woensdag, februari 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieHervorming Surinaamse overheid “doodgeboren kind”

Hervorming Surinaamse overheid “doodgeboren kind”

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 29 aug – Het hervormingsplan voor het Surinaamse overheidsapparaat is een “doodgeboren kind.” Dit zegt NDP-parlementariër Kenneth Moenne. Vanwege politieke belangen wordt almaar op twee gedachten gehinkt. “Je trekt je terug als parastataal, maar je blijft de grootste werkverschaffer.” Volgens Guno Castelen van de coalitie is dit een te simpele gedachtegang.

Moenne gaat er namelijk vanuit dat bezuiniging het leidend principe dient te zijn als het hervormingen betreft. De overheid dient eens eindelijk de uitgaven te beperken, zeker als bedacht wordt dat ruim zestig procent van de inkomsten opgaat aan personeelslasten. “Maar de economie zit niet zo simpel in elkaar”, zei Castelen tijdens de begrotingsbehandeling voor 2006.

Er moet rekening gehouden worden met veel meer grootheden. Voor de Surinaamse werkelijkheid geldt dit dubbel, gezien de moeilijke economische en sociale omstandigheden. “De economie is complex, een verband van verscheidene sectoren en van overheidsinkomsten. Het is dus sec een kwestie van de uitgaven moeten omlaag, dat is te simpel benaderd”, aldus Castelen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

6 REACTIES
 1. QUOTE
  Moenne gaat er namelijk vanuit dat bezuiniging het leidend principe dient te zijn als het hervormingen betreft.
  UNQUOTE

  Hiermee geeft Castelen al aan dat het snijden in overheidsuitgaven al niet het hoofddoel is…….dus lijkt het mij niet logisch dat ze dit doel ooit zullen bereiken omdat er andere belangen spelen. En AUB Castelen….kom niet met je zo zit de economie niet in mekaar.

  Het is NOG SIMPELER dan je denkt…….wie meer uitgeeft dan ie verdient, gaat failliet.


  Maak melding
 2. Geachte redaktie,

  “Hervorming Surinaamse overheid “doodgeboren kind””,staat vast, maar niet dat alleen.
  Elke regering van dees aard is infeite een doodgeboren kind.

  Een regering die gemotiveerd wordt vanwege haar haat jegens haar opposant, en die voor het merendeel totstand gekomen is vanwege haar bittere houding jegens leidende figuren van die zelfde oppositie, kan niet anders dan een doodgeboren kind zijn. En om de logische redenen, dat haat je dood maakt.

  Deze regering wil leven, zeker te begrijpen. Maar om te willen leven, moet je liefde voor het leven moeten willen opbrengen. Liefde voor de mensen moeten hebben,liefde moeten kunnen geven, aan jezelf en aan anderen.

  Maar wanneer je ‘haat’ jegens anderen vele malen groter is, dan je liefde voor jezelf en anderen, dan ben je volgens de ‘Wet der Natuur’, een doodgeboren kind. Omdat liefde alleen, kan je gelukkig doen leven, haat niet.

  Vandaar dat deze regering of de regeringen onder leiding van Vene, zich ook als dood gedragen. Kijk maar naar het verschil tussen een film over Zombies, in vergelijking met bijvoorbeeld een film over romantiek of liefde vb.(To sir with love met Sidney Poiter). Ik bedoel, duidelijker kan ik echt niet stellen.

  Maar dat wat zich reeds 14 jaren afspeelt in Amsterdam zuidoost is infeite ook niet anders te noemen.

  Want terwijl de subsidie van de Surinaamse stichting ‘Opo Sranan Tongo’in Amsterdam Zuidoost bewust bevroren wordt, de electriciteit intussen afgesloten is; En terwijl het zelfde stadsdeel alles in het werk stelt om de stichting ‘Mi Oso Es Mi Kas’ van jonge moeders, de das om te doen, worden enkele jongeren (en niet dat ik het onze jongeren niet gun hoor)voor euro. 30.000,=, met vakantie naar Turkeye gestuurd met handgeld. Gewoon vakantie, geen missie, of in het kader van een jongeren uitwisselingsprogramma, neen, gewoon vakantie voor euro 30.000,= lekker dollen, en de oppositie is woedend, en de Stadsdeel voorzitter had net op dat moment een splinter in haar oog.

  En komt ook nog de kwestie erbij kijken van het naakte (erotisch) standbeeld van zogenaamd Anton de Kom. En moet je nagaan, we zijn in dat stadsdeel nog in de meerderheid ook. Kan je je dat voorstellen,
  “ay katibo, san y’e trobi wi so”

  Maar geachte redaktie, hoe dood kunnen sommigen van onze “broeder en zusters” nog zijn (retorisch)? Maar God zij dank, liefde leeft, heerlijk, maar doet soms ook erg pijn.

  Tan bun, waka bun, soso lobi.


  Maak melding
 3. stelen van armen is niet slim………..
  dat blijft een domme activiteit………
  je ben op dit aarde tijdelijk. als je een beetje slim ben. leer ze hoe ze kunnen over leven.ook als ze arm zijn. doe goed tot dat je neervalt. zo dat je in de volgende fase geen aap word. want volgens mijn. als je iemand misleiden voor beeld geeft.dan zal je ook worden misleid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES