zaterdag, juni 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameIndiase minister: banden met Suriname intensiveren

Indiase minister: banden met Suriname intensiveren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 jun – Suriname en India moeten de onderlinge banden gaan verstevigen. Dit zegt de Indiase minister van Indiase Overzeese Zaken, Ravi Vayalar. Er liggen talrijke ontwikkelingskansen open en die moeten benut worden. Vooral op economisch gebied valt veel te winnen.

Het is een kwestie van kiezen en beslissen. Paramaribo en New Delhi moeten met elkaar overleggen waar de samenwerking het best kan uitbotten. Geloof in Suriname’s vermogens is er volop overzee. “Suriname is een economisch potent land met veel hulpbronnen. Het is makkelijk om de bevolking rijk te maken, India wil de helpende hand bieden”, zegt Vayalar.

Hij is tijdens zijn bezoek nog meer overtuigd geraakt. In ontmoetingen met Surinamers diverse komaf is de bereidwilligheid wederzijds gebleken. Vayalar heeft onder meer activiteiten bijgewoond in verband met honderd en vierendertig jaar Hindostaanse immigratie. De aanleg van een nieuwe toevoerlijn vanuit de energiecentrale te Afabokka is door India voorgefinancierd. Er is ook een kredietlijn in de maak voor de aanschaf van pompgemalen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Ieder handelt in eigen belang. Behalve El vene en consorte.. die houden surinamers natuurlijk armer en maken buitenlanders rijk.

  Zo ziet sandoppie nog altijd nut om als schoothondje te dienen voor nederland en amerika.

  El vene is standaard een apart geval.


  Maak melding
 2. Wij hebben niemand nodig om te vertellen hoeveel potentie het land wel niet heeft. Dat wisten we allang.

  Het enige wat we wel nodig hebben om te horen is dat deze kabinet haar ontslag indient…


  Maak melding
 3. Suriname moet uitkijken met India.Ze zijn onbetrouwbaar.In India hebben buitelanders geen recht om te handelen en te wonen.Tenzij je een PIO kaart hebt. Maar probeer maar een te krijgen .Ik weet dat India behoefte heeft aan grondstoffen die in Suriname makkelijk te krijgen is .India is currupt en Suriname ook, en dat weten ze,en zullen proberen alles ondertafel te regelen.Stap maar niet in.Eerst moeten parwasie hindoestaanen hun recht krijgen en dan pas zaken.


  Maak melding
 4. india gaat suriname rijker maken? in india zelf heeft de helft van de bevolking niet een een wc ze kaken langs de weg en op spoorlijnen!! en het gemiddelde inkomen in india is bijna 10 x lager als in suriname….
  dat hun economie met 8% groeit wilt nog niet zeggen dat ze suriname kunnen helpen maar goede banden met india dat is een goed begin.


  Maak melding
 5. moet sur. het van afrika hebben?
  Een ontwikkelingsland tracht saman te werken met een ontwikkelingsland in beider voordeel,wat is hierop tegen ?weet suriboy dan niet dat djuka’s in het binnenland in het rivier poepen als voedsel voor de vissen of hebben zij aldaar toiletten ? India is technologisch ver gevorderd en dat weet venetiaan eveneens. India,Amerika en holland zijn niet goed, spring dan in de schoot van Bouta dan kan je het ver schoppen op internet!


  Maak melding
 6. nr.9 Jonny ik dacht even dat jij verstand had, maar no boi…ken jij Dr.No niet ..tevens jouw voorgaande reactie wat wil jij daarmee.

  Kijk met een naaimachine moet men naaien, een niet machine niet.


  Maak melding
 7. Afrikaanse landen zijn niet corrupt.
  Ze zijn maximaal geschoold heel veel afrikanen scoren goed in het buitenland. Ze n dragen altijd een toilet bij zich zoals een peniskoker, ze zijn geen wildplassers en ze vallen niemand lastg. Ik denk dat suriname in zee moet gaan met ghaname. Vetrouw aziatische en europese landen niet ze zijn met hun eigen zaak bezig. Afrikaanse wetenschappers zijn nummer 1 van de wereld.
  Afrika is over 5000 jaar een supermacht.


  Maak melding
 8. Suriname, pak wat je kan pakken uit de relatie India-Suriname…

  India is bereidt miljarden te investeren in Afrika in ruil voor grondstoffen voor hun snel groeiende economie…

  Suriname zorg dat die geldstroom Suriname ook bereikt…


  Maak melding
 9. Aan de ene kant wel leuk al die “vrienden” die willen helpen: China, India, Taiwan etc.
  Vooral leuk voor de regering dat zij dan een lange neus kunnen maken naar Nederland. Kijk eens we kunnen het ook zonder jullie.
  Maar het lijkt er wel een beetje op dat Suriname “hulpverslaafd” is, en weinig voor elkaar krijgt op eigen kracht.
  Vele rapporten over de afgelopen dertig jaar hebben uitgewezen dat de schijnbaar gelukkige omstandigheid dat er zoveel hulp kwam uit Nederland plus de winsten uit de bauxiet, in feite juist averechts hebben gewerkt. Het leidde er toe dat regeringen achterover bleven leunen, geen hervormingen doorvoerden op het veel te grote en trage overheidsapparaat, geen pogingen om een eigen nationale productie op gang te brengen, etc.

  Het gevaar zit er in dat het de komende dertig jaar weer zo gaat, met al die “vrienden” …


  Maak melding
 10. Jonny Dr.No bedoeld het niet nadelig voor Hindoestanen maar juist in het voordeel.India is zeer rijk TaTa Birla,Daalmia,Modi,Bajaj,Deze mensen kunnen Suriname opkopen.We praten niet over 100 miljard maar met gewicht in geld uitgedrukt.Je zal het ook weten Dat TATA de Nederlandse hoogoven heeft opgekocht, voor een bedrag die nooit door Sur.Gezien zalworden.Afrika kan niet leven zonder Indiase producten.Alleen de suiker productie van India is 650 miljoen ton per jaar.Wat ik wil dat alle hindoestanen hun recht krijgen in plaats van leugens.En daardoor word ik neidig op India.Ten zij ik weet dat ze supermacht zijn .In alle opzichten.In Sur.Is de Sommesdijksekreek de enige afvoer die dicht is begroeid.Alle poepwater komt in de drink en grondwater terecht.Hoe vindt je dat. Dus over poep gesproken door Suriboy 19 laat je drinkwater maar verzuiveren.Malation,Gramasona,firodaan.drinken jullie in Sur.Daag Herzenlozen.


  Maak melding
 11. Weet niet wat India bezielt dat hij Su wilt helpen. En dan nog ondankbare reacties, het zal ook nooit genoeg zijn voor die kk ratten. Ik hoop dat India er snel achter komt anders ben ik wel bereid om informatie door te geven over de ware aard van Su. Bedelaars.. en dan nog zeuren ook!


  Maak melding
 12. Dr No, wat praat jij nou voor onzin!
  Suriname moet uitkijken voor India, waar slaat dat nou weer op! Dat India behoefte heeft aan grondstoffen zal wel kloppen, maar Suriname krijgt er mooi geld voor. Dus kom hier niet met je achterlijke mening!


  Maak melding
 13. Op zich is het niet slecht dat samenwerkingsverbanden worden aangegaan met welk land dan ook ter wereld. Belangrijk is dat een samenwerking niet wordt aangegaan omwille van desamenwerking zelf. Zowel het hulpbiedende Land als Suriname moeten er wederzijds profijt uit de samenwerking kunnen hebben.India is samen met China een wwereldmogendheid aan het worden, dus waarom zouden we als Land schamen om met een land als India samen te werken.
  Wat de Surinaamse Regering in de eerste plaats en liever gisteren dan vandaag zou moeten doen is nagaan hoeveel fondsen van de ACP/ACS tot nu toe ongebruikt zijn gebleven en op welke wijze – desnoods met deskundige hulp uit het buitenland – alsnog ontwikkelingsprojecten projecten ter fianciering kunnen worden ingediend.
  Wat we tot nu toe hebben gezien en meegemaakt is dat er jaarlijks parlementaire delegaties naar ACP/ACS conferenties zijn geweest en dat het rendement tot nu toe is uitgebleven.
  Durft de Surinaamse Regering een verklaring af te leggen waarom de door de ACP/ACS beschikbaar gestelde fondsen onbenut zijn gelaten?


  Maak melding
 14. Er is veel geld te bakken uit deze samenwerkingen.
  Dat deze landen bereid zijn om hulp aan te bieden moet de regering dit met beide handen grijpen.
  Maar mijn vraag is en blijft nog altijd hoe efficient wordt deze hulp gebruikt.

  Als Vene geld ziet en pompgemalen krijgt ,denkt hij gelijk aan die djuka ’s in het binnenland terwijl deze pompgemalen bestemd zijn voor de ontwikkeling van andere gebieden om die snel tot ontwikkeling te brengen.
  Maar nee, Vene denkt als je een druppeltje over de hele hete plaat gooit dat het meer warmte zal opleveren.

  Waarom worden geen projecten gefinancierd die geld kunnen opleveren voor het land zodat men hiermee andere projecten kunnen financieren.

  Ik denk dat Vene liever plaats kan maken voor Somo.
  Die lijkt slimmer te zijn dan Vene.Die laat Taiwan desnoods een vliegveld op zetten in commewijne voor de javanen om commewijne te ontwikkelen.

  Wat nickerie betreft. Dit district wordt gewoon genaaid door enkele rijke nickerianen en Sardjoe. De arme boeren hebben niks bijzonders daar. Er worden grote geldsbedragen uitgegeven aan deze rijke nickerianen om de padie te verwerken tot rijst. Deze gefinancierde projecten komen de arme mensen niet ten goede.
  En Sardjoe weet het heel goed.

  Vene ziet kans om rijke djuka’s blootsvoets op asfalt te laten lopen in het binnenland. Gratis medische hulp,geld,buitenboord motoren etc. Wat doen Sardjoe voor de hindostanen. Gewoon van alle kant naaien.
  Ik denk dat er tijd is voor de hindoestanen dat ze voor bouta moeten kiezen…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES