donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenEconomieDuitsers zien kans op groei toerisme in Suriname

Duitsers zien kans op groei toerisme in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 okt – Het toerisme in Suriname maakt grote kans op groei. Dit stellen leden van de Duitse missie, die de afgelopen dagen de mogelijkheden heeft bekeken voor zaken doen met Suriname. Er is weliswaar veel potentie, maar er moet ook veel veranderen.

“Suriname moet zich toeristvriendelijker gaan opstellen, zich aantrekkelijker maken”, zegt missielid Marc Pasture. Dat verdient prioriteit, nog boven de aanleg van een pier voor cruiseschepen, zoals in lokale horecakringen weleens wordt geopperd. Niet dat de Duitsers de marktwaarde niet inzien van een cruisepier in Paramaribo (kosten minimaal drie miljoen euro). Maar allereerst zal gewerkt moeten worden aan ’s lands aantrekkingskracht, met de toerist in mind.

Veel monumentale gebouwen in de historische binnenstad komen in aanmerking voor een opknapbeurt, aangetast als ze zijn door klimaat en koolmonoxyde. Ook zijn er veel te weinig bloemenperken en is het aantal cafe’s en terrasjes schaars. Bovenal ontbreken de Inheemsen en Marrons met hun rijke handvaardigheid. “Die moeten zichtbaar gemaakt worden omwille van hun unieke culturen”, aldus Marc Pasture. De universiteiten van Suriname en Keulen zullen samen de haalbaarheid bestuderen van een cruisepier.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Odi odi nanga Bawe.
  Dat belooft wat te worden.
  Hoe,of wat bebeurt er met die Goslar dan?
  Is daar voor ook een oplosing bedacht?
  Maak een musea van,op lang termijn verdient het zijn gelg terug.

  P.S.
  Goslar moet wel levendig blijven.
  Het verhaal daar achter mag niet vergeten worden. SOSO LOBI FU BAWE>


  Maak melding
 2. Mi-Boi zij zien wat wij niet zien.

  Maar u kunt begrijpen de mannen/vrouwen die wij steeds aan de macht brengen,ai-boi.
  Iedereen ziet en ziet,en wij dan ….., ….


  Maak melding
 3. De mensen dromen van miljoenen projecten als grote pieren en kunstantige stranden, maar een paar srd voor de aanleg van wat leuke pleintjes en eenvoudige stadsverfraaiing schijnt er niet te zijn.
  Let’s face it. Paramaribo is gewoon een vieze stad, het afvoerputje van Suriname.
  Geen wonder dat elke toerist (familiebezoek niet mee geteld) het liefst meteen naar het binnenland verdwijnt om te genieten van de wonderschone natuur.
  Dagjestoeristen zoals passagiers van cruiseschepen willen niet naar het binnenland maar gewoon een stadstour en wat geld uitgeven aan souveniertjes, een hapje en een drankje. Maar helaas valt er niet zoveel te zien. Overdag kom je vast te zitten in het verkeer. Is er geen enkele werkende fontein, van de moskee naast de synagoge kan je net zo goed een ansichtkaart kopen en by night zijn er alleen wat casino’s. En die hebben die cruiseschepen zelf ook aan boord.
  Die duitsers zeggen dingen die waar zijn en die we al lang weten, maar niemand die er iets aan wil doen.
  jammer.


  Maak melding
 4. Maar heren Duitsers, Suriname aantrekkelijker maken is eigenlijk moeilijker omdat het een attitude verandering vereist…….maar een nieuwe pier kan je (laten) bouwen en dat is dus makkelijker.


  Maak melding
 5. Als de duitsers graag naar Suriname willen gaan, voor toerisme is het alleen maar gunstig voor het land. Ook zou dus daardoor een duitse vliegmaatschappij kunnen gaan vliegen waardoor de vliegtickets wel goedkoper gaan worden op den duur, want Martin Air is gewoon van de KLM en geen echte concurrent, de ticketprijzen zijn bijna hetzelfde, dit lijkt sterk op doorgestoken kaart maar zal waarschijnlijk niet te bewijzen zijn. Die duitsers zouden als ze permissie krijgen mischien goedkopere tickets kunnen aanbieden.

  Wordt vervolgd.


  Maak melding
 6. Suriname moet betere wegen aanschaffen naar plaatsen zoals van blommenstijn meer, Galibi etc. In Suriname is men nog onder de indruk dat een trip naar het binnenland uitslovend moet zijn. Suriname kan veel leren van plaatsen zoals Aruba, Puerto Rico, Dominicaanse Republic. Genieten van Natuur betekent niet dat je afgesloten bent van medische help in het geval van een ongeluk. Of dat je kapot wordt gezogen door muskieten. Ik heb geen geloof in Suriname, vanwege de corruptie, maar als ik het zou doen, zou ik in resorts (world class) investeren en goede wegen bouwen

  Mr Winter
  USA


  Maak melding
 7. Wat doet de minister van Toerisme hiermee??? Niets,want Amofo heeft geen verstand van zaken en zit daar enkel omdat Ronnie dat wil.Amofo,zou een jaar geleen wat doen aan het stadszicht, nou is er wat van terechtgekomen nietssssss.Het Stomme STEMVEE staat er bij en kijkt er naar.

  Duitsers het is wasting time,ja als jullie er zelf geld in pompen willen die bedelaars wel.


  Maak melding
 8. De adviezen van de duitsers mogen wel overgenomen worden. Als je geld wilt verdienen als staat moet je aantrekkelijk , schoon en vriendelijk zijn.

  kijk maar naar zuid oost azie, bijvoorbeeld Thailand. Met toerisme kan MKB-Suriname VEEL GELD verdienen.


  Maak melding
 9. Het zijn leuke plannen van die Duitsers, het zou ook goed zijn voor het land en de mensen die er wonen,voor de handel enz.
  Maar waarom kan Suriname het zelf niet uitvoeren,ik bedoel er is genoeg geld in het land,5 miljoen euro zou toch te halen zijn??Of waarom nemen ze niet het geld wat ze van die grugshandeleren in beslag nemen om het land nog mooier te maken??
  Die Duitsers doen het heus niet voor niks hoor,als zal wel iets achter zitten,wie weet openen zij winkels daar en verdienen de Surinaamse winkeliers dan niks meer.Duistland is vergeleken bij Suriname veel erger als het (toerist)vriendelijkheid gaat.

  Niet dat die Duisters het niet mogen doen alleen Suriname moet duidelijke regels maken en laten zien dat zij het voor het zeggen hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES