dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameMeer controle langs grens Suriname – Frans Guyana

Meer controle langs grens Suriname – Frans Guyana

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 feb – De autoriteiten hebben d controle langs de grens met Frans Guyana opgevoerd. Dit meldt de Ware Tijd. Op de Marowijnerivier worden reeds enkele dagen gezamenlijke patrouilles uitgevoerd door politie, militairen en douane. Er zijn reeds ruim tweehonderd reizigers uit het buurland teruggestuurd, omdat ze zonder Surinaams visum wilden binnenkomen.

Er worden steekproefsgewijze controles uitgevoerd. Zowel reisdocumenten als de bagage worden onderzocht. Buitenlanders zonder geldig visum voor Suriname worden zonder pardon teruggestuurd. In tegenstelling tot de situatie aan de Franse kant, wordt niemand onheus behandeld. In Frans Guyana loopt iemand zonder geschikte reisdocumenten de kans in de gevangenis te belanden.

Volgens sommigen is eindelijk gerechtigheid geschied. “Als wij naar Frans Guyana reizen, worden we opgepakt, omdat we geen visum hebben. Maar hier loopt iedereen zomaar vrij Suriname binnen”, zegt een burger. Hoe lang de controle zal duren, valt moeilijk te zeggen. Volgens de politie hangt het een en ander af van de beschikbaarheid van manschappen en materieel.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. ik ben ermee eens dat zonder visum mogen de fransen ons geliefd land niet bezoeken die komen hun auto’s vol tanken van alles kopen maar als surinamers worden je waren in de marowijne rivier gedumpt en je gaat de bak in als je geen visum hebt vol houden geen visum smijt ze de bak in. ps we zijn te vriendelijk voor buitenlanders


  Maak melding
 2. Beste mensen
  Ik ben het wel eens met het feit dat men uriname niet zomaar binnen kan komen.Maar niet omdat wij slecht behandelt worden door de fransen ,dan gaan wij ze ook slecht behandelen.Ook moeten wij rekening houden met het feit dat de inkopen die die gedaan worden enkele euros voor ons binnen brengenFrans Guyana is een heel duur land en er zijn ook armen daar die niet uitkomen met hun geld ,dus Sur. helpt hun hun euros goed besteden.Er moeten andere regels komen om de Fransen hun geld laten besteden in Sur.
  Een gemakkelijke oplossing is gewoon de mensen hun visa te latenbetalen op de grens .
  Ze moeten dan een geldig indensiteitkaart hebben(als is dat geen paspoort)dat betalen ze de visa naar gelang ze blijven (2,3 of 5 dagen )Voor langer verblijf moeten ze dan de visa bij de surinaamse consulaat in Frans Guyana aanvragen.


  Maak melding
 3. als het slaafje van de maffia,
  drs. Renaldo Tip-tip niet durft om
  die drugsbaas, redimusu en voetbalvandaal van Moengotapoe in de bak te smijten dan moeten de Fransen dat maar doen.


  Maak melding
 4. Dat de Surinaamse overheid een vorm van reciprociteit toepast, vind ik normaal.Het kan de overheid inkomsten en veiligheid opleveren.Surinamers moeten toch ook betalen voor een visum richting de Europese Unie(EU)?
  Het is, mijns inziens, dus gerechtvaardigd dat ingezetenen van de Europese Unie(aan de oost kant v/d Marowijne rivier) voor hun visum betalen.
  Gelukkig grenst Suriname ten oosten aan de Europese Unie(EU)!!!!


  Maak melding
 5. Soms vraag ik mij af, wanneer deze mensen bepaalde uitlatingen doen…(hoe moet het gebeuren)…weet men hoe lang de grens is…hoe gaan zij het doen ..boot moeilijk verhaal, vliegtuig..no. alleen de weg Albina… Moengo .. ik weet het ook niet… het wordt toverwerk.


  Maak melding
 6. Grenscontrole moet zowieso uitgevoerd worden
  op in en uitgaande personen.Stel duidelijke
  regels vast en laat de regering duidelijke
  afspraken maken met de Franse overheid. De Fransen zijn onze buren.Wij willen ook het toerisme bevorden.Een koe die melk geeft moet je niet slachten.De Fransen brengen deviezen binnen,laat zij ook zien dat Suriname wat te bieden heeft en behandel hen
  goed als je ook goed behandeld wilt worden.

  Khan


  Maak melding
 7. Iets anders: ik wil in Frans Guyana verblijven en wat zwerven, maar ik heb een vast postadres nodig.
  Wie me dat kan verschaffen betaal ik Euro 20 per maand.

  Alvast bedankt
  Robert


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES