Suriname scoort steeds beter in drugsbestrijding

3

PARAMARIBO, 27 dec – Suriname scoort steeds beter bij de bestrijding van drugshandel. Dit zegt woordvoerder Humphrey Naarden van het Korps Politie Suriname. Het aantal drugsreleateerde misdrijven is afgenomen ten opzichte van vorig jaar. Dit komt niet alleen vanwege de honderdprocent-controle op Schiphol. Ook in Suriname wordt strenger opgetreden.

De douane en militaire politie op de Johan Adolf Pengelluchthaven hebben de controle opgevoerd. “Suriname heeft nogal een goede plaats op de lijst als het gaat om bestrijding van drugsgerelateerde misdrijven”, zegt Naarden tegenover de Times of Suriname. Dit jaar zijn wel geen drugsvliegtuigen in beslag genomen, zoals vorig jaar in zowel de kustvlakte als het binnenland.

Als grootste succes wordt de aanhouding gezien van de Guyanese zakenman en drugshandelaar Roger Khan. Khan is intussen in handen van de Amerikaanse justitie. Internationaal is de waardering merkbaar. ”De Nederlandse en Amerikaanse overheid sturen hun deskundigen om onze mensen te trainen. Dit bewijst dat de internationale gemeenschap tevreden is met de wijze waarop wij de drugscriminaliteit trachten te bestrijden.”


3 REACTIES

 1. een ding valt mij steeds op ! zodra Suriname een succesje boekt dan komt dat steeds door de hulp van de “nederlandse expertice” ja ja dat armoedig landje in zuid Amerika bakt er toch niets van . Frapant dat dat geweldig Nederland dan er in eigen land niets maar dan totaal niets van bakt op dat gebied wanneer het de toestroom uit afrika en oost europa betyreft.Ga toch je huiswerk doen Holland!!


  Maak melding

 2. Nederland mag wat mij betreft wel meer cash dokken als het gaat om de drugsbestrijding in Suriname.Suriname is zeer uitgestrekt en mede vanwege de gebrekkige infrastructuur zijn er tientallen vliegvelden aangelegd. De drugsbetrijdingsautoriteiten in Suriname hebben behoefte aan opsporingsapparatuur als radars, helikopters,(water)vliegtuigen en snelle hoovercraft boten. Deze hoovercraft boten kunnen ondiepe wateren goed bevaren. Suriname heeft geen lucratieve markt voor de drugshandel maar het land wordt gebruikt als doorvoer naar Europa.

  Groeten en een zalig uiteinde,
  http://www.afrosurinamers.nl


  Maak melding

 3. Suriname doet het goed en Nederland doet het slecht. Voor 100 gram doen ze niks, heb je meer, dan word je vast gezet. Nederland heeft het spul gewoon nodig. Daar om zit er veel Koffieshops. Het mooiste is ook dat de burgemeester een graantje mee wil pikken door de Koffieshops te veilen. Duitsers en Fransen klagen en Nederland trekt zich niks van aan. Geef Suriname de schult maar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.