vrijdag, december 8, 2023
HomeNieuws uit SurinameVijf Surinaamse districten krijgen eerste cheque

Vijf Surinaamse districten krijgen eerste cheque

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 7 jun – De vijf districten die meedoen met het decentralisatieprogramma hebben hun eerste bankcheque mogen innen. Het is de eerste concrete stap naar zelfstandiger bepalen en handelen. Er is nog een lange weg te gaan, maar de regering is optimistisch.

De ruimte die de districten geboden wordt om zelf de lokale prioriteiten te bepalen, moet een grotere efficiëntie teweeg brengen. “Het ligt nu aan de lokale autoriteiten zelf”, zegt minister Michel Felisi van Regionale Ontwikkeling. De indruk dat alles vanuit Paramaribo bepaald wordt, heeft zijn langste tijd gehad. De vijf districten moeten nu bewijzen dat ze het zelf kunnen.

De bedragen die beschikbaar zijn gesteld voor het financieren van lokale activiteiten, zijn maximaal vijfhonderd duizend Surinaamse dollar (ongeveer honderd en zestig duizend euro). Onder meer personeel en fysieke infrastructuur zijn de belangrijkste posten. Het decentralisatieprogramma wordt meebetaald door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, IDB.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

5 REACTIES
  1. Beste Nickerie.
    Van harte,met jullie decentralsatie,de weg is nog wat lang naar een zelfstandig nickerie,los van para,en suri.maar ik ben verheugd dat het nu zover is gekomen.het lijkt mijn ook een prioriteit om de vliegveld open de gooien,zo dat wij niet meer hoeft de landen op zandery,maar landen op NICKERIE AIRPOORT.
    vr gr cees..


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES