zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname start studie wegherstel met hulp EU

Suriname start studie wegherstel met hulp EU

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 25 aug – De rehabilitatie van het oostelijk deel van de Oost-Westverbinding kan volgend jaar reeds beginnen. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Belangrijkste voorwaarde is een vlot verloop van de voorbereidingen.

De préhaalbaarheidsfase is reeds afgerond. “Het is nu tijd voor de haalbaarheidsstudie en die kan in het eerste kwartaal van 2008 afgerond worden”, zegt Van Ravenswaay. De Europese Unie komt in met zestien miljoen dollar voor de aanloop. De totale rehabilitatie zal minimaal zestig miljoen euro kosten. Ook de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank en het Franse ontwikkelingsagentschap AFD betalen mee.

Verwacht wordt dat zowel economische als sociale ontwikkeling versneld zullen worden. De vlottere aansluiting op de grensplaats Albina en Frans Guyana kan die ontwikkeling schragen. De Oost-Westverbinding is een strategische link in het Inter-Amerikaanse integratieplan IIRSA. Gevolg is onder meer dat de fysieke eisen moeten worden aangepast. Onder meer wordt de asdruk verhoogd.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

5 REACTIES
 1. wat een geldverspilling weer. Een feasibilitystudie doen om de haalbaarheid van een weg te onderzoeken. Help, de mensen van de regering in Paramaribo leven qua het benaderen van economische vooruitgang nog steeds in de middeleeuwen. Deze zaken staan allemaal in oude rapporten geschreven door Frank Essed, destijds directeur van het Planbureau. Niemand schijnt sinds dien te hebben nagedacht over ontwikkelings modellen voor Suriname….ik denk echt dat ze teveel reizen in die mensen van de regering en werkelijk geen tijd hebben voor het maken van blauwdrukken of koersen en ideologiën voor economische ontwikkeling. Dit is een schande en grote geldverspilling waarvoor de Suriname reeds diep in zijn buidel heeft getast, lang geleden in 1978.


  Maak melding
 2. Dit keer hopelijk geen corruptie meer, anders loopt EU harder weg dan de vorige keer.

  Maar luister is 60 miljoen Euro niet te veel, er zijn 60 miljoen gaten ieder gaat 1 euro.
  Of komt er ook een studie hierover.

  Weet jij waarom overal in Su waar er asfalt ligt begint binnen een jaar problemen te vertonen.

  Tik yu ai luku binnen 1 tot 2 jaar 60 mil weg….. gaten TERUG.


  Maak melding
 3. Vraag maar niet door wie deze weg letterlijk werd ondermijnd en open gereten. Het zijn dezelfde mensen die staan te schreeuwen dat de weg en het stadje Moengo in deplorabele toestand zijn achtergelaten. Ik heb tijdens mijn diensttijd nabij het vliegveld de nachten doorgebracht. Wat s’nachts waren het twee cross motoren met jungle figuren die in alles waar een holte zat opbliezen met tnt. De weg werd van Moengo tot haast Albina opengeript met een caterpillar motorgrader van de Suralco. Waar praten wij over?


  Maak melding
 4. Wanneer gaan ze in studie gaan om een betere luchthaven te bouwen,Haiti is een arm land,
  maar ze hebben een betere luchthaven dan ons,alleen vluchten uit holland en caribean air nemen de kans om op onze luchthaven te landen.niemand anders wil de kans nemen ,omdat onze luchthaven niet aan de eisen voldoet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES