Rémak beticht rechter van rassenjustitie

41

De rechter die voormalig VVD-Kamerlid Patricia Rémak vrijdag veroordeelde wegens uitkeringsfraude heeft zich laten leiden door haar donkere huidskleur. Dat zegt Rémak zaterdag in het televisieprogramma Nova. “Er is sprake van rassenjustitie, de rechter heeft de feiten genegeerd. Mijn kleur heeft een rol gespeeld. Ik heb geen kans gekregen mij te verweren, de rechter had zijn mening al klaar”, meent zij.

De rechter veroordeelde Rémak tot een jaar cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk. De voormalige belastinginspecteur bij de douane zat van 1998 tot 2002 voor de VVD in de Tweede Kamer en kreeg daarna wachtgeld. Na enige tijd ging zij aan het werk als Statenlid van de VVD in de provincie Noord-Holland, maar ontving nog steeds wachtgeld.

Rémak zou hebben verzuimd op te geven dat ze inmiddels inkomsten had als Statenlid. De VVD’er zegt dat zij uitkeringinstantie UWV heeft gebeld toen zij bij de provincie ging werken. Die zou hebben gezegd dat de bijverdiensten binnen de norm vielen en dat zij die niet hoefde op te geven. Bovendien, zo stelt zij, heeft zij al haar inkomsten bij de Belanstingdienst opgegeven en verwachtte zij dat de bestanden van beide instanties zouden worden gekoppeld.

De straf is zo hoog, omdat de 31-jarige Rémak eerder is veroordeeld voor fraude die haar partner zou hebben gepleegd. Rémak gaat tegen de uitspraak in hoger beroep.


41 REACTIES

 1. erg makkelijk te roepen dat het om de huidskleur gaat, de volgende zal zeggen dat het door het rode haar komt of een te lange neus. je hebt genoten van verkeerde gelden en zal nu de zure appel eten.
  jammer dat iemand die een voorbeeld dient te zijn voor velen zelf de makkelijke weg pakt ipv de verantwoording nemen voor foute beslissingen


  Maak melding

 2. Gaan wij nog steeds gebukt onder de katibo?
  Oma bo taki “Na srefikanangatra fre fre”.
  1863 = voortzetting van de slavernij met andere middelen. Wanneer komen die mensen daadwerkelijk vrij? Staan we niet meer open voor argumenten?
  Is het toevallig dat telkenmale een bepaalde categorie relatief jonge vrouwen het haasje zijn?


  Maak melding

 3. p.remak , de lusten en de lasten als parlementarier had je moeten weten dat je uitkering schriftelijk moest op zeggen en niet tefelonish, want je wist ook dat je huidskleur anders was dan anderen , dus ga nu geen spijkers op laag water zoeken en beweren dat de rechter een rassist is , je ben een fiscal jurist dus je had beter moeten weten , eigen schuld dikke bult


  Maak melding

 4. Surinamers worden zwaarder gestraft. Hoe zit het met Prins Bernhard de baas van Wereld Natuurfonds. Prins Bernhard had meer dan een miljoen euro, geld van het fonds, op rekening van zijn vriend gestort. Vriend moest een deel terug geven, helaas heeft vriend alles zelf gehouden. Je hoort meer na zijn dood. Surinamers kunnen ze bij een foutje pakken. Waarom vragen ze het bedrag niet terrug. Nee, altijd bij straffen! Het is ook de schuld van VVD. De VVD wist van. Oprotten die Wereld Natuurfonds! Het zijn zakken vullers! We hebben Stinasu en L.B.B.!


  Maak melding

 5. Deze vrouw toch. JIJ hebt gefraudeerd. JIJ hebt Surinamers weer eens negatief in het nieuws gebracht en nu ligt het aan de rechter.
  Typisch voorbeeld van een zielige figuur die nooit verantwoordelijk wil zijn voor haar handelen/misdaden, maar altijd de schuld buiten zichzelf zoekt. Nu is het rassenjustitie.
  Komop vrouw jij hebt gestolen van de belastingbetalers. Daarvoor wordt je gestraft. Of heb je daarmee geen rekening gehouden toen je met je verfoeilijke praktijken bezig was?
  Was je verblind door de eurotekens in je ogen en gelddronken?
  Wel, wie dronken steelt wordt nuchter gestraft. En nu ophouden met jammeren! Tijd om te gaan brommen en boete te doen.


  Maak melding

 6. A kising mooi! Weer een surinamer en terecht, deze dame speelde altijd BIGI TENG!
  En daarom komen de surinamers nooit aan de gooie banen en dan vinden ze het gek .
  Ze kiezen dan de gemakkelijkste weg: DISCRIMINATIE.

  Welke instantie waar surinamers aan de leiding zijn hebben niet gefaalD!

  A tang so


  Maak melding

 7. Dit is klinkklare onzin mevrouw Remak Er geld een rechtsysteem dat in geval van fraude gewoon op iedere inwoner moet worden toegepast U kan niet zwaarder veroordeelt worden ivm vermeende duistere praktijken die uw partner in het verleden heeft gepleegd

  U heeft gewoon gefaald en u kent als geen ander ook de regels omtrent de wachtgeldregeling. Allemaal leugens verzinnen uit schaamte voor wat met u is gebeurd. U was er zelf bij en nu moet u boeten. Simpel!!
  Eerlijkheid duurt het langst dus kom niet met een rassenkwestie want dat heeft er niks mee te maken.

  Als het minister Zalm was die fraude had gepleegd zou hij nog harder worden aangepakt dan u. U komt er nog mild van af want in dit land gelden strenge maatregelen tegen het plegen van fraude!


  Maak melding

 8. Daar gaan we weer met z’n allen. Het lijkt bijna alsof wij Surinamers blij zijn als een van ons die het in zijn/haar leven verder heeft geschopt dan de meeste van ons te zien vallen. Ook indien dit door het Nederlandse klasse systeem is bewerkstellig. Wij gaan gelijk roepen dat diegene verwaand was of bigi teng speelde terwijl die zaken er niet toe doen of er sprake is van eerlijke rechtspraak. En inderdaad is het opmerkelijk dat mw. Remak behalve dat zij het geld moet terug betalen ook een gevangenis straf krijgt opgelegd. Wijlen Prins Bernard is een makkelijk voorbeeld van fraude, maar hij was geen politicie. Om bij de politiek te blijven. waarom is voormalig burgermeester van Rotterdam niet veroordeeld tot een gevangnisstraf voor het frauderen met gemeeschaps geld??? Waarom hoefde hij alleen het gefraudeerde bedrag terug te betalen???


  Maak melding

 9. Hallo, mevrouw je bent een recidivist. Je bent een doodgewone fraudeur. Geen wonder dat je advocaat niet was komen opdagen. Die gaat zich niet voor schut zetten. En een advies aan allen die uit de minderheden komen, gebruik je hersens. Laat geen taferelen als Varma en Remak ontstaan. Doet de beeldvorming over minderheden niet goed.

  Adviesje aan REMAK:
  Bek dicht en straf uitzitten. Je bent veroordeeld. En het verhaal over disciriminatie door de RECHTER! Onzin.Haal de Rechtbank niet door het slijk. Je moet naar je zelf kijken.


  Maak melding

 10. De eens zo kwieke dame die neer keek op de Suri’s in Zuid Oost blijkt nu een zielig hoopje mens te zijn geworden.
  Ook haar partner zou eerder fraude hebben gepleegd, en zou zij daarvoor zijn veroordeeld ???? Dit snap ik niet helemaal.

  Anyway dame; be strong, want ze zijn nog niet klaar met jou temeer omdat je de rechter nu beschuldigd van ‘rassenjustitie’. Van de Suri’s hoef je voorlopig nog geen sympathie te verwachten, dus sta je er alleen voor.


  Maak melding

 11. Surinamers zijn geen marrokanen en zullen dat ook (nooit) niet worden.

  We missen het mechanisme, het strategisch inzicht om zaken naar onze hand te zetten.

  We lezen niet. We zijn slecht algemeen ontwikkeld en kunnen slecht verbanden leggen.

  We zijn oppotunischtisch en hebben een selectief tgeheugen.

  Kortom, we zijn te onbeschaafd om het te halen bij bijvoorbeeld de éénvoudige Marrokanen die hier wonen in Nederland. Moet je nagaan, die zijn maar afstammelingen van boeren en gastarbeiders.

  Rassenjustitie is geen uitvinding van mevrouw Remak. Het is publieksgeheim dat de Universiteit van Tilburg onderzoek gedaan heeft naar de bejegening van mensen met een kleur door de lage rechters.

  Het is geen zinsspeling of emotionele kreet van ONS meer. Het is door verantwoord wetenschappelijk onderzoek dat ptata’s zelf hebben verricht omonstotelijk komen vast te staan dat erin Nederland sinds decennia sprake is van rassenjustitie.

  Waarom haar hierover gterverantwoording roepen.

  Zij brengt ons die het niet weten of slecht algemeen ontwikkeld zijn, dit slechts in herinnering.

  Dat het ook daadwerkelijk een rol gespeeld heeft in haar zaak, zaql komen vast te staan na het hoger beroep wanner de beerput opengaat, zo heeft ze beloofd tijdens een radio interview dat voor ONZE oren bestemd was.

  Er is meer aan de hand dan de simpele Srananman’s denken. Zij schijnt het slachtoffer te zijn geworden van een politieke hetze en afpersing door …….

  Ik blijf benieuwd !!


  Maak melding

 12. Is het niet dezelfde mevrouw Remak die enkele jaren geleden in een artikel in het Parool de Surinamers met de vloer gelijk maakte. Discrimatie zat in het hoofd van de Surinamer. Op ongekend felle wijze haalde zij toen uit naar de domme etc. negers. Nu krijgt ze haar paaimang. Ze was witter dan de blanke en nu zij boven het blanke maaiveld uitkwam werden er zoals in het verleden passende maatregelen genomen. Zo gaat het altijd in een witte bolwerk. Ze is gewoon een domme negerin.
  Howard Ommel


  Maak melding

 13. Deze mensen verzieken het voor de goede surinamers. Nu hebben surinamers geen goede naam meer, en zullen politici extra voorzichtig zijn met surinamers. Surianmers zijn ook al betrokken geweest bij zinloos geweld( moord in amsterdam). Weg met dit tuig, moet je intervieuw van deze remak op radio zorgenhoop horen.(www.nps.nl of http://www.zorgenhoop.nl) zo hooghartig en dom praat ze. 1 jaar cel is nog te weinig voor deze “klasse” jurist.


  Maak melding

 14. Eerst weten, zelf ondervinden…dan mag je zeggen.(commentaar geven)
  Jullie zijn alleen maar meerdere keren gewaarschuwd.
  Dus mensen kijk uit, en let op !!!


  Maak melding

 15. beste mensen niet zo hard zijn .mevr.remak voelde zich de koning te rijk in de partij VVD.het is bekend van die parij ,dat die zwarte leden wanneer het erop aan komt gewoon laten vallen.kijk maar naar h ali. mevr.remak is als een geukszoeker bestempeld in de krant.als zij blank was zou ze niet veroordeeld zijn. en ook niet haar baan kwijt raken maar gewwoon een overplaatsing. er zijn voorbeelden genoeg.


  Maak melding

 16. Jammer dat ik Nova van zaterdagavond niet heb gezien. Ik ben namelijk een mensenkenner. Ik zou aan de ogen van Patricia Remak hebben kunnen zien of ze oprecht is of dat ze een toneeltje opvoert. In elk geval maakt ze het volgens mij van kwaad tot erger. Ze loopt het risico in hoger beroep een hogere straf te krijgen.
  Volgens mij is er maar één oplossing: Geef de Keizer wat des Keizers is, dus stort het geld maar terug en onderga je straf. Over een maand praat niemand er meer over.

  Johnny – den Haag


  Maak melding

 17. De zaak is wat ingewikkelder dan wordt voorgespiegeld:oud-tweede kamerleden hebben wachtgeld.( tientallen profiteren daarvan (van GL,PvdA tot LPF ). Extra verdiensten zijn tot het oude salaris ok, daarboven gaat hun wachtgeld omlaag. Bovendien was alles bij haar wit en niet zwart verdiend( prov.staten en ministerie van financien.).Wat het UWV hier mee te maken heeft ? Er moet meer aan de hand zijn, anders is dit geen rechtzaak waard! Alle premies en inkomsten zijn immers bekend bij de belastingdient! Vreemde zaak!


  Maak melding

 18. Zoals verwacht wordt er gehakt gemaakt van Remak door de racisten die hun gal kunnen spuien bij De Telegraaf.

  Voor de uitzending van Nova suggereerde een of ander serpent al dat de door haar gepleegde handelingen inherent zijn aan haar kleur.

  Remak heeft zich voor de zitting bij de rechtbank niet laten bijstaan door een raadsman, dat gaat ze in hoger beroep bij het Hof wel doen.

  Ik denk dat de rechter haar ook gestraft heeft voor haar naieviteit en arrogantie door zonder raadsman op zitting te verschijnen.

  Die rechter zal vast wel gedacht hebben dat Remak op die manier haar dedain richting rechtbank kenbaar wilde maken.

  Tja, van zo’n welbespraakt en hoog opgeleid persoon als Remak had ik wel een slimmere handelwijze verwacht.


  Maak melding

 19. Ik teer niet op de naam en faam van Surinamers maar ook niet op hun fouten.
  Ik ben blij dat ik niet behept ben met het mechanisme van de kakkerlak maar dat ik een mens ben die zelf kan denken, redeneren en conclussies kan trekken.


  Maak melding

 20. Beste allemaal en Patricia Remak in het bijzonder:
  Aan een uitkering (wachtgeld in dit geval) zitten een aantal regels. Dit kan een solicitatie plicht zijn, bijverdien regeling etc. Het is allemaal relatief eenvoudig na te zoeken op het internet. Of in de boekjes natuurlijk ;-).
  Dit kunt u mw. Remak weten. Als “blanke” nederlander voel ik me in dit geval gediscrimineerd. Waarom? Omdat het nog al goedkoop en eenvoudig is om te roepen dat je kleur, afkomst oid, de reden is van deze uitspraak. Waarom hoor ik u, mw Remak, niet zeggen dat u een formele klacht in dient bij justitie? Als kamerlid heb ik u hier ook nooit over gehoord. Terwijl u juist, als kamerlid, (surinaamse) volksvertegenwoordiger, de kans had om dit nu eens aan de kaak te stellen.
  Ben erg benieuwd wat er uit uw hogerberoep komt. Daar zal namelijk door hogere rechters de uitspraak van deze lagere rechter getoetst worden aan de wet en eventueel vergelijkbare gevallen (lees uitspraken). In dit land kan een rechter (gelukkig) niet zomaar een straf opleggen. Er zijn wetten en (eventueel) andere uitspraken die de basis vormen voor voor deze uitspraak. Indien die niet deze toets kan doorstaan zal een hogere rechter/rechtscollege de uitspraak vernietigen en/of aanpassen! Zo werkt dit nu eenmaal in dit land.


  Maak melding

 21. Mevr. Remak had beter moeten weten als parlementatier wat de regels in Nederland zijn en niet alsof zij niet hoe de wet in elkaar zit. En niet de martelaar gaan spelen en zeggen dat zij gediscrimineerd word. Zij lijkt wel een Marokaan die alles gooit op discriminatie als zij iets niet voor elkaar krijgen of verkeerds hebben gedaan. Wat de klassejustitie hier betreft, als een niet blanke Nederlander iets verkeerds heeft gedaan word het door de media/journalisten breed uitgemeten. Dus niet blanke Nederlanders pas op je hoede als je iets fout heb gedaan. Mevr. Remak hebben zij als voorbeeld willen stellen en een waarschuwing willen geven aan alle niet blanke Nederlanders, dat zij moeten oppassen als zij iets verkeerds doen. En tenslotte je moet het ook niet op de slavernij gooien.

  ramses


  Maak melding

 22. Over rechtvaardigheid kan je evenlang discussiëren als over godsdienst.Niemand kan in deze onderwerpen zijn gelijk materieel bewijzen.Ook de rechter niet.
  Vandaar de beroepsinstanties.
  Maar dat houdt niet in dat de laatste uitspraak wel de objectieve rechtvaardigheid behelst.


  Maak melding

 23. Mevr. Remak, U heeft willens en wetens niet de juiste opgave gadaan aan de UWV, want indien U met haar gebeld heeft en er geen reactie ontving omtrent het stopzetten van de uitkering, waarom heeft u aan de UWV geen aangetekende brief verzonden.??????????????????
  U als kamerlid moet toch weten dat U alles op schrift moet stellen????????????????
  DUS U BENT TERECHT VEROORDEELD VOOR UW DAAD>
  En wat betreft de vorige veroordeling, dat U partner e.e.a niet heeft doorgegeven “GELOOF IK GEEN SNARS” van. DUS NIKS VAN RASSENJUSTITIE ZOALS U BEWEERT. gewoon uw straf uitzitten en punt uit!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 24. he raja ga jij met je gekleurde smoel maar een keer voor deze witte rechts staan. ik hoop het niet voor je. dan zul je zien hoe gelijkwaardig aan een witte nederlander je beoordeeld gaat worden. ik word gewoon ziek van die reacties hier. de aasgieren liggen klaar zich op het stervende dier te storten. we weten allemaal dat er in dit land een andere rechtsspraak bestaak voor mensen van kleur. mevr Remak gaat in hoger beroep. ze heeft haar inkomsten keurig bij de belastingdienst aangegevn. im shure some of you here dont do that. wie zonder zonden is werpe de eerste steen. ik wal soms van de reacties van sommige gasten. waarom gaan jullie niet op de site van de telegraaf reageren. daar zouden jullie reacties beter op hun plaats zijn.


  Maak melding

 25. Als men een uitkering ontvangt, moet maandelijks een inkomensformulier worden ingevuld. Remak had op het formulier kunnen aangeven dat ze inmiddels 2 banen had. Heeft ze niet gedaan, dit getuigd van hebzucht. Ze heeft een hoge opleiding genoten dus had het kunnen weten. Als ze slim is geweest, heeft ze dat geld op de bank laten staan. De rente mag ze behouden en de rest terug betalen. Als belastingadviseur had ze kunnen weten dat men erachter zou komen. Domme vrouw. Misschien wel een huis gebouwd in haar geboorteland. Hoogmoed komt voor de val.


  Maak melding

 26. Lenox even een reactie op je statement dat sommigen van “ons” blij zouden zijn als een van “ons” die het verder heeft geschopt dan wijzelf ten val komt.
  Onzin! Pure onzin! Om te beginnen vinden de meesten het triest. Zeer triest want als een van de personen die het zogenaamd ver heeft geschopt de fout in gaat wordt er weer een deur voor ons gesloten. Of in elk geval maar op een kier gedaan. Zulke figuren zouden deuren voor “ons” moeten openen. Maar door zulk wangedrag maken ze het juist moeilijker voor “ons”.
  En dat mevrouw Remak het verder dan “ons” heeft geschopt is nog de vraag. Als veroordeeld worden tot ver schoppen behoort dan ben ik blij dat ik maar een eenvoudige belastingbetalende burger van dit land ben!


  Maak melding

 27. geachte heer/mevrouw Balinta,
  Zoals U “mischien”ook wel weet houdt de belastingdienst geen rekening mee hoe het gald is verkregen, maar zij is alleen gerechtigd belasting op het verdiende loon/ salaris in te houden en te incasseren.
  “DUS NIET OF DEZE TERECHT OF ONTERECHT IS ONTVANGEN. Mevr Remak had aan de UWV dit moeten melden en tewel binnen een paar maanden.


  Maak melding

 28. Mevrouw Remak wilde niets met haar eigen mensen te maken hebben. Het artikel in het Parool was ik vergeten,maar niet de bewuste mevrouw Remak die niets en dan ook niets uitvoerde in de jaren dat ze in de kamer zat. Meedelijden, neen. Ik vind het jammer dat ze opeens een Surinamer is nadat ze jaren lang deed alsof ze een Bakra was compleet met VVD outfit. Ja mevrouw Remak de mensen kennen je wel, ook al wilde je als hooopgeleide Nederlandse vrouw niets te maken hebben met die achterlijke Suries. Terecht dat de mensen je nu niet steunen. Jammer dat je nu daar je gestolen hebt terug valt op je Surinamer zijn.En op je zwart zijn. Jammer, want nu zijn wij allemaal de duppe van jouw ding als Surinamers onder elkaar…..met een bounty in ons midden waar we niet op zitten te wachten.


  Maak melding

 29. Mw. Remak heeft geld verdient met gemak.
  Nu ze gepakt is, is de hollander een lastpak.
  Nu kapt ze de hollandse justitie voor rasbak.
  Nou mevrouw remak u bent gepakt, gezakt,gebakt, genapt,gelapt,gezapt met groot gemak.


  Maak melding

 30. goeie God,waar gaat het met mijn “landgenoten”?
  ff voor de duidelijkheid.Een verdachte is verdachte tot het tegendeel bewezen is.Mr.Patricia Remak is veroordeeld maar de kous is niet af.Als een van onze beste advicaten Mr.G.Spong een zaak aanneemt dat zit het wel goed want als hij ziet dat het niets wordt laat hij het liggen.als ik zo de reactie door neem zie ik precies welke zg.Surinamers de kraboe mentaliteit bezitten.Met dit soort gasten zullen mijn soort (creolen) altijd door een ander ras worden gemanipuleerd.Wij komen nooit voor mekaar op maar reageren direct negatief als de pers wat naar buiten brengt over Surinamers.Een voorbeeld:reactie no.5 pepe no 6 hatti bron no. 7 kolibrie heeft een minderwaardigheids en afgunstig.no.11 echt sari hoor, ons geleerde kraboe maar met de hersens van een garnaal.no.10 lenox heeft het goed ingezien en verwoordt.een SURINAMER om trots op te zijn.no.12 M.fleur (de bounty)of nep “Suri”.ff voor jou:van mij heeft mr.P.Remak en met mij de echte “SURI´S” onder ons wel sympathie te verwachten en staat zij niet alleen.het is maar dat je het weet.Als wij maar een kwart van de Amerikaamse negermentaliteit hadden waren wij vandaag een stuk verder in deze blanke maatschappij.Maar er lopen helaas nog teveel kraboes en redie moessoes onder ons.(helaas)
  lees bovenstaand nog een keer goed en laat het door jullie (opgesomde reacties)garnalenhersens doordringen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.