woensdag, februari 28, 2024
HomeNieuws uit Suriname“De Republiek Suriname wordt adequaat geleid”

“De Republiek Suriname wordt adequaat geleid”

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 14 dec – Suriname wordt op behoorlijke wijze geleid door president Ronald Venetiaan. Dit zegt vice-president Ramdien Sardjoe naar aanleiding van felle kritiek vanuit de oppositionele NDP. Het klopt absoluut niet dat de president ministers hun gang laat gaan, zonder de minste greep op vooral foute ontwikkelingen. Er is wel degelijk sprake van leiding en leiderschap.

De bewering van onder meer NDP-parlementariër Jenny Geerlings-Simons dat Venetiaan ‘onder de plak’ zit, raakt dus kant noch wal. “Ik vind dat de president op adequate wijze leiding geeft aan het regeerbeleid”, zegt Sardjoe tegenover de Times of Suriname. Er wordt afdoende gehandeld en opgetreden binnen het kader van de presidentiële bevoegdheden.

Die bevoegdheden worden slechts beperkt door de grondwet zelf. Wat betreft politieke beïnvloeding van het strafproces rond de Decembermoorden is Sardjoe kort: “De zaak is bij de rechter en ik wil daar geen voorbarige uitspraken over doen. Ik vind een bedachtzaam optreden op zijn plaats, zeker als het gaat om zaken van groot gewicht en bijzonder belang.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

11 REACTIES
 1. Jenny,
  Als er iemand onder de plak zit, dan ben jij dat wel. Ik heb mij steeds afgevraagd waarom die niet aflatende loyaliteit aan Bouterse terwijl jij als geen andere weet dat het een doodlopend traject is. De geschiedenis zal terug kijken op de NDP en zal niets anders kunnen onthullen dan dat het een poging van Bouterse was om te ontkomen aan gerechtigheid. Uiteindelijk bleek hij te zijn overleden in Santa Boma als een eenzame en verbitterde man.


  Maak melding
 2. waarom verdien veni meer dan 23000 $ per maand, geen enkele president verdient zoveel, terwijl mensen nog armer worden in het land, en niet te spreken over de ministers, belachelijk.mensen belasting geld stelen, dat doen ze.


  Maak melding
 3. Jenny heeft gelijk! Den papa Vene…… een ongegehoorde apathie… het woord ‘mubej’… is op zijn plaats.

  Sardjoe kan wel meer vinden, feit blijft dat Vene zijn ‘beleid’ niet deugt. Hij mag zich aansluiten in de rij van Kof Annan, ook zo’n zakkenwasser.

  Met de laaste operking geeft Sardjoe toe dat de politiek wel invloed uitoefent op het proces… dommie… terwijl dat in een richtige rechtstaat niet geval is…. bananenrepubliek!


  Maak melding
 4. Geachte redactie,

  Niet merkwaardig dat het Sardjoe moest zijn die gelijk in de bres spring voor Vene.Omdat Jenny de spijker op zijn kop slaat. Want hoe anders zou je kunnen regeren met iedereen zijn eigen ’toko’.

  Je geeft een ieder wat voldoende is voor zijn eigen toko met verwijzing naar de steeds groter wordende macht van de NDP, en ze zijn tot elkaar veroordeeld.

  Maar de vraag is, wat schieten wij op langertermijn ermee op. Wat schiet de Republiek Suriname ermee op of is er gewoon geen andere mogelijkheid.

  Neen zegt mijn buurman, neen, nu tenmindste niet …….want een volk kiest toch de leiders die het verdiend ?


  Maak melding
 5. Zij hebben Somo. gehoord..Hij vertelde gewoon verder te gaan(waarmee hij bezig is) en op geen enkele andere partij zal zitten.. wachten..zijn reactie was, luid en duidelijk..

  Aanleiding was dat Vtje. hem feliciteerde met zijn 8 jarige partij,en direct daarna mee gaf, dat hij niet alleen aan zijn mensen moest denken(javanen)

  Hij (meneer de voorzitter)reageerde..Vtje bleef stil..en aan de grond genageld staan…maar D.D.B. mi-boi ai, die laat Vtje zijn frambo ontwaken.

  Dus mijn vraag, waarmee is hij dan bezig ..(Vtje)moet hij boete betalen waarom en waarvoor.


  Maak melding
 6. Zij zeggen iets jullie springen +/- 25 jaar terug..rechter hier rechter daar..1+1=3 B.H.V situatie.
  Nu moet men regeren en niet lopen lullen,dom weg, puf verhalen.(ieder keer komen jullie met verzonnen verhalen, en als jullie mistasten is het Bouterse gewoon dom doen en de boel in de maling nemen.(neem Bouterse sluit hem op en daarna komen jullie met het zelfde verhaal Bouterse..denk dat wij gek zijn.

  “Gewoon corruptie laten verdwijnen..”
  Corrupte lieden direct opsluiten, op wie wachten jullie,jullie weten gewoon meer en doen flink mee.

  Zeggen dat Balletje 30.000 euro heeft laten verdwijnen, te weinig toch, kan niet, geen enkele minister neemt zo weinig met zoveel handlangers..
  VHP heeft zijn partij gebouw grondig onderhanden laten nemen.enz. enz. wat doet NPS regel een vakantie voor mij.

  De bevolking moet meer weten dan kunnen jullie het land ontvluchten..
  …….Just wait and see….


  Maak melding
 7. Arna,

  Hoe kom je aan dat bedrag? Kan ik het ergens lezen. Want anders verdient Vene meer dan een Nederlandse minister. Hier wonen + 16.000.000 mensen en in suri +6000.000 mensen.

  Waarom moet hij meer verdienen op basis van het aantal inwoners???

  Ik rust

  Jamoe.


  Maak melding
 8. mensen svp . jullie zijn allemaal suri mensen heb weinig positifo gehoord over je eigen land alleen maar negatief , als je nu meent dat het anders moet ???? ga dan gaan en ga helpen , als je gestudeerd hebt , en leiding kunt geven aan mensen , ja ik ken de verhalen als je als suri man terug komt maaar ga het proberen er is zoveel te doen voor jullie mensen en ook nog dankbaar werk ook als het je lukt al is het maar een beetje
  matti


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES