Ex-president ziet Surinaamse regering eerder gaan

10

PARAMARIBO, 3 mei – De regering zal haar zittingstermijn niet uitzitten. Dit zegt ex-president Jules Wijdenbosch. Er heerst een crisis in het land die doordringt in alle facetten van het leven. De juiste oplossingsmodellen blijven uit vanwege incompetentie en onderling gekibbel. Uitzicht is er nauwelijks.

“Overal is er neergang, niets komt op gang, vooral de productie niet, waardoor de werkloosheid toeneemt”, zegt Wijdenbosch tegenover de Times of Suriname. Jongeren studeren als het ware om werkloos te worden en de koopkracht van de burger neemt almaar af. Als er daadwerkelijk sprake is van economische en monetaire stabiliteit, dan is daar bitter weinig van te merken.

Van innovatief en opbouwend denken schijnen de regeerders nooit gehoord te hebben. Verder dan herstel van bestaande infrastructuur gaat het beleid niet en aan uitbreiding wordt helemaal niet gedacht. Het roer moet drastisch omgegooid worden in zowel economisch als politiek opzicht. “Herverdeling van de inkomsten is een dringende vereiste”, aldus Wijdenbosch.


10 REACTIES

 1. Hoi Bosje wat heb jij gedaan in al die jaren. jij werd toch ook uitgekotst door het volk. ondoordacht strooien met geld is ook geen oplossing. Ik wil hiermee het klote beleid van mijn regering ook niet goed praten.


  Maak melding

 2. Ja tuurlijk Bosje,

  sandoppie zal ook jouw middelen onderzoeken. maar no spang aangezien deze aan het opraken zijn. een tip:

  Probeer zuiniger te leven.!!


  Maak melding

 3. Alhoewel ik ook hoop dat deze coalitie eerder vandaag dan morgen bost, denk ik dat dit wishful thinking is. Zoals bekend is het grote probleem dat de coalitiepartners koste wat het kost elkaar in het zadel gaan houden.

  Wat mij heel erg tegenvalt van de VVV waar dhr. Jules Wijdenbosch voorzitter van is (ditzelfde geldt ook voor de A1), dat alhoewel zij deel uitmaken van de oppositie, zij gewoon meedoen met de snoepreisjes. Reizen naar het buitenland kan nuttig zijn, maar onder Front bewind wordt er toch niets gedaan met de uitkomsten van deze reisjes. Als Front dan zo nodig op reis wilt gaan terwijl er nationale problemen zijn die opgelost dienen te worden, laat hun dan gaan, maar vergezel ze dan ook niet. Je kunt in plaats hiervan, de straat op gaan en dit gedrag aan de kaak stellen bij de bevolking. Daardoor bouw je meer krediet op bij de bevolking denk ik.

  De oppositie had zich verenigd middels de kandidatuur van Parmessar en Roseval. Tot op heden blijkt dat alleen de NDP invulling geeft aan principiele waarden en zich als enige politieke partij in de oppositie onthoudt van deze snoepreisjes. De bedoeling was dat alle 22 DNA leden van de oppositie als 1 blok zou moeten opereren.

  De problemen die dhr. Wijdenbosch schetst kloppen 100 procent. En ik denk ook zelfs dat hij veel van deze problemen het hoofd kan bieden. Natuurlijk is Jules Wijdenbosch geen Superman, maar de krachten in de oppositie, ook buitenparlementair, zijn afdoende om Suriname naar een hoger plan te tillen.

  Men mag doen wat hij of zij wilt, maar ik adviseer de oppositie om bij elkaar te blijven en juist sterk af te zetten tegen de coalitie in plaats van hun vergezellen in buitenlandse dienstreizen. U kunt uw tijd veel nuttiger besteden. Dat weet ik zeker!


  Maak melding

 4. Toen wijdenbos het voor het zeggen had was het veel erger dan nu. We kunnen nog allemaal die enorme devaluaties herinneren. Miscchien denkt hij dat we dat vergeten zijn. Wijdje een ezel stoot zich niet 2 maal aan de zelfde steen….


  Maak melding

 5. Geen enkel president heeft het perfect gedaan ook Bosje niet.Natuurlijk wil je als president zoveel mogelijk zaken verwezelijken , maar je kan ook niet alles.Bosje heeft een brug laten bouwen die bosje brug heet en het heeft zeker zijn voordelen dat geef ik toe ,maar wij zijn nog steeds niet klaar om die grote schuld af te lossen.Waar moeten wij het geld vandaan halen uit de belasting?


  Maak melding

 6. Bosje ziet dat er investeringen aanstaande zijn en dus rekent hij zichzelf nu al rijker.

  Meneer denkt weer dezelfde dieven-praktijken te komen uithalen.

  Suriname nu is beteraf met de huidige regering dan met een regering Bosje/Bouta.

  Denk aan de lege schappen in warenhuizen en winkels, de torenhoge staatsschuld, de grote geldontwaarding en niet te vergeten de grote angst waar de bevolking onder leefde.


  Maak melding

 7. Een Chinees als president.Er is al een minister.VHP en NPS samen is te mooi om waar te zijn.Veel mensen ervaren diversiteit als een bedreiging.De wijlen leider van de VHP heeft nooit voor het president schap gekozen.HIJ vondt de rust in Suriname belangrijker.Een neutrale president kan misschien voor ommekeer ten goede van de gehele naties zorgen.


  Maak melding

 8. Foei @ du jij de grootste beest typisch

  NPS. van jullie moet men dit verwachten wie Zijn de grootste fufuru beesten jou hele
  regering. ASSO eigenlijk had ik niet op jou moeten reageren
  je hoort in de dot bakky thuis.

  Akuba.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.