Nieuwe WWF-man: Suriname moet balans bewaren

0

PARAMARIBO, 18 okt – Het is van belang de juiste balans te houden tussen ontwikkeling en behoud van het natuurlijke milieu. Dit zegt Dominiek Plouvier, de nieuwe vertegenwoordiger voor de Guyana’s van het Wereld Natuurfonds, WWF. Het creëren van welvaart, via de ontginning van natuurlijke hulpbronnen, en duurzaam behoud van het milieu moeten met elkaar in evenwicht zijn.

“In deze overweging moet de sociaal-economische ontwikkeling van de bevolking niet verwaarloosd worden”, zei Dominiek Plouvier tijdens een beleefdheidsbezoek aan minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken. De steun voor behoud van Suriname’s biodiversiteit zal worden voortgezet met als richtpunt natuurbehoud én ontwikkeling, welvaart en welzijn voor de samenleving.

Suriname en het WWF hebben reeds drie keer een memorandum of understanding getekend. “Het is belangrijk dat we samenwerken aan de ontwikkeling van de Guyana’s door het beschermen en behouden van de unieke biodiversiteit van deze landen, en zodoende helpen om de armoede te bestrijden”, aldus Plouvier. Plouvier is specialist Tropical forest management. Hij begon zijn carrière in 1984 bij de dienst Lands Bosbeheer in Suriname.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.