dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname moet groeistreefcijfer zien te halen

Suriname moet groeistreefcijfer zien te halen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 jan – Suriname zal zich extra moeten inspannen om de geprojecteerde economische groei van zes procent per jaar te halen. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning en Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Nu al is er een achterstand te bespeuren wat betreft het aantrekken van reeds geprojecteerde buitenlandse investeringen.

Investeringen in voornamelijk de mijnbouwsector zijn uitgebleven. Deze stonden voor 2006 gepland. Het betreft investeringen door de bauxietmaatschappijen Suralco en BHP Billiton in West-Suriname, het goudbedrijf Newmont in het Nassaugebied en Repsol YPF in aardolieboringen. “De regering moet daarom voortmaken om deze geprojecteerde investeringen ook in overeenkomsten te doen”, zegt Van Ravenswaay tegenover de Ware Tijd.

De buitenlandse investeringen van groot belang bij het nastreven van de groeidoelen. Voor een groei van zes procent is tot 2011 ruim honderd miljoen Surinaamse dollar (ongeveer dertig miljoen euro) nodig aan particuliere investeringen. Volgens Van Ravenswaay is in 2006 een groei gerealiseerd van vijf procent, ondanks het uitblijven van de geprojecteerde buitenlandse investeringen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
 1. Uw ziet het..het begint nu duidelijk te worden dat het een kleuterklas is..
  Elke dag komt een andere met een rotzooi verhaal.

  Men roep steeds keer op keer.. er moet dit er moet dat maar zij blijven steken waar ze ooit begonnen..

  Ik snap het niet…ik krijg het gevoel dat de dames en heren onder zeer slechte leiding hun weg proberen te vinden.
  Zonde, zonde, jullie zijn geen moer waard.


  Maak melding
 2. Olie prijs moet omlaag. de prijs ligt inmiddels onder de 50 dollar
  piek was 78 dollar. Dus nu tijd voor een daling, waar is marica?

  O en die winst van staatsolie gaat nu afnemen.voorlopig tenminste.
  Reality check


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES