Drie kandidaat-rechters in Suriname afgeschreven

7

PARAMARIBO, 12 jan – Drie van de tien kandidaat-rechters zijn afgeschreven van de RAIO, de Rechterlijke Ambtenaar in Opleiding. Dit meldt de Ware Tijd. Volgens de Raad voor de Selectie, Opleiding en Begeleiding Rechterlijke Macht hebben de drie juristen de beoordelingsnormen niet gehaald. Minister Santokhi van Justitie & Politie eist duidelijkheid.

Daar zijn zwaarwichtige redenen voor. Met de raad wordt nu druk gecorrespondeerd. “Er is drieëneenhalf jaar in deze mensen geïnvesteerd en ik wil ieder geval als minister in staat gesteld worden een goed oordeel te geven,” zegt Santokhi. Ook heeft één van de drie kandidaten beroep aangetekend bij Justitie & Politie. De RAIO is in 2004 van start gegaan en loopt tot 2008.

Er wordt zowel stage gelopen als praktijkgerichte theoretische vorming ondergaan. De bedoeling is het ernstig tekort aan rechters zo gauw mogelijk terug te brengen. De kandidaten worden periodiek beoordeeld op hun functioneren. Volgens de Ware Tijd worden de beoordelingsnormen als te zwaar ervaren en zijn die meer gericht op de situatie in Nederland, dat de opleiding mee financiert.


7 REACTIES

 1. het is niets meer dan politiek, als je niet front ben krijg je geen enkele kans, time wil tel, de rechters die gekozen zullen worden zullen 100% front zijn.
  het is jammer dat mensen met een lage opleidingen ,over mensen met een hoge opleidingen moeten beslissen, alleen maar politiek.
  hoog geschoolde krijgen geen enkele kans, daar voor zijn de laag geschoolde bang, ga de ministerie even langs je zul snel ondekken, dat de direkteurs, en de hoge bazen nauwlijks een mulo diploma hebben.vandaar dat er bijna niks goed gaat.


  Maak melding

 2. De raio opleiding is een serieuse opleiding en inderdaad wordt de drempel hoog gelegd alleen op die manier ben je vezekerd van goed gekwalificeerde beroeps mensen. Een benoeming tot rechter is voor het leven ik denk dat je daarom heel goed moet opletten wie er binnen gelaten wordt. los van je wets kennis wordt er nog naar andere dingen gekeken bijv als je psychisch bestand bent tegen het werk


  Maak melding

 3. In een brokopernassie wordt niks afgemaakt. Alles hangt er schots en scheef bij en de bewoners nemen er genoegen mee. Zolang ze maar in het weekend kunnen feesten zijn ze tevreden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.