dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameDesi Bouterse’s NDP wil vooral rust in Suriname

Desi Bouterse’s NDP wil vooral rust in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 apr – Het moet onder alle omstandigheden rustig blijven in Suriname. Dit stelt de Nationale Democratische Partij, NDP, van oud-legerleider Desi Bouterse in een oproep aan de achterban. Om sociaal-maatschappelijke erupties te voorkomen in het kielzog van het strafproces rond de Decembermoorden, moeten instructies van de partijleiding afgewacht worden.

“De ongerustheid in de partij is groot. Een ieder tast in het duister en er zijn veel vragen. Geruchten doen nu de ronde dat er vreemdelingen ingezet zullen worden. Wij hebben onze mensen opgeroepen hun hoofd koel te houden en geen stomme dingen te gaan doen, want de partij gaat daaraan niet meewerken”, zegt partijtopper Gilly van Holt tegenover de Ware Tijd.

Nu wordt rekening gehouden met de Paasperiode. Bouterse zal nadien het stilzwijgen doorbreken met een massaprotestdemontstratie in het partijcentrum Ocer. Wanneer die gehouden wordt is nog niet bepaald. De achterban wordt opgeroepen om individuele acties na te laten en zich te onderwerpen aan de leiding die een gestructureerd pad heeft uitgezet binnen de perken van de wet.

Aangegeven wordt dat bij de achterban grote ongerustheid ontstaan is over het strafproces. Ook wordt gevreesd dat Bouterse uitgeleverd zal worden aan het buitenland, mede in het kader van het internationaal opsporingsbevel. De partij heeft de indruk dat Bouterse geen eerlijk strafproces zal krijgen en dat het ook nog dient om de groei van de partij te dwarsbomen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

30 REACTIES
 1. Ach de ndp leegt buiten de realtiteit. ze hadden nooit gedacht dat de dag des oordeesl zo snel zou komen. maar iedere samenleving heeft een zelfreinigend vermogen. mensen als herrenberg, wirth en moenne moeten uitgekotst worden. waar blijft jenny simons. die is wel erg stil. ben benieuwd was zij vind. jenny for president maar in een party zonder hernberg en moenne


  Maak melding
 2. waar mee is men tog bezig in suriname? de hel zal los breken het word congo en burundi . Als vene en santokhi dat willen moeten ze door blijven lullen . bouta heeft niets te verliezen hij is al 60 jaar de na weeen zullen lang in paramaribo druizen.


  Maak melding
 3. TU MOFO GON, zo is de huidige politiek van de NDP-leiding te typeren. Terwijl ze zogenaamd roepen om rust laten ze clandestien parlementsleden bedreigen, verspreiden zij allerlei geruchten over uitlevering die nergens op gebaseerd zijn en bedreigen zijn justitiele autoriteiten. De leiding van ‘op de vlucht neergeschoten’ is volstrekt onbetrouwbaar, ook de alibi was gelogen. Waar gaat het dan om? Om zoals het bericht zeklf zegt ‘onderwerping van de achterban aan de leiding’. Er zijn vele signalen dat er verdeeldheid is in de NDP over het compromitteren van de hele partij met de persoonlijke, jutsitiele problemen van de partijvoorzitter. Mensen als Ramon Abrahams zijn daarom weggewerkt! Want zij weigeren als pajongwaaiers te dienen in een strafprocs dat gewoon voor de rechter moet. OOk Jenny Simons zwijgt opvallend. Minister Santokhi van Justitie gaf aan dat NDP kaders hem persoonlijk hebben gebeld om afstand te nemen van de dreigementen die door Herrenberg waren aanzet. Wat zien we nou? De druk heeft ertoe geleid dat de NDPleiding nu brave Jonas moet uithangen, inclsuief met miosbruik van het geloof. Wat voor onzin is het protestdemonstrtaties te houden als de zaak gewoon voor de Krijgsraad moet worden beslist? Bouterse vverzint allerlei spookverhalen om te verhullen dat hij een grote lafaard is die geen gestand durft te doen aan zijn eigen aanvraag om een ‘justitieel onderzoek’ aan PG Rozenblad in september 2000. Ook daarin is hij een tu mofo gon. Nu mogen NDPers niet vrij praten met de pers en hun eigen mening geven. Allen moet onder leiding van de hoofdverdachte. Juist deze centralisatie en het mond snoeren van de achterban verraadt dat er ook heel veel andere opvattingen staan in de NDP. De partijleiding zal niet slagen want er zijn objectieve belangenverschillen tussen de NDPers die onschuldig zijn en de NDPers die decembermoordenaars zijn. De onschuldige NDPers moeten zich niet lenen voor de snode plannen van de decembermoordenaars.

  Mr. K.L. R. Nardoman


  Maak melding
 4. Ach no 3 je blaren worden steeds groter,
  de angst jacht jou aan.met jou indiaas verhalen komaf santaki maak je borst maar nat.

  Vrolijk pasen.

  Akuba


  Maak melding
 5. ik schaam iedere keer als ik weer wat lees over deze zaak sommige mensen hebben een korte memmory zeker was het niet deze klootzak bouterse ,was niet deze moordenaar die toen (leider)van de domme massa niemand mocht protesteren anders kwamen ze met tank en uzi op je af, nu willen de democratie in suriname en zijn rechtsgang bedrijgen en intimideren het zijn land veraders moene ook en de domme massa loopt achter ze aan, wat mijn verbaast is dat ze zo kort voor de begin van het protest komen met hun indianen verhalen ze zien dat het serieus word daarom wat ik jammer ga vinden is waneer die arme mensen hun leven gaan geven voor iemand die het niet waard is , maar ik ben benieuwd hoeveel mensen daar ocer gaan moene en zijn baas moeten opgehangen worden of verbannen samen met paar hier op deze site


  Maak melding
 6. no 6 jij eerst aan de galg,dan volgen er

  meer,, Heiden ,,je bent net zo rancuneus als jou leider,wat de kerkvoorganger verklaarde zie de Ware Tijd.

  Akuba.


  Maak melding
 7. Meneer Du en Nardo,ik weet als jullie surinamers zijn of niet ,maar soms vind ik het heel grappig hoe mensen reageren,om duidelijk te zijn vind ik dat wat met die 15 mannen zijn gebeurd niet had moeten gebeuren,maar er is heel veel meer gebeurd dan wat wij allemaal nog nu toe weten,wat wij tot nu toe hebben gezien en gehoord is is slecht een klein stuk van het heel verhaal en geloof me die 15 mannen waren ook geen koekjes,maar daar horen we niks van,ik vind dat men het allang moet had onderzoeken,maar nu wil men de zaak nu zo snel mogelijk afronden,de meeste van de familie van de 15 wonen nu in nederland en schreeuwem om gerechtigheid wat ik ook deels begrijp,maar stel dat het nu verkeer gaat in su wie zullen de slachtoffer worden ,hunne of wij die in dit geliefde land wonen.Somo stelling vind tot nu toe de best van allemaal ,misschien omdat hij in su woon en ook verder wil genieten.
  Maar dat zit er wel wat in en waarom ik dit zeg omdat ik in su geboren, woon en werk geen problemen meer erbij wil hebben.
  We hebben het al behoorlijk zwaar.

  P.S :
  Vrolijk pasen voor hun die het kunnen vieren en een gezegend dag voor hun die het net niet of helemaal niet kunnen.God bless you all
  Amen

  Sweath


  Maak melding
 8. De kwestie Bouterse houdt de nationale- en internationale gemoederen weer danig bezig. Haat en een vergeldingsmentaliteit passen niet in een moderne zichzelf “beschaafd’ noemende wereld. Oplossingsmodellen liggen voor de hand. De waarheids- en Verzoenings Commissie in Zuid-Afrika na het Apartheidstijdperk en the African Centre for the Constructive Resolution of Disputes. Wegen de feiten waarvan de voorzitter van Suriname’s grootste en machtigste politieke partij wordt verdacht zwaarder dan de bewezen misdaden van het toenmalige Apartheidsregime onder president De Klerck? Om van de misdaden van het Nederlandse regime tegenover tot slaaf gemaakte West-afrikaanse , Idiase en Indonesische staatsburgers maar te zwijgen. Mahatma Ghandi heeft ooit heel doeltreffend geformuleerd. Hate the sin but love the sinner. Waarheid en verzoening zijn de basisingredienten die Suriname in deze historisch-politieke impasse zou moeten gebruiken


  Maak melding
 9. Ja, we zijn allemaal kort van memorie en du is blijkbaar het enige individu van het westelijk halfrond dat helder is van geest.

  Theorie loopt niet altijd synchroon met de praktijk. Je moet altijd een post onvoorzien inbouwen.

  Blijf maar hopen. Hoe het ook uitpakt, wij die hier leven zullen met die sjitt te maken hebben.


  Maak melding
 10. Maar in 1980 was een ieder het mee eeens dat er een coup in suriname ontstond zelf nederland was er mee eens want subsidie voor suriname ging gewoon door, noow die dide vadon alla mala i bari kruizig bauterse. Is de schult niet bij de surinamers die blij waren met de coup, want het waren sodaten die het land overnamen en niet een stelletje kolonisten als Venetiaan.Dus jullie surinamers zijn de schuldige iedereen die in de jaren 80 de militairen met zwaaiende palmbladeren naar binnen haalden.er zijn documenten van de jaren 80 die de waarheid tonen.


  Maak melding
 11. Rust in suriname zal er pas zijn als desie bouterse en zijn ndp beseffen dat niemand boven de wet staat. moene en consorten beseffen blijkbaar niet dat de ndp beter af zou zijn zonder desie bousterse. maar ik vraag me wel af of zoiemand als moene wel geloof waardig is om de partij fractie te leiden. de ndp moet zich zuiveren van de rotte appels die zich voor het karretje van bouterse laten spannen. er moet vanuit justitie een lik op stuk beleid komen voor mensen die uitspraken doen waarmee de gemeenschap als geheel bedreigd worden. uitspraken zoals die van gilly van holt en andere ndpers dat ze in opstand zullen komen passen niet in een democratie en lijken me strafbaar. het wordt tijd dat in suriname niemand denkt dat hij boven de wet staat.


  Maak melding
 12. Edwin Koopman is een journalist met een missie. En zijn missie is de wereld waarschuwen voor het socialisme in Latijns Amerika. Zo schreef hij onder andere een boek over de repressie van het Castro-regime. Afgelopen donderdag schreef hij een artikel in Trouw onder de kop: ‘Hugo Chávez, de nieuwe Castro.’ Het begint als volgt: ‘Een paar jaar geleden was hij nog gewoon de president van de Venezolaanse armen. Nu is hij de held van links in heel Latijns-Amerika: Hugo Chávez. Zapatistas, Sandinistas en vele andere Latijns-Amerikaanse tegenbewegingen bejubelen zijn luidruchtig gepresenteerde hulp aan het volk, en zijn ondiplomatieke taal tegen de Verenigde Staten. De Venezolaanse hoofdstad Caracas is het vrolijke trefpunt geworden van sympathisanten van de nieuwe revolutionair van links… Hier begon met Chávez’ verkiezing in 1998 de zogeheten Bolivariaanse revolutie, genoemd naar Simon Bolívar, die in de negentiende eeuw de Spanjaarden eruit gooide. Sindsdien vormt Chávez Venezuela stap voor stap om tot een socialistische staat, met een staatsgeleide economie, militairen op vrijwel alle sleutelposities, maar met een redelijke inachtneming van de democratische regels. „Als Christus nu zou leven, zou hij socialist zijn”, herhaalt Chávez regelmatig… Op presidentiële toppen steelt Chávez de show met nieuwe ideeën voor regionale samenwerking. Toverwoord is ”integratie”, naar socialistisch model wel te verstaan.’ En dat laatste is voor Edwin Koopman een uitermate verdacht verschijnsel in een land waar de corrupte oligarchie bijna 80 procent van de rijkdommen bezit. Het is niet zozeer wat deze correspondent schrijft, maar vooral wat hij weglaat. Hij is slim genoeg om zijn mening niet al te duidelijk te ventileren, maar toch verraadt hij zich keer op keer in de details, in de toevoegingen ‘wel te verstaan,’ de kwalificaties, de tendentieuze adjectieven, die her en der door de tekst gestrooid zijn. Hij kan Chavez niet betichten een dictator te zijn, in tegenstelling tot veel van de door de VS gesteunde stromannen en daarom schrijft Koopman ‘met een redelijke inachtneming van de democratische regels.’ Wat hij met redelijk bedoelt laat hij in het midden, het gaat hierbij om de suggestie niet om het feit. Daarom voegt hij er ook niet aan toe dat in 2002 de tegenstanders van Chavez ‘de democratische regels’ geenszins in acht nemen en een door de CIA gesteunde militaire coup organiseerden. Die staatsgreep mislukte doordat de miljoenen armen in het land onmiddellijk de straat opgingen om het herstel van de democratie te eisen. Een coup die 41 doden en honderden gewonden veroorzaakte. Deze aanslag op de democratie laat Edwin Koopman onvermeld, want het ondermijnt zijn betoog. En dat betoog gaat als volgt verder: ‘Chávez komt met regionale oliemaatschappijen, een Latijns-Amerikaanse televisiezender, een gemeenschappelijk ruimtevaartbeleid, militaire samenwerking en een Latijns-Amerikaanse centrale bank, om „niet langer afhankelijk te zijn van westerse banken”… Maar Chávez investeert niet alleen in de betrekkingen met andere landen. Ook met revolutionaire bewegingen heeft hij uitstekende banden aangeknoopt. Voor de bonte beweging van Latijns-Amerikaanse andersglobalisten, landloze boeren, studenten, Indianen en iedereen die is teleurgesteld in de markteconomie en de traditionele politieke partijen, is Chávez de verlosser. „Zij zien hem als de continuering van de historische tegenbewegingen in Latijns-Amerika, in de traditie van het socialisme van Salvador Allende in Chili, Torrijos in Panama, de Sandinisten in Nicaragua”, zegt Romero,’ een hoogleraar internationale betrekkingen. En dat laatste zint de Nederlandse correpondent niet. Er kan maar 1 verlosser zijn en die heet Jezus Christus, en stierf voor de Trouwlezers aan het kruis op Golgotha. En dus moet – nu we op dit punt zijn aanbeland – de politieke integriteit van Chavez worden aangetast. Dat doet Koopman aldus: ‘”We weten dat hij nauwe banden heeft met de guerrillagroepen in Colombia”, aldus Mario Carratú, jarenlang de hoogste officier van de Venezolaanse marine. ”We kennen ook de band tussen Fidel Castro, de Colombiaanse guerrillagroepering Farc en Hugo Chávez. Er is geen twijfel mogelijk dat er militaire hulp in geld en wapens gaat naar radicale groepen”, zegt Carratú. Hij doelt op de werkloze ”piqueteros” in Argentinië, indianenorganisaties in Ecuador, de Beweging van Landlozen in Brazilië en de cocaboeren in Bolivia. Bezorgd wijst Carratú op de recente bestelling door Venezuela van 100000 kalasjnikovs in Rusland, „veel meer dan er Venezolaanse strijdkrachten zijn.” Wie is deze bezorgde informant dat hij als betrouwbare bron kan dienen voor vergaande beschuldigingen? Vice-admiraal Mario Ivan Carratu was jarenlang militair attache in Washington, werd beschuldigd op de achtergrond een rol te hebben gespeeld bij de mislukte staatsgreep en was vertrouweling van de afgezette Venezulaanse president Carlos Andres Perez, die naderhand wegens corruptie tot twee jaar huisarrest werd veroordeeld. Maar dat meldt onze Nederlandse correspondent allemaal niet. Verder dan een handjevol verdachtmakingen aan het adres van Chavez komt hij niet en dat beseft Koopman ook. Daarom komt hij pas aan het eind met zijn piece de resistance die speciaal voor de onwetende lezers van de christelijke krant vet worden afgedrukt: ‘Venezuela wil leren van islamitische djihad. Van de Iraakse opstandelingen denkt de Venezolaanse defensieleiding veel te kunnen leren. De ’ophanden zijnde invasie door de Verenigde Staten’ van het linkse Venezuela wordt tot op het hoogste niveau serieus genomen. Eerder dit jaar bestelden de Venezolaanse strijdkrachten 30000 exemplaren van het boek ’De periferische oorlog en de Revolutionaire Islam. Oorsprong, regels en ethiek van de asymmetrische oorlog’. Dit 256 pagina’s dikke werk van de Spaanse politicoloog Jorge Verstrynge beschrijft, analyseert en verheerlijkt de guerrillatactieken die momenteel worden toegepast door islamitische strijders tegen de Amerikanen in het Midden-Oosten, als de ultieme strijdmethode tegen een overmachtige vijand. De speciale uitgave voor het Venezolaanse leger – met tien bij zes centimeter een waar broekzakformaat – is sinds kort verplichte literatuur voor alle Venezolaanse officieren, opdat ze weten wat te doen als de Amerikanen komen.’ Gezien het feit dat de VS sinds het begin van de Monroeleer al eeuwenlang gewelddadig ingrijpt in Latijns Amerika zodra het denkt dat zijn belangen worden bedreigd, is het niet verbazend dat Chavez zich alvast voorbereid op terreur van Washington. Maar deze historische feiten heeft de correspondent nu juist bewust verzwegen. In plaats daarvan probeert hij te suggereren dat er een verband bestaat tussen de terreur van het islamitisch fundamentalisme en een democratisch gekozen Latijns Amerikaanse politicus. http://www.trouw.nl/deverdieping/overigeartikelen/article84641.ece/Hugo+Ch%E1vez%2C+de+nieuwe+Castro Zoals gezegd: Edwin Koopman is een journalist met een missie. Maar hij vergeet 1 ding. Voordat de moordenaars aan de slag kunnen, moeten eerst de geesten rijp gemaakt worden. Zonder propaganda is een moderne oorlog, het hedendaags terrorisme, niet mogelijk. Dat zagen we in Nazi-Duitsland en recentelijk nog in de Verenigde Staten, waar de grote kranten nu publiekelijk toegeven dat ze door de Bush-bende gebruikt zijn voor een oorlog in Irak. Een oorlog om olie, dezelfde vitale grondstof waarover Venezuela ruimschoots beschikt. En daar draait het uiteindelijk ook allemaal om. Maar ook hierover zwijgt onze correpondent. Ideologen trekken zich niets van de feiten aan. Zij dienen niet de mens maar de macht.


  Maak melding
 13. Creolen Moeten de draad om zich zelf te ontwikkelen weer oppakken.Wij raken steeds verder achterop andere bevolkings groepen.de NDP is een passage van de zeer lange Surinaaamse geschiedenis.Het is geen oplossing voor ons als creol.Mijn groot moeder heeft mijn altijd op het nut van leren gewezen,’om de aansluiting/achterstand met andere bevolkings te voorkomen.


  Maak melding
 14. Rustig afwachten lijkt me een goed plan.
  Bouterse wil een massameeting houden op de dag wanneer hij wordt opgeroepen voor het proces.
  Hij ngebruikt arme mensen als mensenschild.
  Wie had verwacht dat Bouterse op het laatse moment zo bang zou worden.
  Eet je wat Rambocus zei toen hij werd afgemaakt.
  “er zullen nog vele Rambocussen na mij komen”.

  Denkie boy.
  Al is de leugen nog zo snel,
  De waarheid achterhaald hem toch.
  Een ding weet ik zeker.
  Als iemand zegt dat hij niks gezien heeft terwijl de persoon alles weet. Dan kan hij daadwerkelijk blind worden.
  God molen draait.
  Het wordt tijd om het netjes te bekennen en rustig je straf uitzitten.
  Je bent toch al gevangen in je eigen land.
  Je kan nooit naar het buitenland.
  Heel triest voor zo een iemand.

  barca


  Maak melding
 15. Nr. 6. du …niet dom doen ‘domme massa’ toen, betekende mensen wordt wakker.
  Begin dit eerst te begrijpen ipv onnodig bezig te te zijn….BVD..dank.


  Maak melding
 16. een ieder kan zeggen wat hij wilt maar zonder de mentaliteit van de ndp zal er nooit iets goeds in suriname gebeuren als ik naar frond (strond)kijk dan zie ik een groep samen geraapte partijen die elkaar het dag licht nog niet gunnen en ook nog eens rassiaal zijn (zie vhp.nps,pl,enz )er is maar een grootste partij die alle volkeren representeerd en dat is de NDP die doet en niet alleen praat zie bij.v de bruggen die gebouwd zijn door wijdenbos het waren de plannen van de ndp wat heeft frond ons gebracht behalve elende en een eeuwig gelul zonder daad kracht


  Maak melding
 17. Ik woon zelf niet in Suriname maar mijn partner komt er vandaan. Heb het land nu 3 keer bezocht en ben telkens onder de indruk van de schoonheid.

  Minder onder de indruk (eufemisme) ben ik van de politiek, echt, DROEVIG!! Ik denk dat Suriname met het komende proces tegen de decembermoordenaars een kans krijgt om een stvige stap te zetten naar een echte democratie. Hopelijk laten ze die kans niet voorbij gaan. Dat de NDP Bouterse steunt zegt genoeg; de invloed van deze man is blijkbaar nog groot.

  Onrecht moet gestraft worden, da’s een universele regel. Ook Bouterse kan en mag niet vrijuit gaan. Natuurlijk zijn de decembermoorden al weer lang geleden, maar om 2 redenen kan het niet zo zijn dat alles in de doofpot blijft. Ten eerste om de geloofwaardigheid van Suriname zelf en ten tweede,en zeker niet de minst belangrijke reden,voor de slachtoffers en hun nabestaanden. Zij hebben er recht op dat er recht gedaan wordt.


  Maak melding
 18. geen eerlijk proces,hoe durven ze over eerlijk proces te praten.die 15 mensen die hij heeft vermoord hebben niet eens de kans gekregen om auw te schreeuwen,en hun nabestaanden hebben nog steeds pijn.voor bouta de strop als het aan mij lag.

  leggs.


  Maak melding
 19. Wanneer beginnen de rellen tegen Bush? Die moordt naar mijn agenda duizenden mensen op 1 dag uit.
  Ik minimaliseer Delano zn daden niet. Maar hebben wij als Surinamers op t moment niks beters te doen? In jullie heftige strijd tegen Bouta, vergeten jullie dat onze mensen iedere dag weer dood gaan aan honger, geweld & slechte gezondheidszorg. Steek die energie daarin.
  Win je nog eens wat.


  Maak melding
 20. Landgenoten,

  Het recht zal zijn beloop hebben.

  Ook Bouta staat niet boven de wet, wat hij ook nog zal doen hij wordt berecht dat staat als een paal boven water.

  Hij ziet nu de spoken van Cyrill Daal en andere december 1982 slachtoffers.

  Ocer demonstratie, vermeende uitlevering aan het buitenland, paniek zaaierij, bedreigingen en intimidatie, Bouta deze zetten zullen je niet meer hebben.

  Jouw rol in Suriname nadert het einde en dat is goed nieuws voor Suriname.


  Maak melding
 21. nr.19.. Bert ken of weet jouw eigen geschiedenis eerst t.o.v de Suri’s…dus no lul..nogmaals kijk naar jouw eigen verleden.

  Lol broek dat je bent.


  Maak melding
 22. Let op Afro nr. 22.. is geen blakkaman of waarschijnlijk niet eens een Suri.

  Laat die idioot oprotten, weet niks en maar loopt te kraaien.


  Maak melding
 23. Toen ik in het bekende bootje stapte zo’n 33-jaar geleden kregen wij van ds. Dielingen de volgende tekst.
  “wees blijde in de hoop, geduldig in de verdrukking en volhardend in het gebed”.

  Als je het mij vraagt is dit van toepassing op partijen aan wwerskanten van deze case.

  Zelf zeg ik, “wat de toekomst brengen moge…………”.

  Overigens is Sadam aan de galg toevertrouwd, maar de uitroeiing van het Irakese volk is aan de orde van de dag.

  How long?


  Maak melding
 24. beste zwarte mensen denken jullie goed
  na waar jullie mee bezig zyn er is maar een man in su die op recht is en dat is de baas jullie zyn een stelletjes hufters ik schaam my voor jullie waneer worden jullie wakker ik hoop dat myn boodschap begrepen wordt

  een echte zwarte man


  Maak melding
 25. Het probleem lost zich vanzelf op. Onze baas Bouterse zal zich verzetten bij zijn arrestatie en wordt door de commando’s gedood. Zodoende hoeft hij niet opgehangen te worden en kan hij de NDP gezichtsverlies besparen.


  Maak melding
 26. Geachte redactie,

  Het zogenaamd “strafproces” rond de ‘december gebeurtenissen’, is een politiekproces, daar zijn wij uiteindelijk overeens geworden.

  De oude politiek heeft de zaak jarenlang bewust getraineerd om politiek munt uit te slaan zowel bij verkiezingen en vooral als de periode 8 december nadert. En slechts met het doel de NDP in discrediet te brengen zelfs politiek te breken. Echter heeft deze houding van de oude politiek deze partij juist doen groeien.

  Vervolgens is men vanuit Den Haag zeer gebaat bij zo’n proces, omdat het zoals gebruikelijk de bedoeling is om Desi Bouterse en trawanten te straffen voor hun “ongehoorzaamheid”. Ze hebben hun ‘neo-koloniale opdracht’ niet uitgevoerd en horen bestraft te worden, zoals dat eerder gebeurde met onder andere Noriega van Panama en Sadam van Irak. Internationale politiek is geen ’thee visite’, but a ‘gangster game’ en wat geldt is de ‘Wet van de Sterkste’.

  Wij zien dat ook met het beledigend standbeeld van Anton de Kom in Amsterdam-Zuidoost. Op alle fronten hebben bezwaarders (stembus) fraude, manipulatie en racisme kunnen aantonen. De kranten hebben dit ook breedvoerig aan de gemeenschap gemeld.

  Zelfs minachting van de democratische spel- of rechtsregels, het negeren van het electoraat en ook het negeren van juristen door deze volksvertegenwoordigers is aangetoond, dit alles binnen de democratie die wij allen menen te omarmen. Maar waar kiest dit bestuur uiteindelijk toch voor, als blijkt dat het gelijk van bezwaarders onomstotelijk vast staat ?

  Dit bestuur van het stadsdeel Amsterdam-Zuidoost, kiest voor ‘de klassieke oplossing’ en dat is; het in diskrediet brengen en zelfs criminaliseren van bezwaarders en hun organisaties t.a.v. deze kwestie rond het beledigend standbeeld van Anton de Kom. En moet dat zo ?

  Bestuurders, volksvertegenwoordigers, gaan zelfs zover dat het burgers in de raadszaal onveilig wordt gemaakt vanwege hun bezwaren. Leden van het Dagelijksbestuur en van de Amsterdamse raad draaien tijdens vergadering m.b.t. dit onderwerp, scenario’s af, in bijzijn van hun voorzitters en collega bestuurders, slechts om bezwaarders en hun organisaties te bekladden als oplossing van het probleem waarmee deze volksvertegenwoordigers mee opgescheept zit.

  Maar een belangrijke vraag is vervolgens; wat is er infeite met de intenties van de democratie aan de hand, wanneer machtige landen zover gaan om BUITEN DE VERENIGDE NATIES OM, andere landen binnen te vallen (Irak).

  Dus van wat zich momenteel bestuurlijk in Amsterdam-Zuidoost aan het afspelen is inzake het beledigen racistisch standbeeld van Anton de Kom, is infeite geen nieuw fenomeen. Alleen zal het gevaar pas merkbaar gaan worden, wanneer andere landen of stadsdeel besturen, deze houding zullen gaan copieren, iets waar wij de politiek nu al voor waarschuwen, mocht het nog niet te laat zijn.

  Dus waarom men bevreest is voor een onafhankelijke rechterlijke uitspraak inzake dit onderwerp, kunnen wij best begrijpen, maar wat is dan het nut van ‘democratie, wanneer vertegenwoordigers de wil van het volk negeren en zelfs zover durven te gaan het volk ten koste van wat dan ook, een dubieus besluit proberen op te leggen of wat Suriname betreft, een strafproces in de strot proberen te duwen.

  En wanneer vervolgens nog om rust verlangd wordt van zulks een gemeenschap, die goed weet hoe de vork politiek in steel zit, hoe men haar met dit zogenaamd'”strafproces 8 december” tracht te misleiden en te manipulren, dan vragen wij ons met zorg af of zulks een gemeenschap na alle minachting, instaat zal kunnen zijn, om aan zo’n verzoek gehoor te kunnen geven.

  Nogmaals; Hoever of lang durft de democratie door te gaan, om het electoraat of een volk dwangmatig te blijven tarten ?


  Maak melding
 27. @ dennis ric fijn dat jij reageer op mijn reaktie,ik ben een geboren surinamer er gaat geen dag voorbij dat ik aan mijn land denk helaas woon niet in suriname ,maar laat mij jou een ding zeggen ik heb nog met de militiaren onder de mamabong gezeten in het hele begin van de staatsgreep met brommer achter ze aanrijden geld verzamelen om soms drinken voor ze te kopen dus ik weet waarover ik praat , toen wou iedereen dat er een verandering in suriname kwam , maar wat er allemaal daarna is gebeurt weten we allen ik vind persoonlijk dat de schuldigen van 8december berecht moeten worden en als jij beweerd dat ik de helft niet weet dan zeg ik wat die mensen ook van plan waren ! als je mensen heb gearesteerd zijn ze geen gevaar meer dus zonder vorm van proces die mensen afslachten is beestachtig laat dat duidelijk zijn ,een ding wil ik jou meegeven bouterse is niet achterlijk want hij weet dat waneer hij gewapend zich zou verzetten hij daarmee in grote problemen zal komen dat weet hij alls geen andere dus daarvoor ben ik niet bang zijn tijd is algeweest , kijk wat hij nu doet de rechtstaat bedrijgen de democratie bedrijgen niemand stuurt een tank of panster wagen op hem af , maar ik zijn tijd moest jij durven om te protesteren ik vind dat de meerderheid van de surinaamse bevolking achter de regering moet gaan staan om de democratie met alle midellen die ze beschikken te verdedigen want een moordenaar hoord in de gevangenis thuis vergeet horp niet fernandes kapitein ga maar door , deze man heeft suriname in de grooste ellende gestort van de laaste 30 jaren dan vind ik echt jammer dat er mensen zijn die hem terug willen echt dat gaat er bij mij niet in maar zal aan mij liggen . en alls het moet hulp van buiten roepen om korte metten met deze man te maken dat was het dennis het gaat jou goed in swetie sranang .


  Maak melding
 28. beste du als ik lees wat jy allemaal te vertellen hebt moet ik lachen maar ja je zal wel beter weten stel ze sluiten de baas op wat is su mee op geschoten wy praten maar alleen over de baas denk je echt dat na zyn berechting su beter wordt?

  heb jy gezien wie door dit alles beter wordt?
  ik heb een boodschap naar al die mensen
  die hem dood willen time will thell jullie komen
  je zelf wel tegen geen wonder dat blanken in hun bybel geschreven hebben dat judas zwart
  is ik ga niet op in die dingen die jullie
  hopen voor hem maar na deze zaak wil ik jullie gezichten zien ik hoop jullie het beste

  zwarte man


  Maak melding
 29. men vindt dat bouterse moet veroordeel voor zijn daden omtrent decembermoorden want men vindt dat dat hij in de gevangenis moet uitzitten voor zijn daden men wil alles doen om deze man van de politieke toneel uit te schakel en nederland speel in deze zaak een heel belangrijk rol brunswijk die zoveel daden had verichten loop rond maar hij krijgt amestie maar bouterse wilt men opsluiten daarom wil ik van hier uit dat iedereen die achter deze man staan om hem niet te laten vallen om hem te steunen en dat er geen arrestatie wordt uitgevoerd want iedereen die dat willen doen tegen bouterse die zullen om komen daarom van hier uit roept ik alle lijfwachten van bouterse om rug dekking te houden voor hem want iedereen zien bouterse als moordenaar maar hij is de enige die zoveel suriname heb gedaan


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES