donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname krijgt eerste moderne vuilstortplaats

Suriname krijgt eerste moderne vuilstortplaats

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 12 jan – Over niet al te lange tijd zal de eerste moderne vuilstortplaats in Suriname in gebruik worden genomen. De openbare vuilstortplaats te Ornamibo, in het district Wanica, zal worden heringericht volgens internationale milieustandaarden en het principe van sorteren, beheren en controleren. Nu al wordt gesproken van een mijlpaal.

Toestanden van het moment, waarbij zakken afval her en der verspreid liggen en lange rijen vuilstortwagens die hun beurt afwachten, zullen tot het verleden gaan behoren. “De aanbieder van vuil krijgt instructies om in een bepaalde cel te storten, waar opzichters hem zullen aangeven hoe dat moet plaatsvinden. Zo blijft de weg naar de stortplaats constant vrij en schoon”, zegt Ewald Gerard, directeur Bouwkundige Werken en Dienstverlening van het ministerie van Openbare Werken.

Het gedumpte vuil zal dagelijks worden afgedekt met zand en bespoten met bestrijdingsmiddelen. Van stank, rook en gassen door het veelvuldig in brand steken zal geen sprake meer zijn. Er komen ook weegbruggen en een afvalregistratiesysteem. Uit het Startfonds dat gefinancierd wordt door Nederland is driehonderd en vijfentachtig miljoen euro beschikbaar gesteld.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

11 REACTIES
 1. noem je dat een moderne, wat jullie moeten doen is een oven bouwen, zodat het vuil vernietig kan worden. dat noem je moderen, en niet wat er gaat gebeuren.


  Maak melding

 2. 385.000.000 euro is er gereserveerd kunnen ze beter een moderne oven maken en het vuil daarin storten het is weer een money making die klote regeerders van SURINAME leren het nooit af zakken vullers


  Maak melding

 3. Gaan ze een afvalberg van drie honderd en vijf en tachtig miljoen euro creëren? En als het geld opraakt dan?
  Bouwen ze een oven, dan kunnen ze misschien ook nog energie eruithalen? mi yep’ denki nomo….

  Suleyman


  Maak melding

 4. Arna je hebt helemaal gelijk.Wat men eens moet doen is de surinamer eens mulieu bewuster gaan worden. Kijk maar waar naar de platic flessen frisdrank die overal maar gedump wordt, en ook voor verstopping zorgt in het afwaterings syteem. Zet een goede statie geld erop. Trouwens dat doet men in andere landen reeds jaren.


  Maak melding

 5. Dit bedrag is gewoon belachelijk,

  Voor dit bedrag kun je 30 grote stortplaatsen helemaal inpakken in kunstof afdichting, inculsief compleet herinrichten van de stort. Controle op het storten en ook nog een nazorg tot in de eeuwigheid. En dat bij Nederlandse loonkosten!

  Ik ben in Nederland werkzaam als controleur/beheerder van stortplaatsen in de nazorg dus ik weet waarover ik het heb..

  Het lijkt erop dat als het bedrag klopt, er 360 miljoen ergens (wie o wie) aan de strijkstok blijft hangen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES