donderdag, mei 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname gereed voor bezoek minister Van Ardenne

Suriname gereed voor bezoek minister Van Ardenne

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 nov – Suriname is gereed voor het bezoek van de Nederlandse minister van Ontwikkelingssamenwerking, Agnes van Ardenne. Dit zegt minister Ricardo van Ravenswaay van Planning & Ontwikkelingssamenwerking, Plos. Onder meer zal de nieuwe Surinaamse houding blijken.

Die zal vertaald worden in concrete inzichten over de wijze waarop inhoud gegeven dient te worden aan de ontwikkelingsrelatie. Voor Suriname staat nu al vast dat de wijze van de afgelopen jaren, niet effectief genoeg is. “Het is niet steeds een kwestie van halen en trekken, Suriname is volwassen genoeg om plannen voor te leggen en die uitgevoerd te krijgen”, zegt Van Ravenswaay.

De sectorbenadering, gericht op financiering van vaste ontwikkelingsgebieden of sectoren, biedt onvoldoende ruimte. Voor Suriname is de kous af, er is een periode geweest van experimenteren en die is definitief voorbij. “We kunnen niet tot het einde der tijden blijven experimenteren”, aldus Van Ravenswaay. Er zullen dus spijkers met koppen worden geslagen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

28 REACTIES
 1. Ben benieuwd of ze bij haar ook 100% controle gaan uitvoeren? Verder wens ik haar en de Surinaamse regering veel succes met alle besprekingen en onderhandelingen (op gelijkwaardige niveau?).

  Mvgr,

  Johnny Pritipalsingh


  Maak melding
 2. Odi odi.
  100% wel 200% zelf!
  Denk aan Williams,dat wat zij heeft ondergaan. SOSO LOBI FU Bawe.
  Of we gaan terug naar de VOC.
  Odi odi Broeders en Zusters.


  Maak melding
 3. Jammer dat de minister niet met eigen ogen kan zien wat de vorderingen zijn van ontwikkelings projecten door de bewoners te Bigistong. Het zou de bewoners zeer plezieren en motiveren. Echter door een negatief reisadvies van de Ned. ambassade ivm de slechte verbindings weg(pbo-Albina).Is dit voor de Sur. regering en de ned Ambassade alsook het bedrijfsleven om wat aan de weg te doen.Vooral de Sur. regering moet zich dit ernstig aantrekken en maatregelingen nemen. Dit gebied heeft n.l heel veel potentieel, en de bewoners daar verdienen veel beter.


  Maak melding
 4. Odi odi.
  Hé Hé, het heeft wel lang geduurt ma goed.
  Wedden dat er niets gebeurt,geen één controle
  en de rede daarvoor is, BANG. Fredé Angst om te praten,zeggen wat er moet,cq,of gaat gebeuren Slechte raadgever.
  Als anderen slecht over ons denken,Dan mogen wij dat ook.!
  PS.
  En dit wil ik ook nog ff zeggen nospang soso lobi het is goed bedoelt


  Maak melding
 5. wat een stelletje kindjes… dus als NL het bij een surinaamse minister heeft gedaan MOET SU het ook bij NL doen ?
  k denk dat je NL juist verlegen maakt door het NIET te doen;)
  dan zal nederland ook denken van oh.. zij weten blijkbaar wel hoe het moet.

  want stel als ze deze minister ook controleren gaat nederland als antwoord wederom de ministers van suriname controleren als ze naar nederland gaan.


  Maak melding
 6. Ja inderdaad uitvoeren van een 100% controle.
  Niet meer als logisch indien diplomaten in de regel ook moeten worden gefouilleerd.
  Verder hoop ik dat min.van Ardenne en de Surinaamseregering vruchtbare gesprekken zullen hebben.Jobs need to be done.
  Laten we duimen dat de vriendschappelijke banden tussen beide landen verder worden uitgebreid.


  Maak melding
 7. To Whom it may concern!

  Suggestie: (waarom suggestie, omdat dit niet door de strot gedouwd moet worden, maar ter consideratie genomen dient te worden)

  Suriname met haar natuurlijke rijkdommen die ten goede moet komen van de bevolking, dient gexpoileerd en gexpoilteerd te worden door NIET contracten af te sluiten die alleen het commercieel belang dienen, maar ook het verantwoord maatschappelijk belang. Kortweg, de potentie van eigen kracht te stimuleren en ontwikkelen en hierdoor alternatieve financiele markten moet betreden. Het feit dat alle Ned. hulp. met als voorwaarde dat alle financiele middelen besteed moet worden in land van herkomst legt beperkingen op voor de ontwikkeling van een onafhankelijke staat en ons “eigen” geld terugvloeit naar de exportinkomsten van lan van herkomst.
  Conclusie: no-profit on investments

  Wie hierover van gedachte wil wisselen, graag!


  Maak melding
 8. Beste wierie, het heeft niks met kinderachtigheid te maken. Soms moet je iemand op dezelfde wijze behandelen zoals je vaak behandeld wordt door dezelfde personen. Alleen op zo’n wijze kan de persoon ervaren hoe pijnlijk zo een behandeling is. Weet je nog 2 jaren geleden wat brasilie gedaan heeft met de amerikaanse piloten. Die kregen dezelfde behandeling als hetgeen de braziliaanse piloten kregen op amerikaans luchthavens. Brazilie heeft het volgehouden totdat de amerikanen gestopt zijn met hun overdreven controle jegens de braziliaanse piloten op amerikaanse luchthavens


  Maak melding
 9. Deze minister danst graag als ze in Afrika is. Dus een tip voor als ze zich mocht vervelen: laat haar meedoen aan een kulturu prey ergens in Santigron bijv.


  Maak melding
 10. Jullie Suries hier denken wel een beetje dom hoor..die minister is uitgenodigd ..dus ze wordt met auto helemaal bij de plane afgehaald..wat voor 100% controle praten jullie over..het zijn onze surinaamse diplomaten en andere corrupte lui in de surinaamse regereing die zo dom zijn geweest in het verleden gepakt te worden met hoeveelheden drugs..dus maak je geen zorgen ..van QArdennen gaat niet gecontroleerd worden want nogmaals domme mensen in dit forum ze is uitgenodigd en gaat niet uit vrije wil naar een bakkabienie land als Suriname!!
  En daarnaast zou ik de controlle vooral uitvoeren op Surinaamse vakantie gangers die naar Suriname komen met xtc hasj en andere drugs in hun Koffers..ja 100% controle op Surinamers die wederkeren naar Suriname..dat is pas terecht !


  Maak melding
 11. Beste Insider,

  Toppie dat je open staat voor discussie. De Nederlandse ontwikkelingshulp is een indirecte injectie [of subsidie wat eigenlijk niet mag :-)] in de eigen economie. Zo slaat men twee vliegen in een klap: enerzijds wekt men de suggestie ontwikkelingshulp te geven en anderzijds komt het geld weer terug via de verplichte uitbestedingen aan de Nederlandse bedrijven.
  Ik ben het helemaal met je eens dat ontwikkeling gebeurt door de potentie van eigen kracht te stimuleren. Jammer dat Suriname(rs) dat zelf niet inzien.
  Helaas is het (Nederlandse) ontwikkelingsprogramma gebaseerd op het koloniale verleden: ik geef je geld (te besteden volgens mijn voorwaarden) of een brug of fabriek enzovoorts.
  Structurele ontwikkelingsprogramma’s om het land en de mensen te ontwikkelen (scholing en opleiding bijvoorbeeld) en onafhankelijk te maken zijn er niet. Zoals een oud Nederlands uitdrukking zegt: je moet ze niet wijzer maken dan ze zijn. (en misschien afhankelijk maken, het machtsmotief)
  Zo wek je de indruk ze te helpen, terwijl men er indirect puur voor de eigen belangen zit.
  Het kan ook anders. Een heel mooi voorbeeld is India die tegen Wouter Bos zegt geen behoefte te hebben aan ontwikkelingshulp van Nederland. Zouden zij het idee achter ontwikkelingshulp door hebben?

  Ik ben benieuwd hoe je hier tegen aan kijkt.

  Mvgr,

  Johnny Pritipalsingh


  Maak melding
 12. O ja over de 100% controle ben ik het helemaal eens dat het niks met kinderachtigheid te maken heeft. Je moet gewoon dezelfde taal spreken en dezelfde spelregels hanteren. Overleg heeft niet geholpen en negeren zal ertoe leiden dat er niks verandert. In dat geval is de enige manier met gelijke munt terug betalen.
  Kijk wat heel veel mensen vergeten is het machtmotief/machtspel: de 100% controle is een machtoffensief. Ik kan doen met Suriname(rs) wat ik wil (tegen de rechten van de mens en allerlei andere verdragen in) want het zijn toch derde rangs burgers.

  Als er geen tegenoffensief komt heb je als Suriname(rs) verloren en bevestig je het beeld dat het echt derde rangs burgers zijn die ook zo behandeld dienen te worden.

  Wishing you all lots of luck, strenght and wisdom.


  Maak melding
 13. Beste suri’s(landgenoten),
  Ik beproef heel veel tegengas en wantrouwen
  enz enz jegens Nederland.

  Suriname gaat de goede kant op.Onze mensen werken hard en de gewone man hosselt.
  Maar het ontvangen van hulp van buitenaf is toch altijd meegenomen?

  Laten we nu toch eens eindelijk kleur bekennen en niet zo’n grote mond opzetten.
  In deze wereld hebben we elkaar nodig.En omdat Nederland geen onbekende van ons is moeten we juist blij zijn als dit land (ex-moederland)ons een steun in de rug wil geven.

  Eenvoudig denken,mensen.Suriname is geen ingewikkeld land.Maar de mensen in deze forum
  doen er ingewikkeld over.
  Nummer 11: Door hulp te aanvaarden en je tegelijkertijd als staat te ontplooien is een goede toekomst voorbereid.
  Nummer 15 : Een ieder moet worden gecontroleerd.Regels zijn regels.Niet leuk
  maar het moet.Lands belang/volksbelang/internationaal belang.
  Verbannen van drugs en terroristische activiteiten.
  En Suriname is geen bakabinie-land maar een mooi land van ,denk ik,een paar honderdduzend
  Surinamers.
  Maar in elk geval respecteer ik je mening.
  Het is tenminste een eerlijke.


  Maak melding
 14. ” China’s buitenlands beleid lijkt meer op het in bezit nemen van… : grondstoffen te winnen, politieke medestanders kopen ”
  Agnes van Ardenne.

  ” Als het goed gaat, hebben wij het gedaan. En als het slecht gaat hebbenzij het gedaan.”
  Agnes van Ardenne.

  De chinese draak is aan het veroveren. Klaar om zaken te doen!

  ” Ze gedragen zich te weinig naar internationale maatstaven” Agnes van Ardenne.


  Maak melding
 15. Als er gecontroleerd moet worden ok dan geen probleem maar dan iedereen dus ook de blanke en dan heb ik het over Schiphol.

  En op Zanderij ook,die blanken ook want Surinamers zien blanken als goden maar zien Nederlanders Surinamers als goden???
  Mn mars!!!

  Als Surinamers uitgenodigd worden door Nederland worden ze ook niet uit het vliegtuig gehaald en gelijk weg gebracht dus waarom moet Suriname dat met die bleke doen??
  Laat haar de gewone weg volgen en na de controle wordt ze opgehaald,laat haar desnoods als eerste uit de vliegtuig.


  Maak melding
 16. Beste Mensen,
  Ik weet niet wat wat die srangmang bedoeld,dat het goed gaat in suriname,om dat er hard wordt gewerkt.? er wordt hard gewerkt in NICKERIE De mensen daar onderhouden de mensen in Paramaribo.daar zijn wij het wel over eens.!!? onze minister van ardenne zou dan ook NICKERIE meer moeten ondersteunen en niet paramaribo want daar verdwijdt alles toch in de negerzak,zo dat zij weer gaan zuipen en niks doen,feesten en zo.dus ik pleit voor meer steun aan NICKERIE.
  vr gr cees..


  Maak melding
 17. ik snap niet wat de 100% controle met dit artikel te maken heeft.reageer liever op het bezoek dat ze gaat brengen en de gesprekken die er gevoerd zullen worden. die controle hoort er gewoon bij,maar dat is volgens mij niet de essentie van haar bezoek,nog het artikel.Think about de future of the country.
  That is the most important thing


  Maak melding
 18. Nr 21…..(Cees)
  Alle respect voor uw mening.
  Maar wij zijn Surinamers onder elkaar.
  En als er fouten zijn gemaakt in het verleden,is dit niet alleen toe te schrijven
  aan de negers.Maar ook de Javanen,hindoestanen enz.zijn even schuldig aan het falend beleid in het verleden.
  Niet generaliseren aub ??
  Lieve landgenoten…laten we toch beide regeringen (Ned-Sur)nog een kans geven.
  Met argusogen worden de huidige bewindslieden
  van beide landen in de gaten gehouden.
  Door alleen positief te blijven komt ons landje vooruit.
  Nog iets…”met de hoed in de hand komt met door het ganze land”.
  Laten we ten alle tijde het fatsoen in ere houden.Laten we als rechtgeaarde Surinamers
  het goede voorbeeld geven.
  Dus aub lieve mensen….geven jullie op een fatsoenlijke manier jullie mening.
  Mie kondre troe mie lobie joe.


  Maak melding
 19. Beste sranamang.
  Natuurlijk hebt je onder hindoestanen boeven,
  Voorbeeld Sarjoe.maar dat zijn uitzonderingen,Het gaat mijn om het beeld wat de nederlander ziet over suriname,dat beeld is allen maar paramaribo en negers om het beeld recht te trekken en ik heeeeeel veeeel hou van NICKERIE zou jullie wat meer over NICKERIE moeten praten want jullie eten wel van de hintoestaan.
  vr gr cees..


  Maak melding
 20. Nr.27 (Cees),
  Ik ben blij dat u tenminste kleur bekent en
  toegeeft dat er onder de hindoestanen ook verkeerde lui bij zitten.
  Ik moet toegeven dat een verkeerd beeld door de Nederlandse media van Suriname wordt gegeven.Heel vaak worden alleen onze medelandgenoten
  de negroide bevolking,belicht.Heel weinig worden javanen,hindoestanen,chinezen en anderen onder de aandacht gebracht.
  Suriname is multi-cultureel.
  Dus geef ik u gelijk nr.27 (cees).
  Maar ik blijf bij mijn standpunt dat wij Surinamers moeten voorkomen dat wij racisten
  worden.Ik vind het héél griezelig.
  Nickerie heb ik nog nooit bezocht.Ik ben er heilig van overtuigd dat het een prachtig district is met verstandige en lieve mensen.
  Dus nr.27…u bent een echte Nickeriaan en Surinamer.Reik uw negroide landgenoot de hand en verban alle negatieve gedachten.
  Er zijn ook talloze goede negers.
  Remember….Surinam ….land of hospitality,
  peace and happiness.
  Ik kom heel gauw Nickerie bezoeken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES