dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse regering springt padieboeren bij

Surinaamse regering springt padieboeren bij

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 7 apr – De regering zal de door wateroverlast geplaagde padieboeren in Nickerie bijstaan. Dit zegt vice-president Ramdien Sardjoe. De in modderpoelen veranderde wegen in de polders zullen voorzien worden van een flinke zandlaag. Per onmiddellijk zullen een serie maatregelen getroffen worden om de oogstrijpe padie af te halen.

De zandleveringen zijn reeds van start gegaan. Vrachtladingen uit andere delen van het land worden aangevoerd om het transport van padie op gang te brengen. Dit is de afgelopen weken bemoeilijkt vanwege de vroeg ingevallen regen. “Een directe operatie is van belang om de voorkomen dat de situatie voortduurt en om de boeren de nodige hulp te bieden”, zei Sardjoe.

Ook het verwaarloosde drainagesysteem zal worden aangepakt. “We moeten gezamenlijk naar een oplossing zoeken, de regering en de boeren samen”, aldus Sardjoe. Hij vindt het niet de tijd om naar schuldigen te zoeken. Er zal een inhaalslag worden gepleegd om het transport zo goed mogelijk op gang te krijgen. Voor een rijstschaarste hoeft niet te worden gevreesd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Jullie moeten daar nog veel doen. Insekten gif en kunstmest moet verboden worden. Gebruiken jullie daar dieren mest. Padieboeren weten niet beter en worden door de gif en kunstmest handelaren van de buitenland opgelicht. Kippen kwekers klagen over de dode kippen. Het komt van al die gif dat nog in het padie zit. Als er niet meer gespoten en kunstmest word gebruikt, kunnen jullie daar het kaften van die padies tot zemel malen en dat is goed voor de dieren. Zemel mengen met mais, planten en vet (dieren en planten vet) heb je al het beste voer. Vet maakt die kippen gau groot en dik. In de rijstvelden kunnen jullie zoetwatergarnalen en vissen kweken. Jullie hoeven ze niet te voeren, in het water zit alles wat ze nodig hebben. Dan zullen we ook meer zangvogels bij krijgen en dat is goed voor de handel. Ik werk al 33 jaren met insekten en tot heden is het niet bewezen dat al die gif echt heeft geholpen. Schadelijke insekten hebben die gif juist nodig. De regering moet al het gif verbieden en ook die muskieten gif (flit). Koop een muskieten lamp (blauwe licht), dood al die muskieten. Hoeveel mensen moeten nog gif in nemen, of zeggen die doden jullie niks. Weg met al die gif en kunstmest.


  Maak melding
 2. Kunstmest vervuild Suriname meer dan je denkt. In kunstmest voegen die landen verontreinigde chemicalien in. Alles wat slecht is mengen ze in kunstmest. Ze dumpen hun afval in arme landen. Kunstmest doodt meer dan je denkt. Voor jullie eigen veiligheid, gebruik alleen kippenmest,varkenmest en koeienmest. Helpt die boeren en betalen jullie voor het mest. Vroeger hadden wij deze rotzooi niet nodig. Garnalen en vissen maken ook mest hoor. Als entomoloog weet ik ook dat zonder insekten geen leven op aarde mogelijk is. Insekten zorgen voor zaden en vruchten. Kijk zelf in Nederland, de meeste planten worden geel, onder een microskoop zie je duizenden mijten op en ze zuigen het bladgroen op. Geen enkele gif helpt meer. Je kan ze alleen doden door andere soorten mijten op het plant te zetten, die eten de schadelijke weer op. Laat alles aan de natuur over.


  Maak melding
 3. Gelul over insecten.
  Nickerie heeft al die jaren de monden van surinamers gevoed en nu is het ineens anders.
  no 2 werkt al 33 jaar mwt gif, waarom en dan zeg dan de rest niet ermee moet werken.
  Ik bind jou handen en voeten vast en laat jou 2 uur met een hele hoop muskieten.
  Ik denke dat je schreeurend en huilend zal vragen om je los te maken.
  Er is niks mis met rijst planten.
  Als je de nasie in het restaurant eet weet je zeker nog niet heoveel mensen daarvoor in de modder hebben gelopen.
  De wegen, kanalen en watervoorziening moet in orde zijn dan gaat de rest vanzelf.
  Die mensen daar planten niet sinds gisteren rijst.

  barca


  Maak melding
 4. Zeer geachte lezers,

  Heel mooi zegt de V P SARDJOE over de rijstteelt in NICKERIE ;HOOP NA DEZE SEIZOEN er struktueel maatregel(en)wordt getoffen.En niet bij de volgende oogstseizoen weer,“ lap-werk“ wordt verricht.Denk erom Mijnheer SARDJOE ;als er geen struktueel maatregel wordt genomen omtrent de rijstteelt in nickerie .Dan kan men vergeten bij de volgende verkiezing om parlementszetel te winnen in NICKERIE.Als bewijs ;bij verkiezingen in 1987 (SANKAR\ARRON) WAS 5 ZETELS in nickerie.Met de tijd zijn heel veel dingen gebeurd ,nu heeft men(nieuw front plus) maar TWEE zetels.

  Het volk MOET EEN POLITIEKE PARTIJ belonen met ZETELS;(bij verkiezingen)EEN partij die wat doet voor het volk. vb. werk gelegenheid scheppen.export markt zoeken voor BANAAN\BACOVEN;RIJST ,GARNALEN,HOUT .EN NIET VERGETEN (NIEUW)AFZET MARKT VOOR DE BODEM PRODUCTEN.
  DE GROET

  BOYKE


  Maak melding
 5. Lieve Barka Bram no 4, je zegt het zelf, muskieten! Die muskieten van Nickerie kunnen de hele dag goed steken he! Is het niet jullie schuld dat er nu zoveel muskieten in Nickerie zit. Jullie hebben die kleine vissen vergiftigt. Toen die vissen, Poecilia reticulata daar zat, was er geen muskieten in Nickerie hoor.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES