Korps Politie Suriname voert zelfstandigheid op

0

PARAMARIBO, 18 okt – Het Korps Politie Suriname, KPS, gaat voor zo groot mogelijke zelfstandigheid. Dit zegt korpschef Delano Braam. Zeker voor wat betreft de bijscholing van politieagenten, moet de zelfstandigheid worden verruimd. Er wordt intensief gewerkt aan het overbodig maken van de huidige buitenlandse steun.

Met behulp van het politiekorps Amsterdam worden nu eigen instructeurs opgeleid. “We zijn voortdurend bezig de kennis op te krikken. Er wordt hard gewerkt om competente politieagenten te vormen en af te leveren om het veiligheidsgevoel en leefbaarheid in de samenleving op te voeren”, zegt Braam tegenover de Ware Tijd. Er is pas weer een aantal buurtmanagers en rechercheurs afgeleverd.

Die zullen worden ingezet bij het verbeteren van de dienstverlening. Daar is de afgelopen jaren flink in geïnvesteerd. “Het KPS staat op een goed niveau als het vergeleken wordt met politiekorpsen waarmee het vergeleken kan worden”, aldus Braam. Binnenkort beginnen met onder meer Nederlandse steun opleidingen in forensische opsporing, financieel onderzoek en maritieme zaken.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.