dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameDirecteur weg bij Surinaams Pedagogisch Instituut

Directeur weg bij Surinaams Pedagogisch Instituut

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 mrt – Waarnemend directeur Emmy Hart van het Surinaams Pedagogisch Instituut legt er het bijltje bij neer. De klap die zij één van de docenten toediende na een rumoerige docentenvergadering doet ook voor haar de deur dicht. Het was het hoogtepunt in een reeks incidenten, die Hart het functioneren onmogelijk blijken te hebben gemaakt.

Sinds zij enkele maanden terug door het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling werd aangesteld, zijn pogingen tot communicatie en samenwerking op niets uitgelopen. Vooral van de vier onderdirecteuren is veel weerstand ondervonden. “Ik werd stelselmatig tegengewerkt”, zei Hart tijdens een persconferentie. Het verzet gold vooral de vernieuwingen die moesten worden doorgevoerd.

Het Kweekschool Nieuwe Stijl-programma is dan ook in zijn opstartfase blijven steken. “Mij werd zelfs gezegd dat de Kweekschool nieuwe stijl op de begraafplaats lag”, aldus Hart. Ze vindt dat ze slachtoffer is geworden van het beleid. Het programma heeft onder de vorige directeur weinig medewerking ondervonden van het ministerie. De docenten hebben kennelijk geweigerd doorvoering te aanvaarden door een ‘buitenstaander’.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Dit is heel jammer voor een hardwerkende Surinamer.Ik denk dat zij de beste is geweest om de job te doen. Ik proef jalouzie bij de overige docenten van het SPI. De lerarenvergadering is de enige plaats waar docenten hun misnoegen kunnen uitspreken over de leiding van een onderwijsinstelling en niet de radio. Dus de blaam treft Getrouw en consorten die via de radio allerlei aantijgingen hebben gedaan richting mevr. Hart. Ook de houding van Valies en de leiding van het ministerie riekt naar laagheid. Wat is de reden waarom de vorige directrice ( wijlen Linda Asin) nauwelijks van haar pensioen heeft kunnen genieten. Accepteert men wel een vrouw in de leiding van het SPI?


  Maak melding
 2. Emmy, Emmy, waarom ik snap het niet…Ik zei eens per ongeluk tegen Baas.B.(hij zag een groep jongeren vechten)Hij schreeuwde kijk daar, kijk daar..ik vroeg waar..ik zag het en zei, laat gaan Suri’s houden van vechten..
  Hij liep teleurgesteld weg (waarschijnlijk mijn uitspraak natuurlijk).
  En als of de duivel ermee speelde …jammer..genoeg ging binnen +/- twee weken een bekende Suri..papa Touwtje dood..(door een vechtpartij)

  Daarom Suri’s haal (slaan)of vechten uit je bovenkamer.


  Maak melding
 3. Ach Emmy toch.
  Heel groot van je om de eer aan jezelf te houden.
  Jij was niet de doorn. Die makka’s gaan we heel gauw zien.
  Enne meneer valies hou ook de eer aan jezelf. Dit spelletje was een beetje goedkoop, vindt uzelf ook niet.
  Tja mannen spel he,
  Jammer voor de studenten alweer.
  Het macho gedrag heeft weer eens gezegevierd, maar let op de staart komt nog.
  Leve Emmy.


  Maak melding
 4. ze kunnen het niet hebben dat een vrouw de baas is.ze heeft het niet kado gehad,maar keihard voor gewerkt.waarom zijn surinamers zo ouderwets.ze zijn blijven steken.jammer is dat hoor.ze hadden zoveel van haar kunnen leren.ik ken haar persoonlijk,een hardwerkende vrouw.een heleboel kunnen haar niet nadoen.petje af voor haar.

  groetjes,leggs.


  Maak melding
 5. Afgezien van het feit dat ik het gedrag van mw. Hart afkeur, treft in mijn ogen de minister van onderwijs de grootste blaam.
  Hij had mw. Hart nooit onbeschermt de positie van directrice mogen geven op een opleiding in vernieuwing.
  Hiervoor heb je een karakter nodig die onderwijskunde gedaan heeft.

  Mw. Hart is voor mij een voortreffelijke docente Spaans, maar mist het niveau van onderwijskundige. Ook is door de minister en mw. Hart geen rekening gehouden met de heersende cultuur op het SPI.
  Ik denk dat er geen rekening is gehouden met de omslag van de politieke/administratieve cultuur naar een professionele cultuur.En omdat deze omslag niet kan plaatsvinden, zal de kwaliteitsontwikkeling op deze opleiding achterblijven.

  Verder destileer ik uit de krantenartikelen,
  dat mw. Hart in haar werklust te snel onderwijskundige veranderingen wilde doorvoeren.
  Met zulke snelle handelingen maak je collega’s nerveus en onzeker, die dan op hun beurt het proces gaan tegenwerken.

  Ik denk dat dit gebeurd is en hoop dat een ieder, die zich in Suriname met onderwijs bezighoudt,hieruit lering trekt.
  Zeker de minister!

  Een gezegde uit Mali(vrij vertaald):”Waar twee ossen met elkaar vechten, lijdt het gras er onder”.


  Maak melding
 6. Als deze mevr. de rest van het bestuur niet kon “winnen” om radicale veranderingen door te voeren , dan is zij een slechte acteur dus ook een slechte leider.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES