Moeder dient klacht in na arrestatie zoon

38

De Surinaamse Hortence Derveld (39) uit Roosendaal dient een klacht in tegen de politie in haar woonplaats. De vrouw is woest omdat haar 16-jarige zoon Rachid dit weekend is gearresteerd zonder dat zij werd ingelicht en alleen maar omdat hij op de grond spuugde. Dat schrijft BN/De Stem.

Rachid kwam samen met zijn broer Abdelkarim (20) vrijdagavond even voor elven met de trein uit Amsterdam in Roosendaal aan, toen de politie daar op het station problemen had met een man. Daardoor mochten de treinpassagiers er niet langs. Rachid spuugde op de grond en werd door de politie in de boeien geslagen en meegenomen

De politie bevestigt dat er vrijdagavond op het station in Roosendaal een 16-jarige jongen uit die stad is aangehouden voor belediging van de politie. Volgens Derveld is haar zoon twee uur op het bureau in de Nieuwstraat vastgehouden en daarna om kwart voor één in de nacht zomaar de straat opgeschopt, zonder dat ze hem thuisbrachten. Hij moest ’s nachts zelf maar zien thuis te komen.


38 REACTIES

 1. Deze mensen willen, als je een kleurtje heb
  dat je een gestoorde crimineel moet zijn of worden. Daarom doen ze alles aan om de boel te verzieken.(gek maken).

  Het wordt tijd dat deze orde, stuk voor stuk aan een psychologische onderzoek wordt onderworpen. Op een of ander manier zit het vaak fout, bij politie en justitie, kijk dus uit.

  Kijk uit.


  Maak melding

 2. Hij zal wel gedacht hebben van “mijn ouders hebben tog veel huizen in Roozendaal ,ha,ha (heb dat eens in Den Haag meegemaakt)

  Goed voor hem , dan leerd hij meteen dat stoer doen tot ellende kan leidden.


  Maak melding

 3. Ik heb het artikel gelezen en ben het met moeder Dreveld eens, dat de politie haar had moeten waarschuwen dat haar zoon op het politiebureau vertoefde.
  Ik ben het niet met haar eens als ze zegt, ik citeer haar: wij Surinaamse mensen moet u weten.En Surinaamse mannen en jongens spugen altijd en overal.Ik heb mijn zoon gewaarschuwd,maar hij luistert niet.
  Moeten Surinaamse mannen en jongens zich vereert of beledigt voelen door zo,n uispraak van mevr Derveld.
  Ik denk eerder beledigd omdat mevr Derveld in het artikel Surinaamse mannen en jongens bestempelt als niet aangepast en geen manieren kent door overal te spugen en dat is dus niet waar. Mevr. Derveld zoek maar naar andere argumenten om uw zoon in bescherming te nemen maar maak Surinaamse mannen en jongens niet belachelijk in de ogen van de Nederlanders. Uw zoon zit op een goede school en daar leert hij ook waarde en de normen van het land kennen. Al ben je boos op een agent, dat moet geen reden zijn om te TUFFEN.


  Maak melding

 4. Natuurlijk is t voor niemand en een geen enkele ouder leuk als je kind wordt gearresteerd. Vaker denken jongelui niet aan de gevolgen van hun gedrag, en ik beweer niet dat deze jongeman zich heeft misdragen want ik was er niet bij. Wat ik wil zeggen is dat de regels waarop iemand beboet of aangehouden kan worden zijn veranderd en voor t beledigen van een ambtenaar in functie, spugen op de openbare weg, zonder licht fietsen, sigaretten peukjes of papier op de grond gooien al een aanhouding of boete als gevolg kan hebben. Als iemand zich daarvan niet bewust is en een of andere overtreding begaat dat je je deze narigheid op de hals haalt. Op dat moment protesteren heeft niet zoveel zin, en kan je beter als t erop aankomt de zaak laten voorkomen en bij de rechter proberen je gelijk te halen.


  Maak melding

 5. Beste Reageerders,het gaat hier niet om het feit dat er gespuugd is.
  Het gaat om het feit dat mevr. derveld niet op de hoogte is gesteld van het feit dat haar minderjarige zoon was aangehouden,Ik zou willen zien wat uw reactie zou zijn geweest als het uw kind was die om een uur s’ochtends alleen naar huis werd gestuurd.
  Stel je maar eens voor dat er hem wat was overkomen.Wat zouden jullie dan gezegd hebben?


  Maak melding

 6. Plaats je nou zelf in de situatie van de agent?
  Wat is wijsheid je spuug kan je inhouden totdat je een geschikte plaats vinden om je te ontluchten.
  Bovendien het artikel geeft ook niet alles in detail. Politieagenten sluiten je niet zomaar op dit gebeurt in wel in bananenrepublieken maar niet in geciviliseerde staten.

  alla ho hakbar


  Maak melding

 7. Goed voor Hem! En goed voor mevrouw Breeveld!Alle surinamers moeten hun kinderen maar de manieren leren.
  Ik maak het degelijks mee dat voor surinaamse en marrokaanse kinderen een grote mond hebben tegen de ambtenaren.
  En weet je wat i erg vind: de ouderes beweren altijd dat hun kinderen noooooit wat doen.
  En let wel ik zeg NIET dat je de politie altijd hun zin moet geven want die maken ook fouten.
  Het gaat erom dat de jeugd van tegenwoordig som respctloos zijn!
  a tang so


  Maak melding

 8. Beste mensen,
  Ik snap niet waarom de ouders het niet wisten. Is het niet gebruikelijk dat de politie ze informeert?? Die knaap dient zich aan de regels te houden en zo ook de politie.
  Groetjes


  Maak melding

 9. Buiten het gezichtsveld van mamma gedragen de meeste jongens/meisjes heel anders dan thuis bij familie.Het maakt niets uit of je zwart/wit/groen geel bent.Samen met een paar vrienden voelj je meer op je gemak en sterk en kan je doen en laten beinvloeden.
  De politie is er om je te beschermen en niet om er mee te spotten9BELEDIGEN EN SPUWEN/spugen.


  Maak melding

 10. Idd ART,maar zo zijn ze hier op deze site,zie het maar als onbegrijpend lezen.
  Als het hun kinderen betrof ,waren de rapen gaar,maar andermans kinderen mag het wel overkomen,ieder heeft zijn verziekte zg mening klaar.

  Een kind van 16 gooi je niet om dat tijdstip de straat op,als gezagdrager,maar tja a kleur toch,er wordt op de politieschool reeds gediscrimineerd,dus dit zet zich gewoon voort.Die ontkenners zullen op hun achterste benen gaan staan,en dit proberen te ontkrachten,maar het is gewoon zo,zie politie gelderland.

  Moeder Hortence Fight For Your Rights.


  Maak melding

 11. Zonder een oordeel te vellen wil ik tot de volgende conclusie komen: Indien je zoon van 16 om kwart voor een nog steeds niet thuis is, dan ben je niet ongerust, en bel je niet naar de Politie om dat door te geven.
  Misschien als dat gebeurt was, had oom agent kunnen zeggen: ooh maakt u zich niet ongerust hoor mevrouw, die zit hier bij ons omdat……………………..


  Maak melding

 12. Deze mensen willen, als je een kleurtje heb
  dat je een gestoorde crimineel moet zijn of worden. Daarom doen ze alles aan om de boel te verzieken.(gek maken).

  Het wordt tijd dat deze orde, stuk voor stuk aan een psychologische onderzoek wordt onderworpen. Op een of ander manier zit het vaak fout, bij politie en justitie, kijk dus uit.

  Kijk uit.

  Niet alleen bij de politie en justitie !!!
  zelf deze regering doet heel vaak fouten .
  Deze regering onderdrukken de bevolking en ze zijn HEEL ERG CORRUPT !!
  Hoe kan een ondernemer ook een ambassadeur worden ,zoals die ene Shak sjie ??
  zo zie je maar dat ze geld willen verdienen en coruupt ze zijn .


  Maak melding

 13. Ai mama heeft zoontje lief wel verders verteld dat hij de agenten had beledigt???/??
  Zoontje lief had zelf contact met mamie moeten opnemen en niet de agenten
  Een agent zal je nooit zomaar en nimmer iemand arresteren zonder een reden ok
  Dus Zoon lief moet iets gedaan hebben zonder dat mamie niet weet
  Dus mamie begin eerst met je zoon lief zijn opvoeding ok Voordat je zomaar uit je bek wat kraait ok
  ok doeiii


  Maak melding

 14. De Politie dient ouders/verzorgers van een minderjarige, die door de politie gearresteerd/meegenomen wordt, z.s.m. hiervan op de hoogte te stellen.Dit staat in wet- en rechtboeken/beschikkingen of hoe dat allemaal heet, en heeft zéker niet te maken met de opvoeding en/of houding van de minderjarige.’t Is gewoon een regel (van Justitie)die de Politie moet nakomen. Waarom anders het ontslag van de verantwoordelijke!?


  Maak melding

 15. De Politie dient ouders/verzorgers van een minderjarige,die door de politie wordt gearresteerd/meegenomen,z.s.m. hiervan op de
  hoogte te stellen.Dit staat in wet- en rechtboeken/beschikkingen of hoe dat allemaal heet, en heeft zéker niet te maken met de opvoeding van de minderjarige.’t Is gewoon een regel (van Justitie)waar de politie(agent) zich heeft te houden. Waarom anders het ontslag van de verantwoordelijke!?


  Maak melding

 16. 1. de politie moet bij de aanhouding van een minderjarige ( jonger dan 18) ALTIJD de ouders bellen. Dit staat in de ambtsinstructie van de politie en de K. Marechaussee.. Een klacht hieromtrent is gegrond.
  2. Spugen voor de voeten van een agent is een belediging, een misdrijf, strafbaar gesteld in artile 167.2 Wv. Strafrecht.
  3. Beiden zijn dus fout geweest.
  Waar ik me meest over verbaas is het feit, dat haar 16 !! jarige zoon in het weekend wel om 23.00 uur alleen met de trein mag en misschien gaat hij vaak ’s alleen stappen, maar als hij na het afleggen van een verklaring weer weg mag, dan is dat ook niet goed.
  Het is gebruikelijk dat een verdachte van een belediging de hele nacht opgesloten wordt in de cel( de uren tussen 24 en 09.00 uur tellen niet mee voor de eerste 6 uren) en pas de volgende ochtend/middag worden vrijgelaten. Dus eigenlijk is hij nog gematst door de politie.


  Maak melding

 17. Wees slim,, en zeg gewoon sorry ( en ik denk als je het niet expres deed dat die agent het ook zal snappen..
  Ik liep eens langs de weg ( waar niet mag( mijn vrouw kwm met de auto en ik dacht ik loop haar tegemoet langs de autobaan…wie kwam eraan ja,ja meneer agent. en had ik mijn ID-kaart ..NEE.. helemaal niets,, mijn gedrag heeft mij geholpen,,ik kam niet stoer over, ik vertelde gewoon dat ik mijn vrouw tegemoet leip,,Niet meer doen zij de fuf-agent,,( ik voelde me wel achteraf heeeell klein,,) maar ik bedoel maar, ik had de vader van de agente kunnen zijn,, ik had ook tegen haar kunnen zeggen,,,WAT KOM JIJ MIJ VERTELLEN…….wat denk je dat er zou gebeuren,,……juist ja.


  Maak melding

 18. eyyyyy dommie Slenter,hij is niet ontslagen,maar zelf ontslag genomen,je l..t uit je ………..
  Maar het is zo,sluit je ogen maar ervoor,jullie worden gediscrimineerd,and ther is more to come,watch out.

  Waarom,vraag ik je,worden wildplassers ter plekke beboet??? En deze jongen met een Marokkaanse naam,in de boeien geslagen,naar het politieburo gebracht ,en ruim na middennacht,aan zijn lot over gelaten??
  Als dit in Suriname gebeurd was,mie gadoooooo, dan waren die Surinaamse agenten door de zgNEPPE Ned. hier met de grond gelijk gemaakt.Tssss vooral Faraleba,die het nu opneemt voor die bakra`s,tsssssssss.
  Mensen die zelf kinderen hebben,zullen weten wat die moeder meemaakt.Ik heb geen kinderen,maar kan het niet uitstaan dat het gezag een kind van 16 jaar,zo maar de straat op stuurt net alsof hij niets en niemand is.


  Maak melding

 19. een jongen van 16 in nederland lijkt niet op een jongen van 16 in paramaribo, den djersi bigi bigi man baard en al.Wat deed hij 11 op straat?
  die onbeschaafde kinderen in nederland wanneer het die moeder uit komt heten ze surinamers.Ik heb dit soort dingen vaker gezien.Die jongens en …meisjes zijn zo onbeschaafd, er is geen enkel vorm van respect.Een vriend van mij ook een surinamer die gaf les op een VWO in den haag, hij zei tegen mij heet heeft hem gespeten toen hij de 2de dag zei dat ze hem ook bij zijn voornaam konden noemen.Hij wilde gezeliig doen want ze leken bang op dag een.
  Maar goed je kan ruzie over straat krijgen met dit soort jochies en die dingen die zeggen als ze je gelijke zijn(nederland kent dat niet he, geen gelijke zijn).Dan te kofu fadon, dan komt papa en mama nu, en ze luisteren niet wat dat joch gezegd en gedaan heeft voordat je hem als gelijke in elkaar hebt getimmerd.Ze luisteren pas als je ook papa van langs het gegeven, dan komt daarna de politie en dan weer groot praats.Mensen zijn onbeschaafd in Nederland.Dus mensen niet in de bres springen voor deze vrouw.Ze hebben die jongen niet mishandelt, laat hij in suriname voor een agent gaan spugen en dan gaat ze weten wat mishandelen is. 16 jaar lopen ze al laat op straat ze gaan dansen, zitten op de hoek van de straat mensen lastig te vallen.
  wat deed hij elf uur op straat? dus elf naar een 1 uur geen enkle verschil.
  moet je deze jongen van 16 ook nog zien ,hij lijkt waarschijnlijk ook nog op 30 jaar oud, en zoals kolibrie zegt nooit hebben die kinderen wat gedaan.De politie en iedereen is gek als het om hun crimineeltjes gaan.


  Maak melding

 20. Mensen tog, lees het artikel eerst goed!!
  Broer van 20 was er tog bij aanwezig toen zoontje in de boeien werd geslagen? Hoezo wist mama dan niet dat zoontje vastzat? En had ze tog zelf al moeten informeren bij de polisie?

  Gegroet,
  Bob


  Maak melding

 21. Broer was erbij!!. Heeft de politie (vooraf) gezegd dat hij wegens het spugen werd gearresteerd, waardoor hij zich evt. zou kunnen verontschuldigen? Dat weten we niet. Het is moeilijk te oordelen over iets waar je zelf niet bij was. Feit is dat de politie verplicht is/was de moeder van de arrestatie op de hoogte te stellen (en dáár gaat het om!)als broer er nu bij was of niet. Als er correct was gehandeld vanuit de politie, waarom dan ontslag nemen/krijgen?? Trouwens: vergeleken met het spugen van die jongen: sommige van de reageerders op dit bericht zouden nu achter de tralies zitten: wat een agressie(en vooroordelen)!! Dáár worden we NIET wijzer van. Goed lezen mensen!!!


  Maak melding

 22. Dat de zoon een fout heeft begaan is mogelijk, maar dat de politie waarop je mag rekenen fouten maakt is niet toelaatbaar. Ten alle tijden moet de politie bij arresteren van een jongere de ouders van het kind gelijk waarschuwen. Ik vind het jammer dat wij andere zaken erbij halen en niet stilstaan bij de fout die de gezagsdragers maken.


  Maak melding

 23. Kijk naar de tv.. dan zie je de “GROTE BEK” van de jeugd, soms kan of “mag”je ze nieteens “wat” zeggen.
  En niet alleen de jongens, maar ook de meiden.tegenwoordig is het stoer en tof..


  Maak melding

 24. Niet meteen jezelf gedisdrimineerd voelen.
  Ben zelf vader van twee zonen (bubers).Geef je kinderen een goede opvoeding en niet op hoge poten naar het politie bureau stappen voor verhaal.
  Thuis spuug je ook niet in de woonkamer als als je je zin niet krijgt.Leer te integreren en te gedragen en verpest het niet voor een ander.
  Immers als het je hier ,in dit land niet bevalt,omdat de blanken zo slecht zijn;ja slvernij bla-bla-bla-
  …enz ..enz…Kleurtje…enz..enz..
  Om mijn zin nog af te maken,Pak de eerste en de beste vlucht retour,het is gratis en je krijgt nog geld mee om je leven daar op te bouwen.Lukt dat niet niet,houd dan je tering
  Muil dicht en blijf waar je bent,want je kinderen die verpesten het wel voor een ander die wel hun best doen en die wel hun draai hebben gevonden in dit land en bovendien naar tevredenheid leven.Probeer maar een politieagent te beledigen in Suriname ,dan heb je echt een probleem hoor.

  En zo kan ik maar door gaan,maar ik ga stoppen.

  Tangboeng


  Maak melding

 25. Mischien hadden die politie agenten die arme jongetje voor een rot antilliaan gezien of een kut marokkaan want daar hebben ze toch een rothekel aan omdat ze daar hun handen vol van hebben. Wie weet. Zwart is zwart of je nou licht zwart ben of pikzwart het maakt voor de politie niets uit, allemaal 1 pot nat. Ik kom al bijna 30 jaar in voetbal stadions, als je daar ziet hoe de blanke jongeren de politie agenten uitschelden, spugen, beledigen, plassen voor hun neus tegen de muren, maar deze zelfde agenten doen dan echt niks hoor ze laten gewoon die jongens hun gang gaan, alleen als er gevochten word dan grijpen ze in. Als je blank ben dan mag je veel meer hoor das een feit. De politie meet echt met twee maten. Allochtonen die naar de politieopleiding wil gaan haken soms af vanwege discriminatie. Agenten op straat praten veel vriendelijker tegen een blanke dan tegen een zwarte. Ik wil niet gaan generaliseren maar praat wel uit eigen ervaring.


  Maak melding

 26. Prof. WHO THE HELL ARE YOU ANYWAY,om mensen te sturen hun biezen te pakken, ben blij voor je dat je “goed opgevoedde “pubers hebt, maarrrrrrrrrrrr verkoop de huid niet voordat de beer geschoten is boi.Ik heb vrienden uit heel goede huize,maarrrrrrrr hahahahaha dat wil je niet weten.Vader arts,moeder juriste,komen uit Wassenaar, pfff je wilt niet weten wat ze flikken.By The Way,Nederland is niet van jou,soostrekker,dat moet je wel wezen anders ,l.l je niet zo, eerste de beste vliegtuig pakken euhmmm waka joe pasie jereh DOMBO.


  Maak melding

 27. Soenit,

  This is PROF again,de waarheid doet erg pijn om te horen of te moeten accepteren.Ik ben gelukkig in dit land en dat kan ik van jou niet zeggen zo te lezen.Ik zou zeggen pak je biezen en morgen naar schiphol he?De eerste de beste vlucht retour.Opgeruimd staat netjes zou ik zeggen.

  Vergeet je familie niet mee te nemen.

  Buy, buy ik zie je in Paramaribo een mooi vakantie.


  Maak melding

 28. zoals ik al zei surinamers weten niet te lezen of dan wel maar ze begrijpen het toch niet het gaat niet wat de zoon gedaan heeft of als de broer erbij was de politie heeft z’n werk niet gedaan zoals het moest het lag niet aan de broer om moeder te verwitigen maar aan de politie,ik woon niet in neder land maar hier in frankrijk moet een minder jarige afgehaalt worden door 1 van de ouders en binnen een half uur worden de ouders op de hoogte gesteld van de aan houding van hun kind


  Maak melding

 29. Ik heb het krantenartikel gelezen en vervolgens de reactie’s hierop!

  Heb het volgende te zeggen:

  Rachid, je zat fout door op de grond te spugen. Of het nu wel of niet opzettelijk bedoeld was voor meneer agent, het is onfatsoenlijk en hoort niet! Je kent vast wel het spreekwoord: “Wie zijn billen brand, moet op de blaren zitten”. Je hebt nu op harde wijze ondervonden dat jouw gedrag een (in mijn ogen wat overdreven) reactie veroorzaakt, leer van je fout. Niet meer doen dus.

  Politie, allereerst vind ik de reactie op het spuuggedrag van deze jongen erg extreem. Je had hem ook op z’n onfatsoenlijke gedrag kunnen wijzen. Desnoods had je hem kunnen wijzen op de gevolgen als je dit voorval zou opvatten als een belediging van een amtenaar in functie. Wellicht had de jonge man dan ingezien dat zijn gedrag niet gepast was en zelfs zijn excuus aangeboden. En was deze hele situatie met een ‘sisser’ afgelopen. Ga bij onze jeugd niet altijd van het ergste uit, veelal werkt een pedagogische aanpak ook en vaak zelfs beter dan keihard ingrijpen. Verder zaten jullie fout, door de ouders (moeder dus) niet in te lichten over de aanhouding van haar zoon. Ook vind ik niet dat jullie die jongen zomaar weer de straat op hadden mogen sturen. Thuis brengen hoeft nou ook weer niet, maar had in ieder geval veilige oplossing gezocht. De jongen is immers nog minderjarig. Had desnoods alsnog moeder gebeld, met de mededeling dat ze haar zoon kon komen ophalen of had met de 20 jarige broer afgesproken hoe laat hij z’n jongere broertje weer kon komen ophalen (neem althans aan dat jullie weten hoe lang het opnemen van een procesverbaal duurt.)
  Een excuus zou allerminst op z’n plaats zijn.

  Moedertje, ik begrijp je bezorgdheid en woede, maar ben ervan overtuigd dat heel deze media-aandacht niet brengt wat je zocht.
  Denk namelijk dat je begrip zoekt voor de omstandigheden, misschien zelfs een excuus van de politie, voor hun nalatigheid. Maar merk aan de meerderheid van de reacties dat je eigen artikel zich tegen je heeft gekeert. I.p.v. begrip krijg je allerlei ‘bullshit’ naar je hoofd geslingerd en mist men de essentie van het krantenartikkel. Spijtig!!!!
  Trek hier lering uit en zoek de volgende keer naar een andere oplossing, die wél wat oplevert. Wat dacht je bijvoorbeeld van het rechttreeks aanspreken van de politie, (als je boosheid wat geluwd is) op hun handelswijze. Ik denk dat je dan eerder een excuus krijgt, dan dat je dit nu bereikt.

  Aan alle reageerders: Lees eerst goed, alvorens je reageert. De meesten van jullie missen de essentie van het verhaal en zeiken vervolgens mevrouw, haar zoon (of diens grotere broer) of haar opvoeding, sommigen zelfs haar afkomst (als dat géén discriminatie is) af. Wees objectief een verhaal kent immers meerdere kanten, we kennen niet alle feiten en vooral je kent de betrokken personen niet. De meesten van jullie schrijven ongenuanceerd jullie mening (welke vaak grof is en vol oordelen zit) en doen dat ook nog eens in slecht Nederlands, terwijl men zich dan voordoet als iemand die beter is (of het beter weet)dan mevrouw.
  Tegen deze personen kan ik alleen zeggen;
  “Laat hem die zonder zonde is de eerste steen werpen”, en bovendien kun je ook iemand je mening geven zonder deze persoon af te zeiken. Een mens heeft meer aan opbouwende kritiek!

  ‘Anansi’ =Ö=


  Maak melding

 30. Nou zal ik eens even wat zeggen; ik ken rashid heel goed en wij zijn kk goeie matties..die skoutou zitte gewoon zwaar verkeerd..Fuck the police enne Rashid volgende x doen we het same maar dan nie op de grond maar op de gezichte..je weet deze leipe mocro met spaanse vlieg


  Maak melding

 31. Hier is sprake van een causaliteit:de ene reactie roept de andere op.Spugen impliceert arrestatie!Maar de politie is daarna verplicht de ouders hiervan op de hoogte te stellen.Wat mij het meeste opvalt is de reactie waarbij een 16 jarige jongen uit Suriname met een leeftijdsgenoot uit Nederland wordt vergeleken.Mensen doe nou niet zo achterlijk en dom!!!De zestienjarige uit Nederland huist in een heel andere cultuur,is daarom veel mondiger en zoekt daardoor de grenzen van de wet op.Bovendien is 01:00 uur ‘snachts een heel andere dan 01:00 ‘snachts in Suriname.(Onlangs heeft een rechter bepaald dat “fuck you” zeggen tegen een ambtenaar in functie geen belediging is).Feit is wel dat een deel van de jeugd zich heel erg misdraagt.Je vraagt je in gemoede af wat er van hen in de toekomst terecht moet komen.Spugen op straat is bij een bepaalde groep uit de bevolking schering en inslag;ik vind dat er daar heel stevig tegen opgetreden moet worden.


  Maak melding

 32. Mensen mensen toch..zoveel commentaar op deze jongen omdat hij op de grond heeft gespuugd..Hier gaat het niet om..ooit gehoord dat je bij de kern moet blijven en niet gaan praten over een leeuw terwijl het onderwerp een hond is??..Deze moeder wil dit onder de aandcht brengen om ons te laten merken dat wij ( van buitelandse afkomst) als minderwaardig worden gezien..als deze jongen blank was en Van Loonstra met zijn achernaam geheten was dan waren zijn ouders al opgebeld voordat de boeien om zijn polsen zaten..mensen praten over zaken waar zij niks van weten en nooit ervaren hebben..By the way..zoals ik al eerder zei; deze jongen zit bij mij op school en we gaan 24/7 met elkaar om..de eerste beste plek waar we minimaal 5 minuten staan wordt een zwembad onder ons voeten..dat zit nou eenmaal in ons beestje..zo is onze aard..en die zeggen dat we maar op vakantie moeten gaan naar Paramaribo en nooit meer hoeven terugkomen..vergeet niet dat jullie tijdens jullie vakantie in Paramaribo meer hebben gedaan dan alleen vakantie gehouden(hier heb ik het dus over het maken van Suriname als Nederlands kolonie)..dus zou je dit niet een klein beetje als een payback kunnen zien?..En voor je nog wat commentaar hebt; neem a.u.b een curcus nederlands..godsamme nog an toe


  Maak melding

 33. De bovenstaande bewering klopt dus niet helemaal.Er zijn genoeg blanke ouders die ook klagen dat ze niet of te laat door de politie gebeld waren na een aan houding en arrestatie van hun pupil.


  Maak melding

 34. t is gewoon te overdreven voor woorden een jongen oppakken voor t spugen op de grond waar hebben we t met zn alle over… en dat zn moeder dan niet word ingelicht slaat alles….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.