Surinaamse justitie onderzoekt optreden politie

13

PARAMARIBO, 22 feb – Overmatig geweld gepleegd door politieagenten wordt zonder pardon onderzocht door het Openbaar Ministerie. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Als politieagenten bij verhoren in de fout zijn gegaan, zullen zij moeten instaan voor de gevolgen. Dat er ontevredenheid ontstaat, is best te begrijpen.

Toch is het de taak van justitie om een onderzoek in te stellen als ergens fouten gemaakt worden. “Het gaat erom dat er informatie bij het OM ligt, dat enkele leden van het korps zodanig opgetreden hebben dat er schendingen hebben plaatsgevonden”, zegt Santokhi. Onder meer leden van het Arrestatieteam worden verdacht van mishandeling tijdens verhoren.

Santokhi heeft eerder gezegd dat het team uitsluitend ingezet mag worden voor het arresteren van zware criminelen. Verhoren is er niet bij. Nu het toch is gebeurd wil justitie het naadje van de kous weten. Onrust bij onder meer het Arrestatieteam is onnodig. “Ik zou een beroep willen doen op deze agenten om zich rustig te houden en af te wachten wat het onderzoek oplevert”, aldus Santokhi.


13 REACTIES

 1. Onderzoeken is nog geen bestraffen, en wie onderzoekt wie?
  Laat deze man jullie geen worst voorhouden, hij zit met angst dat de AT boys en OT boys uitde school gaan klappen of staken.


  Maak melding

 2. dit probleem is al jaren bekend, van de politie , wat heeft santokhi ineens , hij is de laatste tijd veel in de publiciteit , onder het mom ,ik ga ,dit of dat doen , veel geschreeuw maar weinig inhoud, voorheen mocht het arrestatie-team , mensen aanhouden en van alles met hun doen , die santokhi praat met een dubbele tong en heeft 2 gezichten, er is hier meer aan de hand


  Maak melding

 3. Ai meneer santhoki.joe wan jan jepe ono nanga deng skoto disi.Die mensen worden vreselijk mishandel.Op het politie bureau nieuwehaven krijgen die mannen stroomstoot aan hun ballen.Geyersvlijt kom een van deze dagen in de publusiteit.over die zware mishandelingen die daar plaats vinden .Die agenten zijn vreselijk aanpakken die mannnen.


  Maak melding

 4. Moeten zware criminelen ineens beschermd worden??????????? Hoe hebeen zij hun slachtoffers behandeld ????????? Hebben die slachtoffers daarom gevraagd????? NEEEEEEEEE !!! Maar zitten nu wel met een hevige trauma thuis of liggen 3m onder de grond. Denkie bun !!!


  Maak melding

 5. Tot dat, familie, vrienden of de onschuldigen of schuldigen slachtoffers revange gaan nemen op de polite agenten net wat er nu in Brazilie gebeurt!

  Was 2 jaar terug in Suriname en heb verhalen gehoord van hoe agenten mensen zomaar in elkaar rammen.
  Surinaamse agenten hebben hun zelf altijd stoer gevonden.


  Maak melding

 6. Die crimelen moeten als een crimineel behandeld worden,soms is het wel nodig ja.Een boem onder hun kont,dat hebben ze nodig.Wie wil straks nog in de politiedienst?Niemand.

  Wientie


  Maak melding

 7. ik geef deze minister het voordeel van de twijfel en geloof dat hij orde gaat brengen in het probleem van dronken politiemannen en vrouwen stuur ze de korps uit . voor de mensen die klagen over santhoki hou nou eens keer op met het geklaag nooit doet iemand iets goed de beste stuurlui zitten onder de surinamers ,wal


  Maak melding

 8. Dag du nr 11… Boerwha styling…ik geloof never in dubbelloon boys.

  Ding mang e tiki moni nanga toe anoe.

  Corruptie ook onder tafel of Su.styling onder stoel of bank(verstoppen)…


  Maak melding

 9. Wie gaat het onderzoeken het OM PG Punwasi ?
  We hebben zijn gesticulerende instemming,ook de manier hoe hij zich verenigd, met deze 4 voudige buitenrechtelijke excecutie.

  Das toch kolder, wie ruimt de augia’s stal nou op ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.