maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenNatuurSuriname wil milieuanalyse bij investeringen

Suriname wil milieuanalyse bij investeringen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 sep – Buitenlandse bedrijven die willen investeren in Suriname zullen over niet al te lange tijd eerst een milieueffectenanalyse moeten plegen. Dit zegt minister Joyce Amerello-Wlliams van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, ATM. Pas na oplevering kan verder worden gepraat. De controle zal streng zijn.

Die komt in handen van het Nationaal Instituut Milieu & Ontwikkeling in Suriname, Nimos. Het instituut treedt nu nog voornamelijk op als adviseur van overheid en particulier. Er komt een milieuwet, waarin het Nimos aangemerkt wordt als milieuautoriteit en controleur. “ATM treft uiteindelijk de sancties bij overtredingen”, zegt Amerello-Williams tegenover de Times of Suriname.

Voor effectieve controle zal nauw samengewerkt moeten worden binnen de overheid. Daar meer ministeries belast zijn met milieuzorg, is meer afstemming nodig. In fysiek opzicht moet ook het een en ander worden geregeld. “Het proces naar ontwikkeling van een milieubeleid is niet zo lang, maar het is uiteraard de bedoeling om Nimos van al het benodigde materieel te voorzien”, aldus Amerello-Wlliams.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Een goede zaak van de Surinaamse overheid. Wat dat betreft mogen ze ook eisen stellen qua veiligheid. Het is algemeen bekend dat buitenlandse investeerder bij calamiteiten hun verantwoordelijkheid niet nemen of een rotzooi achterlaten. De grootste ramp veroorzaakt in Bangladesh door een buitenlandse investeerder heeft destrateuze gevolgen gehad voor de mens, maatschappij en economie.


  Maak melding
 2. je bent nu al jaren bezig om iets van de grond te krijgen.
  In nederland duurt een rapportage en de procrdures ook soms tot 5 jaar lang.
  denken ze nog investerrders te vinden voor suriname
  lig in een deuk.


  Maak melding
 3. Ik ben bang dat zelfs bij de beste bedoelingen hoho van reactie 2 gelijk zal krijgen. Bij onvoldoende deskundigheid en efficiente procedures zal dit verhaal eindigen in bureaucratie en corruptie.
  Stel simpele voor een ieder duidelijke milieuregels op die makkelijk zijn te toetsen en hou het daarbij. Geen gedoe met analyses die een fortuin kosten, die door geen enkele ambtenaar worden begrepen en die jaren op de plank blijven liggen.
  Suriname moet niet zoals nederland proberen het braafste jongetje van de klas te zijn. Het werkt niet in ned en zal zeker niet werken in su.


  Maak melding
 4. Een korte reactie: investeerders zijn er altijd je moet alleen goed onderhandelen en de voordelen voor de investeerders duidelijk onderstrepen. Immers de investeerders van Cambior hebben goed geboerd, wie volgt??? En inderdaad je moet niet roomser worden dan de paus qua milieu en veiligheid. Er zijn echter 2 uitersten: je kan niks doen of teveel. Ik denk dat ergens in het midden het optimum ligt. Het moet immers wel werkbaar blijven. Een ander punt ligt in het feit dat maatschappelijk verantwoord ondernemen de nieuwe en enige basis is voor oneindig lang ondernemerschap. People, Profit en Planet moeten wel baten bij goed ondernemerschap omdat alle drie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.


  Maak melding
 5. Eerst de bevolking van Suriname bewust maken over de vervuilng alles weg gooien op straat mag niet .
  dus de boezem in eigen hand steken.
  en dan pas naar andere kijken.
  Suriname vooral de stad Parameribo is een vuilnis belt, vooral als het regent.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES