief zijn dat die lieve chinezen geen bijbedoelingen hebben. Het heeft neks met Chinees uiterlijk te maken. Iedereen die
  Su, benaderd heeft bij bedoelingen. Evenals
  de bleekgezicht die al eeuwen met gespleten tong spreekt. Wat Su. moet doen is haar eigen experts die elders in de wereld vertoeven, smeekt om terug te komen en te helpen het land als srananmangs tot ontwikkeling te brengen. Dan maakt het niet uit of je koelie, snesie of Jampa bent. Is het een utopie helaas wel! Waarom? Omdat wij onze eigen su. broeder neks gunnen, we zijn je een afgunstig volk. (kijk naar Su, politici)En daarom gaat de chineze overheid ons flink van achteren nemen.


  Maak melding
 8. De chinezen willen alleenmaar BIJSTAAN
  met betrekking tot de energie-sector!Elk uitgestokenhand van welke hoek dan ook is altijd welkom.Verwacht niet veel van Nederland ,noch van Amerika.
  Elk land is welkom in Su voor zaken!


  Maak melding
 9. Beste marcel, als je een creool bent geef ik je geen kans. Chinese vrouwen willen geen relatie met negers, tenzij je een djoeka bent die zelfstandig goud delft in de binnenlanden en eens per 2 maanden de opbrengst komt omzetten in cash. Dan pas ben je interessant voor een chinese vrouw. En dat de chinezen suriname willen bistaan in de energiesektor is een strategische zet van hun. Want als ze bedrijven/fabrieken danwel kleinschalige industrie in suriname willen willen opzeten (voor eigen gewin) hebben ze ononderbroken energie nodig. En als ze een vinger in de pap hebben bij EBS dan zijn ze zeker van onbeperkte stroomtoevoer. Als daarmee tijdelijk bepaalde buurten in suriname zonder stroom komen te zitten is hun zorg niet. Als hun machines maar blijven draaien.


  Maak melding
 10. liever chinezen dan amerikanen.
  amerikanen kunnen alleen atommbom gooien en ..
  praten over democratie en toch zonder toestemming een land binnen vallen.
  in irak worden nu meer mensen gedood ,door schuld van de us.
  dus ..
  voor mij maar de chinezen…


  Maak melding
 11. Tjai-na a-djing, and again..zijn jullie sinterklaas vergeten.
  Cadeau’tjes en snoepjes komen zo.
  Wat een toestand, leeft Su in de hoop van: din snesie…soso law…komt geen knikker van terecht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES