Aantal Nederlandse gedetineerden in Suriname daalt

1

PARAMARIBO, 22 feb – Het aantal Nederlandse gedetineerden in Suriname vertoont een scherp dalende trend. Dit zegt woordvoerder Ralf van de Beek van de Nederlandse ambassade. Terwijl er in 2002 nog tweehonderd personen met de Nederlandse nationaliteit vastzaten, is dit aantal nu aanmerkelijk gedaald naar nog geen veertig.

Onder hen bevinden zich vijf vrouwen. Het leeuwendeel zit vast wegens drugsdelicten, meer bolletjesslikkers en de rest voor onder meer fraude en geweldpleging. De afname is onder meer toe te schrijven aan de snellere behandeling van strafzaken tegen bolletjesslikkers en de lagere straffen. De samenwerking tussen de ambassade en de justitiële autoriteiten is “heel goed”, zegt Van de Beek tegenover de Ware Tijd.

De begeleiding vanuit de ambassade verloopt dan ook soepel. Er zijn twee functionarissen ter beschikking voor bezoeken aan aangehouden Nederlanders. Indien nodig worden medische begeleiding en rechtsbijstand geregeld. Ook kunnen veroordeelden of dertig euro per maand krijgen of een pakket levensmiddelen en benodigdheden.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.