Nieuwkomers Surinaamse telecom nog in wachtkamer

5

PARAMARIBO, 12 feb – Intel Sur en Digicel Suriname, de twee aankomende concurrenten van staatsbedrijf Telesur, zullen nog even geduld moeten betrachten. Dit meldt het ministerie van Tarnsport Communicatie & Toerisme, TCT. Daar is alle voorbereidend werk al gedaan en is het wachten op president Ronald Venetiaan. De aanlooptijd vergt veel energie.

De nieuwe Telecommunicatiewet is onder de loep genomen om fouten en onduidelijkheden zoveel mogelijk te voorkomen. “Conflict of interest moet worden voorkomen”, zegt Smit tegenover de Ware Tijd. De bedrijven hebben reeds voldaan aan de stortingsverplichting van drie miljoen dollar en staan startblokken. Beide zijn voornemens miljoenen te investeren in uitbreiding van telecomdiensten.

Vooral de mobiele telefonie geniet belangstelling. Ook zal het binnenland met zijn verspreid liggende gemeenschappen, worden opengelegd wat telecommunicatie betreft. Het binnenland is in drie regio’s verdeeld, één voor elk der dienstverleners. Consumenten verwachten vooral een verbetering van de dienstverlening en lagere tarieven voor het mobiel en internationaal bellen.


5 REACTIES

 1. Ze zitten in de wachtkamer omdat ze wachten op additionele monetaire stimulances (tjoekes) om hun werk te doen. Dat is nou eenmaal suriname. Veel succes in jullie verdoemde land.


  Maak melding

 2. De twee “nieuwe” bedrijven zijn multinationals uit het binnenland de gebroeders Aboikoni.
  En aangezien de bosnegers de hele markt/bos bezitten geef ik andere multinationals geen kans.


  Maak melding

 3. Onzin verhaal, wachtkamer of koelkast in voor vrieswerk mi no sabie..

  Een ding moet men voor ogen hebben het moet goedkoper…Jawel goedkoper..niks anders.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.