Laat Een Container Varen wil Suriname laten varen

15

PARAMARIBO, 9 mrt – Hulporganisatie Laat Een Container Varen overweegt sluiting van de operaties in Suriname. Na achttien jaar hulp aan sociale instellingen, is het onaanvaardbaar dat van overheidswege weinig medewerking wordt verleend. Met name de douane doet moeilijk bij het inklaren. “Als je hier komt, heb je het gevoel dat je geen medewerking krijgt”, zegt coördinator Lydia Burleson.

Een partij hulpgoederen kon maar niet worden ingeklaard ondanks afspraken vooraf. Het steekt vooral dat in Nederland hemel en aarde bewogen worden om de noodlijdende mens bij te staan en dat Suriname het soms zo jammerlijk laat afweten. “In andere landen krijgen we een voortreffelijke behandeling en in je eigen land waar je geboren en getogen bent niet”, zegt Burleson.

Andere Caribische landen, Ghana en Marokko tonen zich veel inschikkelijker. Er wordt dan ook alle medewerking ondervonden en de hulpverlening loopt soepel. De band met Suriname zal nu onder de loep worden genomen. “We zullen overwegen of we niet met een ander land in zee moeten gaan”, aldus Burleson. De huidige zending zal in elk geval zijn bestemming bereiken.


15 REACTIES

 1. Mw. Burleson, elk noodlijdend land in Afrika zal heel blij zijn met de spullen.

  Ik begrijp uw reactie uit eigen ervaring helemaal. Trouwens volgens de VN behoort Suriname niet meer tot de arme landen, dus richt uw sociaal werk maar op andere landen, Haiti, Ethiopie, Ivoorkust of zo.

  Succes!


  Maak melding

 2. Als dit bericht klopt, is het zeer jammer dat de overheid in Suriname geen beleid heeft on hulporganisaties bij te staan. Waarschijnlijk krijgen de ambtenaren in Su. geen tjoekoe en terecht.Vanhieruit de oproep aan dse surinaamse deskundigen. WEES KLANTVRIENDELIJK NAAR DEZE ORGANISATIES TOE, EN BESEF DAT OMDAT JIJ NIETS VOOR JE ONDERDANEN DOET(TE DRUK MET CORRUPTIE)EEN ANDER WEL OOG HEEFT VOOR DE NODEN VAN HET VOLK.


  Maak melding

 3. is toch erg dat dit soort mensen nog op hun plaats blijven de douane is een corupte bende altijd geweest zal ook zo blijven de mentalitijd van de surinamers is in een 20 jaren zo verandert zelf jou eigen familie merk je dat ik snap dit echt niet jammer is het wel .


  Maak melding

 4. dat is toch normaal in sur, ik moest laatst enkele dozen gaan ophalen die men uit holland had gestuurd.dat waren er 3 dozen, het heeft echt f…g 3 dagen geduurd voordat ik het mee kon nemen. het is net alsof ze hier niet willen werken dat ze moe worden.het kan allemaal beter en makkelijker,alleen denk ik dat suriname er niets aan wil doen. het gaat nu helaas om hulpgoederen dus daar is niets te halen voor een douaneambtenaar.en was het een container van die kakerlaken (chineesen), dan had de president het zelf ingeklaard.
  en nog een opmerking ghana en maroko zijn afrikaanse landen, en geen caribische landen


  Maak melding

 5. De douane van Suriname wil op deze manier steekpenningenn (tjoekoe) afdwingen,omdat zij dat van elke importeur dat gewend zijn.Als u het niet geloof,probeer hun iets “lekkers”te beloven en dan ga zien dat alles al geregeld voor je ter plaatse bent.


  Maak melding

 6. Het lijkt mij niet correct om te stellen dat de douane moelijk doet.

  Het gaat om goederen die het land binnenkomen.

  In deze zou het beleid een beslissing moeten nemen.

  Het zou jammer zijn voor de have nots om wie deze gesten te doen zijn.

  Ik zou zeggen, “laat die container maar varen”. Het gaat hier niet zo zeer om die uitdrukking als wel het voortzetten van dit initatief.


  Maak melding

 7. Een hulp organisatie mag altijd helpen, waar het nodig is.
  Maar de boys nu aan de macht gaan zelf op bedelpad(bedelarij)…Om de doen voorkomen als of zij het niet zelf aan kunnen.
  Dus de tegenwerking is zit daar.

  Daarnaast een staat mag niet bedelen zij moeten met de weinige middelen die zij tot hun beschikking hebben, hoe weinig ook het zelf doen…dat brengt een land tot bloei.


  Maak melding

 8. Ik ga er vanuit, dat bovenstaand bericht op juistheid is weergegeven!

  Dat je pas na achttien jaar hiermee stopt, is bedenkelijk. De stroperigheid van authoriteiten in Suriname is ons allen bekend. Velen van ons zijn uit dat stukje cultuur opgebracht en hier in Nederland met die stroperigheid beter leren omgaan. Die stroperigheid is ons dus niet vreemd. Ook mevr. Lydia Burleson moet hiermee weten om te gaan.

  Wat volgens mijn informatie uit Suriname gebeurd is, is dat vaak een deel van de inhoud van deze containers op de vrije markt terecht is gekomen of in prive-huizen zit.
  Ik zeg niet, dat de organisatie van mevr. Lydia Burleson hieraan meewerkt.

  In Suriname heeft deze organisatie ook haar medewerkers en ik denk dat het daar fout is gegaan. De douane, in Suriname, die hoort of weet dat en wil terecht geen vrijstelling voor import geven.

  Een goed en objectief onderzoek in Suriname zou de juiste redenen van het stoppen van deze organisatie moeten bevestigen.


  Maak melding

 9. HET ligt niet aan de douane maar aan de regeerders zij moeten toestemming geven om de spullen door te laten en te fiateren dat de spullen hulpgoederen zijn maar als de regering een standaard plan opzet en een doorlopende fiat geeft voor doorlaat dan is het probleem opgelost wij denken altijd aan de eerste persoon bij wie je terecht komt dat die het zijn die beslissen maar jammer om een container in teklaren moet je duizend en een dingens doen ik heb zelf een tijdje op het haven complex gewerkt het moet echt tien plaatsen passeren voordat het in orde is en als dat niet genoeg is moet je nog op de valuta koers wachten daarom zeg ik altijd hulpgoederen voor goede doelen waarom moet je nog invoerrechten gaan betalen geen enkel land betaalt men invoerrechten voor hulpgoederen ik stuur ook heel vaak spullen naar INDIA daar kunnen ze het gratis ophalen


  Maak melding

 10. Als je de ene kant bekijkt moet je ook de andere kant bekijken. Heel veel van die zg. schenkingen zijn ook bestemd voor vrienden en kennissen in suriname die zo geen invoerrechten hoeven te betalen. Want ik ken verhalen van mensen die hun spullen via die geschenkzendingen versturen en zo de invoerrechten ontlopen.


  Maak melding

 11. Jammer maar de meeste reakties kunnen achterwege blijven..denk ik.Die van Pinto dat is het (lees hieronder ):

  maart 9th, 2007 at 10:29 am
  Het lijkt mij niet correct om te stellen dat de douane moelijk doet.

  Het gaat om goederen die het land binnenkomen.

  In deze zou het beleid een beslissing moeten nemen.

  Het zou jammer zijn voor de have nots om wie deze gesten te doen zijn.

  Ik zou zeggen, “laat die container maar varen”. Het gaat hier niet zo zeer om die uitdrukking als wel het voortzetten van dit initatief.

  Pinto

  Ai Sranang mie swietie kondre.

  Barend


  Maak melding

 12. Stop alle pakketposten naar Suri.
  Dan hebben de douaniers ook geen inkomsten meer (worden overbodig).
  Ze zijn dan binnen de kortste keren genezen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.