Brief regering Taiwan kan Suriname te kijk zetten

11

PARAMARIBO, 21 aug – De brief van de Taiwanese regering die recent is geaccepteerd door een Surinaamse parlementariër, kan Suriname te kijk zetten. Dit zegt Henk Herrenberg, voormalig minister van Buitenlandse Zaken en ambassadeur in China. Het beste is de brief niet af te geven.

Dat is wel de bedoeling van Taipei geweest bij de overhandiging aan coalitieparlementariër Hendrik Sakimin. De brief is gericht aan minister Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken en moet onder meer het informele hulpaanbod bevestigen dat eerder is gedaan. “Sakimin had tegen die Taiwanese minister van Buitenlandse Zaken moeten zeggen dat hij geen boodschappenjongen is”, zegt Herrenberg tegenover Dagblad Suriname.

Het verklaart mogelijk waarom Sakimin de brief nog niet heeft afgegeven, hoewel hij reeds enkele weken terug is. “Nu heeft hij een hete brief in handen die alsmaar heter en heter wordt. Die meneer had die brief niet moeten accepteren. Hij moet die brief terugsturen. Je hebt in dit land teveel grappenmakers die het voor het zeggen hebben”, aldus Herrenberg.

11 REACTIES

 1. Taiwan wil op deze manier geldbesparen en voor vertrouwelijke brieven verstuurt men niet via de POST.Wat maakt die Herrenberg druk om een laussi brief!


  Maak melding

 2. What about de drug dealings van Herrenberg die suriname te kijk zetten?
  Inderdaad, Herrenberg er zijn te veel grappenmakers in het land en jij ben een van ze. Het erge daarvan is dat jij niet bij de naks toneel groep zit maar als mini ster.


  Maak melding

 3. Als herrenberg t over grappenmakers heeft, weet hij dat hij zich onder die grappenmakers bevindt. En natuurlijk weet hij op voorhand wat sakimin had moeten doen en zeggen. Want herrenberg zit erop te wachten dat somohardjo de gooi naar t presidentscahp zal wagen en t worden. Dan denkt hij weer kans te maken , naar china af te reizen , aangezien de periode welke hij daar zat als ambassadeur hem niet slecht is bekomen. Ook hij heeft op z,n minst de aanzet gegeven met de ballast /molensteen die china is geworden om de nek van Su.


  Maak melding

 4. Eindelijk een gezond geluid uit Suriname, bravo Hr. Herrenberg, de betreffende brief moet terug naar Taiwan en de betreffende “parlementarier” moet maar door zijn partij op non-actief gezet worden want deze is kennelijk niet tegen zijn taken opgewassen.


  Maak melding

 5. #6, ja dat zeggen ze allemaal, zij die een zaal binnenwandelen waar er muziek gespeeld wordt en er gedanst wordt, willen perse ook gaan dansen en als ze struikelen over hun eigen poten, dan is de muziek niet goed.

  Die bruggen van Ballast Nedam waren ook een Ballast, toen ze zagen dat ze het moesten gaan overnemen.

  Dat ze zelf de belastingen op de casino’s niet controleren en heffen, komt ook omdat er vergunningen voor casono’s zijn afgegeven zeker.

  Ach hou toch op man, China hoeft geen ballast te zijn. Je moet gewoon lef in je.. hebben en zelfrespect kunnen opbrengen.


  Maak melding

 6. Suriname kan beter zaken doen met Taiwan , dan met China en Indonesië .In de laats genoemde landen word de normale burger meer als slaaf gebruikt en word er een grap gemaakt over mensen rechten.Dus als deze landen meer greep krijgen in Suriname ,zijn wij nog verder van huis om het minimum inkomen boven de armoede grens te trekken.


  Maak melding

 7. De onderhavige brief is een eenzijdige aktie van Taiwan.
  Indien zaken op overheidsnivo niet via de gebruikelijke diplomatieke kanalen worden gedaan, kan alleen Taiwan zich lelijk op zijn neus kijken en niet Suriname.
  Waarom zou Suriname zich druk maken hierover.
  De regering is geen antwoord verschuldigd aan Taiwan in deze en een reactie is dus overbodig.

  Meedenker
  Er is dus niets aan de hand. Deze brief kan als niet verzonden worden beschouwd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.